AktivovaníŽádost o přijetí a představení se

Vyřízené aktivace
Odpovědět

Autor tématu
milan holcr
Stav: Offline

Žádost o přijetí a představení se

Příspěvek od milan holcr »

Dobrý den, jmenuji se Milan Holcr. Pocházím z Teplic (Ústecký kraj). Už od malička mě otec lákal k modelářství, jelikož můj tatínek dělá Vrchního mistra Zabezpečovací a Sdělovací techniky u Správy Železnic v Ústí nad Labem, tak jsem se o jeho práci vždycky zajímal – co tam dělá, co má na starost a podobně. Už od malička mě zajímaly mašinky a vagónky, zjišťoval jsem, jak a co funguje, jak se to řídí a tak dále 😊.

Už od malička jsem strašil tatínka, že budu jezdit na mašinách. Ukazoval jsem mu dokonce i lokomotivu, na které budu jezdit, a která stojí dodnes před výtopnou v Ústí nad Labem jako památník – stojí tam Bobina, která v noci svítí. Jak postupně šel čas, tak jsem dostal od jednoho příbuzného staré mašinky, koleje a vagónky ve velikosti TT ještě od výrobce BTTB, a napadlo mě: co kdybych si udělal modelové kolejiště? Tak jsem pomaličku začal zkoumat, jak a co funguje, kde co mám zapojit a podobně. Ale bohužel se mi moc nedařilo, protože jsem nebyl manuálně zručný.

Později jsme s rodiči zjistili, že mám poruchu učení a jemnou motoriku rukou. Byl jsem zklamaný a myslel jsem si, že nebudu moct stavět modely, protože mám jemnou motoriku rukou. Ale moji rodiče se nevzdali a pokaždé mě motivovali a pomáhali mi. Postupně jsem začal dostávat Lego stavebnice, které jsem se učil stavět, a začalo mě to hodně bavit. Jak šel čas dál, tak se mi manuální zručnost o dost zlepšila a táta mě začal učit porozumět jednoduché elektronice a jak si postavit kolejiště, jak zajistit, aby vláčky jezdily spolehlivě a podobně.

Po půl roce se mi povedlo postavit menší funkční kolejiště s analogovým ovládáním. Byl jsem naprosto nadšený a hrdý, že se mi splnilo to, co jsem vždycky chtěl 😊.
Po menším období mě začaly zajímat i tanky a bojová vozidla pěchoty, jelikož mi tatínek vyprávěl, jak jezdili na vojně se spojovacím OT-64 a jak stříleli s T-54 ve Vimperku na tankové střelnici. Postupně jsem se o to začal zajímat, začal jsem hrát hry na téma tanky, učil jsem se postupně historii těch tanků a řekl jsem si: proč se nevěnovat i tankům? Začal jsem se učit stavět statické modely, postupně jsem se učil i lepit, protože v té době jsem byl nešika :D. Ale po menším tréninku už mi to šlo od ruky.

Pomalu jsem končil 9. třídu na základní škole a začala mi nová etapa – učeň na učebním oboru jako slaboproudař elektromechanik. Bohužel jsem potkal špatnou partu ve třídě a musel jsem se pořádně začít učit. Prvák byl a bude vždycky nejtěžší. Neměl jsem bohužel moc času se věnovat modelářství, ale pokaždé jsem si čas našel, i když to pak byla třeba pětka z testu z elektroniky :D.

Když jsem začal postupně více a více rozumět elektronice (cca začátek 3. ročníku na učebním oboru), tak jsem chtěl opravovat tanky, přístrojové desky, radiové stanice a tak dále. Ale neměl jsem odvahu někam napsat, třeba na dobrovolnou práci. Během týdne ale přišel za námi pan vedoucí odborných praxí, pan Masopust, a začal nám vyprávět o zaměstnání, že se nemáme bát vykročit nohou dopředu a že pokud se chceme něco naučit, tak ať do toho jdeme. Od něho jsem si vzal příklad a po závěrečných zkouškách jsme napsali panu Janouškovi ze Smržovky, že bych chtěl opravovat tanky, že se zajímám o vojenskou techniku. Nakonec u něho jako dobrovolník opravuji a dělám různé údržby na tancích a postupně se dál učím.

Nakonec jsem potkal na Tankových dnech jako pořadatel paní Elišku Šubrtovou s modeláři a uvědomil jsem si, že mohu taky jezdit na různé akce, ukazovat modely, co mám, a pokecat s lidmi :D.

Modely RC tanků a vozidel mám:
• Ural 4320 1:16, na kterým jsem předělal přijímač a vysílač.
• Jeep Willys MB 1:10, na kterým dělám momentálně vzhledové úpravy.
• M26 Pershing 1:16, na kterým jsem předělal komplet elektroniku.
• Momentálně dělám z 3D tisku BVP-1 ve velikosti 1/10 na dálkové ovládání.

A děkuji moc za přijetí 😊. Snad vám budu nějak užitečný 😊.
S pozdravem Milan Holcr.

Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
16
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Re: Žádost o přijetí a představení se

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj Milane!
Napsal jsi téměř úplný životopis. Je to přímo otevření modelářského srdce! Vítej v klubu!!! Doufám, že tě brzy admin zaregistruje.

R.R.R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !

rmichalbarna
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
9
Lokalita: Most

Příspěvek od rmichalbarna »

Ahoj Milane,krásně jsi se rozepsal a budeš tady dobrý člen. Tak tě tu vítám! Jinak tě zdravím jako skoro soused. Michal Most
Tatra 141,T34/85
http://www.mujtank.cz

Ivan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
12
Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno

Příspěvek od Ivan »

ahoj :D
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/

Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
8
Lokalita: Kyjov

Příspěvek od Drake »

Ty jo klobouček dolů, hezký životopis ahoj

Vítej mezi blázny co milují pásy.........(a pěkný ženský samozřejmě.....a pivo). :lol: :lol:

sourekv
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
16
Lokalita: Praha

Příspěvek od sourekv »

Uživatel byl aktivován.
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
Přesunuto z Noví členové do Aktivovaní dne 06 říj 2025, 12:05 uživatelem sourekv

rmichalbarna
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
9
Lokalita: Most

Příspěvek od rmichalbarna »

Tak a už jsi náš Milane! 😁😁😁
Tatra 141,T34/85
http://www.mujtank.cz

MilanHolcr
Lokalita: Teplice

Příspěvek od MilanHolcr »

Rudyn píše: 04 říj 2025, 21:48 Ahoj Milane!
Napsal jsi téměř úplný životopis. Je to přímo otevření modelářského srdce! Vítej v klubu!!! Doufám, že tě brzy admin zaregistruje.
R.R.R.
Strašně moc děkuju za přijetí a děkuju :) :D

MilanHolcr

Drake píše: 05 říj 2025, 23:52 Ty jo klobouček dolů, hezký životopis ahoj

Vítej mezi blázny co milují pásy.........(a pěkný ženský samozřejmě.....a pivo). :lol: :lol:
Taky strašně moc děkuju :) :D

MilanHolcr

rmichalbarna píše: 05 říj 2025, 09:02 Ahoj Milane,krásně jsi se rozepsal a budeš tady dobrý člen. Tak tě tu vítám! Jinak tě zdravím jako skoro soused. Michal Most
Jéé já do Mostu jezdím docela často. Já jako Atlet závodím za Bílinu a občas máme závody v Mostě, hlavně přespoláky.
A taky moc děkuju :)
Odpovědět

Zpět na „Aktivovaní“