Ahoj kolegové.
Procházel jsem Modelfórum a našel tento recept na patinování kovových pásů:
Jde použít obyčejný DOMESTOS + obyčejný ocet v poměru 1/1. Pořádně promíchat a do tohoto roztoku kovové pásy ponořit. Trvá to delší dobu než pásy zoxidují ale výsledek stojí za to.
Čím napatinovat kovové pásy.
- zander
- PzKpfw VI - Tiger
- 14
- Lokalita: Praha 5 Radotín
Re: Čím napatinovat kovové pásy.
Obávám se , že by mohla být tímto postupem částečně narušena pevnost materiálu, a při následném zátěžovém používání by mohl lidově řečeno někde prdnout.
zatím jsem o tom neslyšel ani to nezkoušel, ale radši zůstanu u staré praxe.
Tzn barvy.
Michal

zatím jsem o tom neslyšel ani to nezkoušel, ale radši zůstanu u staré praxe.
Tzn barvy.

Michal
"Rytířský v boji, bdělí v míru"
Taky bych řek. Jeden článeček, může mít někde slabší místo a tímto se dorazí. Ale stejnak by to asi časem v tom místě prasklo
A určitě to chce po použití nějakejch žíravin pořádně pročistit vodou a asi i namazat, jinak ta koroze bude stále pokračovat.

Su blbej, proto se furt ptám
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 14
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
zdenislav píše:Taky bych řek. Jeden článeček, může mít někde slabší místo a tímto se dorazí. Ale stejnak by to asi časem v tom místě praskloA určitě to chce po použití nějakejch žíravin pořádně pročistit vodou a asi i namazat, jinak ta koroze bude stále pokračovat.
To rozhodně...

nejde li o život, jde o hov .......
- zander
- PzKpfw VI - Tiger
- 14
Výborné , i když časově trochu náročnější rady, nicméně s nimi souhlasím.
jen ty pásy, přeci jenom trochu patinu chtějí, sami bohužel neoreznou a nedostanou tu správnou patinu
, a mít patinovaný tank na naleštěných pásech také není to pravé ořechové
.
Takže patinu na pásy určitě také, i když se ojezdí , tím lépe, ojezdí se jen tam kde má.
Jak na to, mám nafoceno u své přestavby TIGROPANTHERA, tak koho to zajímá i z této stránky/patina/ může kouknout i tam.
Michal

jen ty pásy, přeci jenom trochu patinu chtějí, sami bohužel neoreznou a nedostanou tu správnou patinu

Takže patinu na pásy určitě také, i když se ojezdí , tím lépe, ojezdí se jen tam kde má.
Jak na to, mám nafoceno u své přestavby TIGROPANTHERA, tak koho to zajímá i z této stránky/patina/ může kouknout i tam.
Michal
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 14
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
zander píše:Výborné , i když časově trochu náročnější rady, nicméně s nimi souhlasím.![]()
jen ty pásy, přeci jenom trochu patinu chtějí, sami bohužel neoreznou a nedostanou tu správnou patinu, a mít patinovaný tank na naleštěných pásech také není to pravé ořechové
.
Michal
Samozřejmě,

nejde li o život, jde o hov .......
- zander
- PzKpfw VI - Tiger
- 14
beru to tak jak říkáš, ale modelařím již nějákou dobu, takže i trochu vím jak pás vypadá, a i když se spočátku dostane barva i na styčné plochy s povrchem, tak tam se o její setření právě povrch po kterém jezdí velmi rychle postará, takže reálný vzhled nastává po ježdění v terénu prakticky okamžitě.
Michal

Michal