SVĚTLA

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

SVĚTLA

Příspěvek od Milan »

Chci předělávat Tigra a má dvě světla.Od Asiatamu jsem koupil jedno světlo kovové a jelikož nemám v elektrice znalosti,tak se ptám touto cestou o radu.Mám obavy,že pokud to vymněním,tak mi ta jedna ledka shoří.Má s tím někdo zkušenosti ? Mohu to odpojit a naletovat na přívod ? Co se stane ? :?: :idea:
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15
Lokalita: Dolní Kounice

Re: SVĚTLA

Příspěvek od sakulajda »

Milan píše:Chci předělávat Tigra a má dvě světla.Od Asiatamu jsem koupil jedno světlo kovové a jelikož nemám v elektrice znalosti,tak se ptám touto cestou o radu.Mám obavy,že pokud to vymněním,tak mi ta jedna ledka shoří.Má s tím někdo zkušenosti ? Mohu to odpojit a naletovat na přívod ? Co se stane ? :?: :idea:
Jak jsou ty dvě LED v Tigerovi zapojené - sériově, nebo paralelně

pokud jsou paralelně, pak v tom není problém proud vydrží a důležité jsou volty, bezobav tam dej jen jednu

kdyby náhodou zhořela, dá se v GESu kouipt za pár kaček nová ba výkonější a odpor se bezproblémů spočítá
http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... inc=browse
Satčí si jen vybrat, změrit v tanku volty a dle toho spočítat odpor ;)
Naposledy upravil(a) sakulajda dne 22 čer 2009, 10:42, celkem upraveno 1 x.
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15
Lokalita: Dolní Kounice

Příspěvek od sakulajda »

Dle obrázku jsou paralelně, tudíž bezobav
nežádoucí šmikni a zapoj jen tu jednu

Je akorát důležité zachovat poalritu, páč dioda jak víme vede jen v jednom směru

Obrázek
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
long.michael
PzKpfw IV
PzKpfw IV
15
Lokalita: Bavorov

Příspěvek od long.michael »

sou tam zapojený do serie tak že by to mělo v pohodě vydržet když ne tak ti mohu poslat přez email přepočítavač na odpory a stačí ho vypájet třeba ze starý telky nebo rádia
Odpovědět

Zpět na „Poradna“