Chtěl jsem se rozepsat o dnešní parádě na Model Hobby v Praze, ale radši to napíši do tomu příslušného vlákna. Já jsem se s celodenní návštěvou s rodinou mohl věnovat klukům z fóra na tankodromu dost sporadicky (prakticky jsem tam byl jen na "kukačku"). Ale musím říct, že mě to nadchlo.
Nicméně po návratu domů jsem zasedl do svého sklepa a snažil jsem se spáchat poziční osvětlení na věži svého tanku (na chvíli mě přestal bavit hlavní světlomet). Jak jsem avizoval, tak jsem zkusil vytisknout a poskládat poziční osvětlení s tím, že bude LED dioda přímo v tělese osvětlení. Myslím, že to nevypadá nejhůř, ale problém, čistě filozofický, je jestli ta dioda, když ji tam do toho osvětlení vložím a natvrdo vlepím do věže, jestli vydrží (mohla by). Tak posílám aspoň obrázek zatím neslepeného osvětlení.
Fakt mám dilema, jestli tam radši dát optické vlákno a diodu dát dovnitř do věže (a kvůli a snadnější výměně) nebo to nechat tak jak je to na fotce. Navíc je tam problém s tím, že na tomto držáku pozičního osvětlení na věži je v originále přivařený držák se zadním světlometem, což je další "pevnostní" problém. To znamená, aby ten zadní světlomet tam držel, a aby vydržel "standardní" provoz v tak těžkém terénu jako je v muzeu v Bystrici anebo v terénu, který kluci vytvořili na Model Hobby teď v Praze (a neupadl při první jízdě). Ufff. A včíl poraďte.