PetrNC píše: 21 črc 2022, 20:21
Dobrý .....
Peťo, taky nejsem spokojen, takže hodnocení "dobrý" (jak říká klasik, je to jenom za "tři") plnohodnotně sedí, ale za klobouk dolů děkuji. K dokonalosti to má však hóóódně daleko.
kremak432 píše: 21 črc 2022, 21:25
Na první pokus paráda. V té trávě jezdí úplně luxusně.
jj. V trávě ano. Taky jsem ty pásy (kvůli videu jízdy v trávě) dost našponoval, aby to tu jízdu prakticky přežilo
Napínací zažízení zatím drží a za ideu k výrobě můžu poděkovat jen a pouze Davidovi. Ale také i Petrovi, za úžasný nápad dát jistící červíky napínáku na hřídeli ne na 180°, ale pouze na 90°. Drží to úžasně.
Hlavně, že už jsou pásy téměř v rovině. Plastová hnací kola jsou v ose a zatím drží ten nápor kovových pásů (co se týče pevnosti).
Osičky kladek jsem vyrobil nové (delší), aby kladky seděly správně na osu pásu a díky tomu by se to už nemělo pochroumat, což znamená, že by se pás, nedej bože díky nim, nějak samovoněně svlékal.
Problémek, který stále ještě zůstává (byť to z jízdy v trávě nebylo úplně zřetelně vidět) je, že z posledního pojezdového kola se náběhem pásu na vodící kolo nějakým záhadným způsobem dostává nějaká nerovnost. Tím pádem při jízdě dochází k tomu, že se vodící kolo "svleče jen napůl" (ale drží). Zjistil jsem, že jsou na vině nepřesné odlitky pásů, kde vůle v čepech není u všech článků stejná a tudíž dochází k výchylkám mimo toleranci, které vodící kolo (i po všech všemožných úpravách) zkrátka nepobere. Zvláštní je, že to dělá jen jedna strana modelu (asi jsem pravý pás poskládal z lepších článků -

to je ale blbost)
Avšak obecně je problém s tím, že ty pásy jsou hodně úzké a mají tendenci se svlékat. Ostatně jsem v reálu u jenoho BVP-1 pás ve Vyškově, při kondičních jízdách, dokázal svléknout a ani to nebyl zas tak velký problém.
Nicméně je mi jasné, že to takhle asi není konečné řešení. Takže jsem prozatím nastavil nějaké maximum, kdy to jezdí a nesvlíká se pás. Pravda. Na první nerovnosti to skáče jako koza (vidno z videa při přejezdu z trávy na zámkovou dlažbu). Takže následný postup je, že budu postupně ubírat z napnutí pásů, aby to ještě jezdilo řádně v i těžkých podmínkách, a aby to vykonávalo to, co od toho požaduji, tzn. hladkou jízdu s pojezdovými koly, které kopírují terén, tak, jak by to správně mělo být. To bude ještě dlouhý proces. Uff
Ale dost už k podvozku, už mě nebaví

. K tomu se vrátím, až budu mít náladu. Musím v tom horku změnit téma. Vrhám se z5 na vršek korby, kde jsem to dlouhodobě zanedbal. Tak snad se budu moci pochubit nějakou novinkou z horní části korby (pokud v tom horku nezdechnu)