PantherPanther G - Torro

Odpovědět

Autor tématu
Peca
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Trutnov, Liberec
Stav: Offline

Panther G - Torro

Příspěvek od Peca »

ahoj
Tak po letech zdravím tankáni, zatoužil jsem opět po nějakém stroji a objednal jsem dnes Panthera G pro verze od Torro -IR verze nelakovaný. Tak jsem zvědav co do třetice přijde za kočku :roll:

Máte s ním někdo čerstvou zkušenost? Jsem zvědav jak to bude rychle jezdit apod. Vlastně mám jen hrubou představu co dodělat a předělat :-)...vím jen že chci tu ambush camo, ale nemám ani šablony nebo vzory.

Když něco vytvořím, tak přidám foto.

ahoj

Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
8
Lokalita: Kyjov

Re: Panther G - Torro

Příspěvek od Drake »

Hoj, Panther od Torra byl můj první tank. Stačí mrknout na vlákno v Pantherech. V zásadě po deseti letech je na něm původní jen vršek korby (notně upravený) a zadní část věže.

Autor tématu
Peca
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

Příspěvek od Peca »

Tak tank včera dorazil:)…je to předčasný, koukal jsem i na kamufláže,máte někdo pohledy ze všech stran na ambush camo? Nějak to moc nemužu nikde najít na internetu,jen něco málo. Díky 🫶🍀

A Jinak v tom tvém vlákně se mi neukazují fotky :-/

Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
8

Příspěvek od Drake »

Jj též koukám že zmizely fotky, já tam nějaké zase dám až bude čas a nálada, ale ne už celou stavbu bo to jsou desítky fotek za ty roky. Jinak camo.......dneska bohužel skoro žádný třípohledový detailní ke konkrétním strojům nenajdeš. Já mám Panthery dělané podle dvou kusů co zůstaly zničené v okolí Vyškova, jsou fota prakticky jen z jedné strany popř zepředu a zbytek kamufláže je bohužel na fantazii. Jinak na FB je několik klubů a autorů kteří mají hodně velký archiv fotek. Začal jsem s Panzer archeology a už mám ve sledování snad desítku dalších lidí.

kremak432
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
10
Lokalita: Starý plzenec

Příspěvek od kremak432 »

Podle toho co píšeš tuším, že jsi si koupil kovový spodek a kovová věž. Nepíšeš jestli je tzv. "dutý", nebo vnitřek kompletní(deska, kouřák, baterie...) akorát bez vnější kamufláže.
V první řadě je třeba se rozhodnout co z toho vlastně chceš mít, jinak řečeno vozidlo jaké jednotky. Pochopil jsem, že by jsi chtěl mít tzv. "disc camo", která se používala na konci války od roku 1944. Existují fotografie "Kampfgruppe Peiper" z Arden, nebo vozidla výsadkové divize Hermann Göring v bitvě u Bautzenu.
Šablony na toto provedení nabízela firma - Uschi van der Rosten.

Autor tématu
Peca
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

Příspěvek od Peca »

Super děkuji za podměty :-), mrknu na to...chci verzi z Arden, bez zimmeritu...

Ke 40tinám jsem si udělal radost, zavřel oči a koupil tuhle verzi:

https://www.torro-shop.de/1/16-rc-panth ... unlackiert

Jednu kamufláž jsem našel, mrknu jak přidávat foto a dám ji sem.

Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
8

Příspěvek od Drake »

No to máš prakticky jako můj druhej Panther.....defacto totožnej základ. Já ho měl bez elektroniky. Věřím že se s tím popasuješ lépe než se to dařilo mě. Měl jsem problémy s převodovkama, reálnou rychlostí tanku, pak se zákluzovým systémem a prakticky až tento rok se mi vše podařilo snad vyřešit......po pěti intenzivně odježděných sezonách. Starej Panther jsem měl též Torro, ale s plastovou vanou a věží, jinak též vše v kovu.......z toho tanku nakonec zůstala původní jen zadní část věže, silně upravená korba, hnací kolo, hnané kolo a pásy........

tady foto "starého" Pantheru
Obrázek
zde jeho novější bráška
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Panther“