Moc děkuji za nápady popř. návrhy k výrobě, ale není to tak jednoduché, alespoň pro mě.
Peťo, asi by mi ani nepřekážela skutečnost, že nástroj má tvarové omezení. Tady jde hlavně o funkčnost. Přesnost "na reál" bych v tomto směru nepovažoval za důležitý. Stejně je HK z větší části zakryto blatníkem a jedině znalec tohoto stroje by si toho byl schopen všimnout.
Jinak Ivane, vyrobit samostatný střed by asi na soustruhu šlo (bezva nápad). S vyfrézováním otvoru pro hnací hřídel bych si taky asi poradil (byť nemám strojní frézku, páč není úplně nejlevnější).
Ale s rozetou je to horší. Ta vypadá takto:

(úmyslně jsem do výkresu vložil rozměr, byť jsem si vědom, že to Číňam okopíruje, ale Ivane chtěl jsi rozměry

)
Samostatný tvar zubu je tvarově složitější a je to jen můj výkres (v pravdě kompilát všech možných dostupných rozměrů přepočtených do správného měřítka), kde není jistota, že by to sedělo na články již dodané maďarským výrobcem. To bych musel znát přesné rozteče osiček článků výrobce, protože z odlitků článků to nelze se skálopevnou určitostí přesně změřit, abych výkres dokázal upravit tak, aby to na ně sedělo (a to mi asi výrobce neposkytne):
a ve výkresu takto:
Vypadá to složitě, ale snažil jsem se tvarovat samostatný zub ve výkresu tak, aby seděl na mnou předpokládanou rozteč osiček článku pásu (i se snad dostatečnou vůlí) a pokud možno to vypadalo jako reálné hnací kolo.
Jinak vnitřní strana náboje je celkem v pohodě (z pohledu soustružení), ale vnější část má poměrně komplikovaná profilovaná ramena. Pokud bych to soustružil, jen jako "do vnitřního kuželu", pak by to šlo, ale pak by musela přijít na řadu moje "ruční CNC", abych vyfrézoval otvory přesně po 72° (tak jako u vodícího kola, kde se mi to zázračně povedlo) a pak tam vlepil 3D plastové výtisky žeber ve tvaru "U", tak aby to aspoň trochu vypadalo reálně. To "fšechno" by se ještě dalo i podle výkresu.
Toto je vnější část HK:
Toto je vnitřní část HK:
Nicméně zatím v tomto postupu kolabuji na jedné zásadní skutečnosti. Tak jak navrhoval Shotek připevnit rozety pomocí kolíčků (jak jsem již dříve navrhoval i výrobci a tak jsem to tady i prezentoval) je sice fajn, ale má to velké "ALE". Moc nevěřím tomu, že by bylo možno rozety kvalitně. pevně a přesně přilepit ke středové části, aby to drželo. Tudíž by se předpokládalo, že bych měl ve vlastnictví děličku připevněnou na mém křížovém stole, podle které bych to dokázal celé správně úhlově odměřit a svrtat. Je tam 14 otvorů a do nich by přišly čepy, které by imitovaly šrouby. Navíc by se to muselo svrtávat na obou stranách HK tak, aby rozety v nárysu byly v zákrytu, aby "nešmajdala kola jen kvůli určitému úhlovému posunu obou rozet (no a tak dlouhý vrták taky nemám). No a problém v závěru je, že tu děličku jaksi nemám. A podle ceny si ji hned tak nepořídím
P.S.: Ale napadá mě jedna šílenost. Kdybych počkal na to, až Hooben v říjnu vyleze s tím svým zázrakem a dále počkal, až
k němu začnou dělat náhradní díly, tak bych si je vlastně mohl koupit
(neberte mě vážně, protože už bych nebyl první, kdo by se mohl pyšnit tímto modelem)