s origo čím?
hádam nie s Prúšom
podľa môjho názoru je až hanba predávať to za také peniaze.čo sa týka pevnosti konštrukcie tak to je len z blata do kaluže.
konštrukcia Prúšu je morálne a aj fakticky zastaralá.mechanicky sú už tlačiarne dnes niekde úplne inde.
isteže.má vychytaný software a ten mu to celé spolu s marketingom ťahá.inak nič.
kvalita?hej.ono to vie tlačiť pekne a vyhrávať rôzne porovnania a testy.lenže v žiadnom z nich sa neprihliada k rýchlosti.keby mal Prúša tlačiť normálnou rýchlosťou tak by bol v hanbe.
komplikácia v podobe sondy a tlačová podložka na pár použítí, chvastanie sa opensource keď on už dávno defacto opensource neni.podklady nájdeš.akurát že z nich nič nemáš z rôznych dôvodov.má to ošetrené.
skrátka - (hlavne) kôli mechanickej stránke veci som zásadne proti.
Anet je aspoň za tie peniaze adekvátna.
musím ale povedať že väčšina zákazníkov je spokojná, ja ale poznám aj takých čo ostali mierne povedané znechutený keď zistili čo za tie peniaze dostali.
každopádne nechcem tu okolo toho rozpútavať búrlivé diskusie.vždy to tak končí keď si otvorím hubu na Prúšu

(a majitelom sa vopred ospravedlňujem ak som sa dotkol)
Ivan: Prúša používa hotend E3D v6.ja mám tiež tento hotend a dajú sa kúpiť aj 0,3mm.
ja som kupoval na
https://e3d-online.com poštovné na SK bolo 2,5€ a mám istotu že je to originál.
ale 0,25 sa dá samozrejme tiež použiť, ale bude to ešte pomalšie.malá dierka - je potrebná veľká sila na pretlačenie.medzi 0,4 a 0,3 je až ohromný skok v sile potrebnej na pretlačenie.
mimochodom plne pokračuje finálny facelift vane.chcem sa spýtať na Váš názor.je žiadúce mať batériu vyberatelnú zo spodu?spravil som, ale myslím si že polovica ľudí to nebude chcieť mať takto.je to tažký a velký tank a je celkom nepraktické pchať to odspodu.aj keď pri tom rozmere neni praktické nič
ale pre istotu by som asi ponechal aj alternatívu s pevným dnom.