Zdravím pánové, tak po nějaké době jsem se konečně dostal k úpravám svého Panthera. Vůle i nadšení je, tak doufám že vydrží volný čas a že mě firma zase nevyexpeduje někam do zahraničí

Potřeboval bych si nějak ujasnit harmonogram prací a poprosil bych o nějaké tipy a doporučení čím začít a v jakém sledu úprav pokračovat. Zakoupil jsem Panther G firmy Torro, už v základu měl kovové převodovky 1:3 což jsem zde na fóru vyčetl že by to mělo být vpořádku, nedávno jsem na tanku vyměnil původní hnací a napínací kola za kovová a plastové pásy za kovové, nevydržel jsem a s prckama ho pořádně otestoval, takže korba už má nějaké "zářezy" nicméně jízdními vlastnostmi i v poměrně těžkém terénu jsem nadšený

. Teď bych chtěl přistoupit ke kosmetickým úpravám. Zatím jsem nepřemýšlel nad tím který konkrétní tank které jednotky bych si měl vzít za vzor, takže kamufláž a čísla marking zatím neřeším. Chtěl bych začít na horní části trupu která zůstane nejspíš jako jedinná původní v plastu. Z německa mám objednanou sadu sideskirtů a úchyty náhradních článků pásů v zadní motorové části tanku, pár článků pásů, kanystry, kýblíky, lana a další drobné doplňky. S tímhle se nějak popasuju modelařina mi není cizí takže by komplikace neměly být. Co by jste ještě doporučili pro tuhle počáteční sérii úprav? Všiml jsem si že se dělají pěkné poklopy pro střelce a radistu, popř. ještě vylepšit vzhled ventilačních otvorů v motorové části?
V dalším sledu úprav bych se chtěl vrhnout na spodní vanu, ale nevím jestli je to u Panthera nutnost a také co přesně by to obnášelo. Vana se tuším dodává už osazená torzním odpružením, ale další věci jako převodovky, motory a další vybavení by se muselo předělat z původní plastové vany a tady nevím nakolik je to složité a náročné. Společně s vanou bych chtěl upravit i věž aby měla 360 stupňový odměr......přemýšlel jsem i nad nahrazením původní plastové kovovou věží s kanonem se zákluzem, ale to je otázka budoucnosti a netuším jestli by to příliš nezatížilo pojezd tanku. Z elektronických instalací bych chtěl nahradit zvukový modul, tuším že tam mám verzi 1, tady bych se chtěl poradit čím to nahradit a jestli existuje nějaký zvukový modul který zvládá u zvuk Maybachu např. při startu, na volnoběh nebo pod zátěží, podle toho jak se tank pohybuje. Předem děkuji za postřehy a rady
Ještě obrázek současného stavu Panthera.