To je sice pravda, ale když uvážím, kolik práce na té "dvaasedmě" je, tak bych výrobu jakéhokoliv dalšího kusu s velkým díky odmítl. Myslím, že by i případný zájemce ztratil zájem, zejména kvůli ceně, a já bych ztratil poslední zbytky času, které chci věnovat i jiné tvorbě

. Ale v každém případě si datový model věže ponechám, to dá rozum.
Jinak jsem si uvědomil, že mi v držáku plátna ještě chybí podstatná část, a to je úchyt táhla hlavního světlometu. Původně jsem chtěl, aby se světlomet natáčel spolu s elevací či depresí kanonu, ale tuhle myšlenku jsem kvůli složitosti velmi rychle opustil. To bych možná dal, ale dočkali byste se výsledku tak možná za deset let, a po pravdě, to by už mě asi nebavilo. Tak bude táhlo v tuto chvíli na "pevno", ale půjde to rozebrat, kdybych se čirou náhodou rozhodl jinak. Tak prozatím, díky tomu zobrazení tvaru věže jsem byl schopen domalovat to prohnuté spodní táhlo a vypadá to celé takto:
Tak teď přijde zas trochu mechanické práce. Ale musím počkat na Ježíška, který má z Německa neuvěřitelné zpoždění, takže zatím nemohu nic skládat, páč mi chybí dost podstatné díly, třeba systém zákluzu a náměru. Ten původní jsem totiž použil ve své T-34/85 a už ho nebudu párat ven. Tam bude taky sloužit dobře
Mezitím snad domaluji posledních pár drobností, které mi na věži chybí. Třeba tvarované segmenty, které způsobují (při otočení věže), že se po hlubokém brodění tanku, otevřou všechny poklopy na zádi tanku a tank je ihned bojeschopný. Pro ilustraci dávám foto, jak to vypadá:
Je to sice drobnost, ale je to v reálu docela dost dobře vidět, tak to tam dodám, byť to nebude funkční, protože nepředpokládám, že bych s tímhle zázrakem hluboko brodil někde ve vodě

(ono ve finále v měřítku bych musel brodit v hloubce něco kolem 31 cm, a to by jednak nebylo nic vidět a navíc Michal tu svou louži tak hlubokou neudělal

)