Myslel jsem si, že vytvořit přední háky je peklo (ono sice je), ale začínám tušit, že "větší peklo" je vytvořit smysluplně celý přední horní pancíř včetně bižuterie před věží na horním pancíři (možná ještě větší peklo budou držáky světlometů). Nevím, jak bych to pojmenoval, ale technicky bych řekl, že jde o úchyt segmentu, který je na poklopu řidiče, aby poklop správně dosedl při zavírání. Ani jsem se nesnažil to vymodelovat v 3D, protože je to zbytečná práce. Ten profil není úplně válcovitý, ale je směrem vzhůru vyklenutý směrem ven. Snad se k tomu odhodlám později.
Musel jsem kvůli pevnosti této bižuterie vyvrtat pár otvorů v horním pancíři:
A pak vytvarovat plech (0,3 mm), aby seděl aspoň trochu na originál
aby lehce vyklenutý segment zapadl do korby a hlavně, aby tam držel:
Tento segment je z pohledu funkčnosti docela důležitý. Opustil jsem myšlenku zvedání poklopu při současném otáčení. Bylo to sice funkční, ale nebylo to ono. V jednoduchosti je krása. Takže moc díky Ivanovi za jeho nápad. Funkce otevírání poklopu bude provedena tak, že pomocí magnetu vlepeného do poklopu v místě jeho čepu se celý poklop po přiblížení kovového předmětu nadzvedne a pak už jen pouhým otáčením poklopu dosáhnu toho, že budu mít přístup k hlavnímu vypínači. Ještě tam uvnitř celého soustrojí udělám zarážku, aby se poklop po vysunutí udržel ve stabilní poloze.
EDIT: A tím pádem budu moci udělat i protiatomovou vrstvu v tomto poklopu