sakulajda píše:a taky nezachovali konektor propojujici vanu a vez
Já jsem teď předělával dva tanky na řidící desku 4. generace a tam už není nic jak bývalo, co se týče věže. Je tam sice onen 8 kolíkový konektor, na který jsou všichni zvyklí, ale vedle něho jsou tři dvoukolíkové a jeden tříkolíkový viz odkaz tady:
https://heng-long-panzer.de/de/ersatzte ... ation.html
A protože se v Číně rychle učí, pochopili, že onen 8-mi kolík vlastně nepotřebují a táhnou to třemi dvoukolíky a jedním tříkolíkem přímo na desku.
U 4. generace je jeden dvoukolík pro otáčení věže, druhý pro kanon nahoru-dolů třetí pro výstřel (zákluz) a v třikolíku konektoru kličkují se střelbou z kulometu. Světla jsou zde přilepena jedním pólem na střelbu a druhým na 7. kolík. Je jasně vidět, že do budoucna to už nevyhovuje a osmikolík je limitující. A tak to pustili přímo z věže na desku a světla řeší zvlášť.
Kdo by si chtěl vyměnit RX18 předchozích generací za 4. generaci musí počítat s tím, že zapojení věže je jiné!!!
Uvidíme, kdy se k nám nová deska dostane, ale mám dojem, že náš trh je tak malý a bezvýznamný, že se tu prodává to, co už vybíhá z výroby a nové věci jdou do Ameriky, Anglie a Německa. S tím už jsme se ale asi všidhni smířili.
Doufám, že jsem svým příspěvkem neunavil. Když tak ho nechte smazat.
Radek.