Ahoj, díky za aktivaci účtu a komentáře.
Jsem z Prace, což je asi 10 km jižně od Brna. Snad každý chlap je tak trochu dítě a hračička, u mě tomu není jinak. Jen manželka, když jí začnu jezdit v kuchyni s tankem se tváří tak jaksi záludně

. Někdo staví traktůrky, někdo modely. Mám rád starou válečnou techniku prakticky všeho druhu, nová po roce 1945 mě neláká. Fascinuje mě, jak už před 75 lety dokázali vytvořit tak důmyslnou techniku. Více se mě líbí německá technika, ale tím nechci říct, že bych s nějakou válečnou stranou sympatizoval, jde jen o techniku, mají jí takovou nějakou zajímavější , propracovanější nebo co.
Z tanku jsem odlepil ty nesmyslné nálepky, chci si tam nabarvit znaky a čísla reálně. Bohužel mě po nich zůstalo lepidlo, nevím čím to odstranit, abych současně neporušil nátěr. Zkoušel jsem odstraňovač lepidla od Loctite, ale ten bere i barvu. Asi mě čeká nějaký přestřik celého vršku. Do tanku bych chtěl dát odpor, který by zpomalil otáčení věže, jede moc rychle a je hlučná. Někde jsem to tu na foru už i viděl. Dále udělat nějaký elektronický obvod, který by při pohybu hlavně a přerušení obrátil směr motorku zvedání hlavně. Aby se to chovalo že pohnu hlavní, pojede třeba nahoru, přestanu a při dalším pohnutí pojede hlaveň obráceným směrem.