Díky moc za chválu. Blázen asi nejsem (aspoň doufám), ale snažím se, aby to trochu vypadalo a vydrželo to nějaký ten provoz a ne jen na koberci.
Ta horší část mě teprve čeká - "spodní záclony", ale už jsem se s tím popral. Bohužel používám modelovací nástroj FreeCAD (Open source, kde není úplné spolehnutí se na software) a šel jsem blbec do betaverze 0.19 (chyba) a tím pádem se mi rozhodily všechny výkresy

Tak jsem to musel nějakou dobu dávat dohromady, abych mohl pokračovat v tvorbě. Tak se mi konečně podařila domodelovat vnitřní část záclon. Jde o to, že záclony jsou z měkkého plastu o šířce 0,3 mm, což by primárně nevadilo, ale při manipulaci s horní částí korby při výměně baterie by díky omezené délce kabelů docházelo k deformaci tenké stěny záclony, což nechci. Tak jsem zauvažoval a nakonec jsem došel k řešení hliníkového profilu tvaru
L, který bude samozřejmě odlehčen (kvůli hmotnosti). Takže profil bude zespodu připevněn k blatníku a ty "stojiny" jsou přesně v prostoru, kde se dělí jednotlivé části záclon. Tím dosáhnu toho, že to bude pevnější a mohu tak celý vršek opřít o tyto stojiny a záclona by se neměla bortit. Tady posílám nákres:
Navíc při správném zalepení vlastních záclon dosáhnu toho, že budou trochu prohnuté, tak jak je to v reálu.
Teď už zbývá to jenom vyrobit
P.S.: Jinak nová "tvarovaná" a samozřejmě plastová vyprošťovací kláda je už na svém místě: