Tiger IPomoc s i dentifikací

Odpovědět

Autor tématu
brownsaw
PzKpfw II
PzKpfw II
12
Lokalita: Praha-Brno
Stav: Offline

Pomoc s i dentifikací

Příspěvek od brownsaw »

Zdar borci

Měl bych dotaz ohledně identifikování barev na tomto Tigeru (S13 TIGER I 2nd SS Panzer Division das Reich Kursk Russia Jan 1943 ).http://www.flickr.com/photos/spzabt/613 ... otostream/
Chtěl bych si ho v tomto markingu postavit a nějak mám nejasno ve zbarvení. Tak kdyby se našel odborník který mi může poradit byl bych rád.

Díky moc

zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Re: Pomoc s i dentifikací

Příspěvek od zander »

Máš SZ
mám toho víc.

Michal
"Rytířský v boji, bdělí v míru"

zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Příspěvek od zander »

Takže jsem trochu studoval chytrou literaturu ;) ;) a dozvěděl jsem se toto:
1. třítonová kaufláž byla v roce 1943 novým prvkem/Dunkelgelb,Olivegrun a Rotbraun/
2. používalo se na ní, budto přímý nástřik, ale to nebylo zas až tak časté,/pouze u nově dodaných vozidel, tanků/ nebo maskovací pasty.
ale těch nebyl zas až tak velký dostatek.
3. všechny tanky měly již většinou standartně podklad Dunkelgelb a u Kursku se vzhledem k neustále odkládané ofenzívě objevovali tanky a stíhače jak v nové třítonové kamufláži /Dunkelgelb,olivegrun a Rotbraun/tak i starší a vzhledem k nedostatku barev a i vzhledem k místním podmínkám používané dvoubarevné kamufláži, a to v /Dunkelgelb a Olivegrun, častější/ a nebo /Dunkelgelb a Rotbraun , méně časté/ ale i v barvě pouze Dunkelgelb, ale zde , protože tato barva byla na bojišti výrazně světlá , se na ní používala již mnohde osvědčená technika přetírání blátem.
4. z toho tedy pramení, že každou z těchto variant mohli tanky DAS REICH mít.

Nicméně já se přikláním k názoru, že pokud tank již prodělal nějáké předcházející boje a" nebyl skoro nový" měl kamufláž pouze dvoubarevnou , možná někde ještě přetřenou částěčně blátem.
Pokud se jednalo o na pohled novější a méně poškozené tanky, tam bych už volil spíš kombinaci třech barev,

TAKŽE JE TO OPĚT NA VÁS........ :D :D
"Rytířský v boji, bdělí v míru"

romann
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
13
Lokalita: Nitra

Příspěvek od romann »

ahoj
chod do sekcie kde su odkazy na stiahnutie,postahuj si polske monografie z militarie. hlavne monografiu na tiger,potom tiger v akcji,panzer color a tiger color.tak sa mi zda ze tam volakde bol nakresleny farebne zboku.podla mna je tiger zlty,mohol by mat aj nejake zelene flaky,velmi slabo nastriekane.

Autor tématu
brownsaw
PzKpfw II
PzKpfw II
12
Lokalita: Praha-Brno

Příspěvek od brownsaw »

No je to děsná alchymie. :-) Díky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Tiger I“