Kluci díky, ale experiment vyšel jen tak odhaduji na 70%
Jakmile jsem zastínil zadní část světlometu, tak to bohužel nebylo ono. Nastříkal jsem tedy zadní přebroušenou část světlometru chromovým nástřikem pro zvýšení odlesku a pak teprve zelenou. Ale předpokádané zlepšení se nedostavilo v takové míře, jak jsem si představoval.
A leštit průsvitný filament se mi fakt nechtělo. Prý to jde (podle blogu Průši to jde až do maximálního lesku), ale je to hrůzná práce se šmirglem o zrnitostí až 1500 a pak pastou. A nikdo to nezaplatí a neuvidí. Howgh.
No jak jsem napsal, dávám si za tenhle experiment hodnocení pouze za 3 (ale dobrá je modrá.... jak zpívá klasik).
Svítí to celkem
dobře (nikoliv uspokojivě), ale původní razantní svítivost je ta tam. Snad to doženu na voltech a miliampérech puštěných do diody

.
Snad laskavý čtenář promine mou opovážlivost v experimentech

Ono je nutno občas jet metodou "pokusů a omylů"
Nicméně dost elektroniky. Musel jsem se zabývat "čumákem" svého modelu. Konečně se mi podařilo na pravé straně dodělat doraz spodního ramene vlnolamu, aby to rameno správně na něj dosedlo při jeho maximální výchylce:
Ono to není moc vidět, páč se mi nechtělo upravovat fotky "nějakými šipkami směřujícími k popisovanému dílu", ale je tam vidět jediný měděný kousek, na který rameno dosedá
V tom horku je to fakt peklo. Ani větrák nepomáhá. Klimatizaci mi pan předseda senátu Vystrčil doporučil vypnout (jak jsem to četl dnes na netu), abych ušetřil elektřinu. Snad noční, hydrometeorologickým ústavem předpokládaná, bořka tady u nás na jihu sníží tu otřesnou teplotu na nějakou rozumnou hodnotu a já budu moci pokračovat...