Dnes jsem v práci zpocený, můžu se ždímat.

Radek
Jsem ve sklepě a sudy vína tu fakt nemám, holt nejsem na Moravě, takže se katastrofy moc nebojímDrake píše: 21 čer 2021, 10:23 Radku ve sklepě to nefungujeZkoušeli jsme to s kolegou a jeho kolejištěm (dělali jsme tehdy TT vlaky) pokus skončil vypitejma 6 litrama bílého a třemi velkými katastrofami
![]()
Nemám moc rád vteřinové lepidlo a proto radši lepím lepidlem od Henkelu LOCTITE 60 sec universal glue, protože do té jedné minuty, než to uschne, jsem schopen ty díly správně sesadit
Jak jsem psal, je to z mosazné trubičky náplně z čtyřbarevné propisky, jejíž plášť je poměrně tenký. Točit na soustruhu se mi to nechtělo, je to moc práce s nejistým výsledkem, tak jsem to udělal jinak. Na soustruhu jsem si vyrobil kuželový trn, pak do sklíčidla na koníku jsem upnul trubičku a za současného otáčení trnu ve sklíčidle a nahřívání trubičky horkovzdušnou pistolí jsem opatrně natlačil trubičku na ten trn, aby se rozevřela. Takže k dostatečnému zahřívání trubičky docházelo jednal tou pistolí a jednak třením při styku trubičky s trnem. Taky se mi to nepovedlo hned na poprvé. Musí se to dělat hodně pomalu s přestávkami, aby to neprasklo. Vypadalo to takto:Drake píše: 22 čer 2021, 08:32 Miro, jak jsi prosím Tě dělal tu hlaveň PKT s tlumičem výšlehu? Já si teď točil hlaveň na M2HBQCB a popravdě podařila se mi až na třetí pokus![]()