Moje elektronika
Moje elektronika
Ahoj.
Před časem jsem začal pracovat na své vlastní eektronice do tanků. Čipy jsem měl nakoupeny již dávno pro jiný účel, z kterého nakonec sešlo. Dokonce se mezi tím tato verze přestala vyrábět. Ale nedávno jsem je objevil v šuplíku a rozhodl se je využít jako vývojový prostředek.
Navrhl jsem desky a osadil je. Teď se snažím pracovat na programech. Výhoda je, že jsou to transceivery, tj. umí jak vysílat tak přijímat. To považuji za zajímavé vzhledem k možnosti monitorovat stav uvnitř tanku. Mám dvě verze. Jedna na frekvenci 433MHz a druhá na 2.4GHz:
Bohužel jde vývoj dost pomalu, protože mám hodně málo času. Velikost desek je pouhé 2 x 3 cm.
Další parametry:
4 / 8 (433MHz/2.4GHz) analogových kanálů pro připojení potencimetů pro proporcionalní řízení
8 / 7 (433MHz/2.4GHz) digitalních kanálů pro připojení spínačů pro řízení zapnuto/vypnuto
Možnost sériové digitální komunikace s řídící deskou. Vše záleží jen na programu uvnitř.
Pěknou neděli
Před časem jsem začal pracovat na své vlastní eektronice do tanků. Čipy jsem měl nakoupeny již dávno pro jiný účel, z kterého nakonec sešlo. Dokonce se mezi tím tato verze přestala vyrábět. Ale nedávno jsem je objevil v šuplíku a rozhodl se je využít jako vývojový prostředek.
Navrhl jsem desky a osadil je. Teď se snažím pracovat na programech. Výhoda je, že jsou to transceivery, tj. umí jak vysílat tak přijímat. To považuji za zajímavé vzhledem k možnosti monitorovat stav uvnitř tanku. Mám dvě verze. Jedna na frekvenci 433MHz a druhá na 2.4GHz:
Bohužel jde vývoj dost pomalu, protože mám hodně málo času. Velikost desek je pouhé 2 x 3 cm.
Další parametry:
4 / 8 (433MHz/2.4GHz) analogových kanálů pro připojení potencimetů pro proporcionalní řízení
8 / 7 (433MHz/2.4GHz) digitalních kanálů pro připojení spínačů pro řízení zapnuto/vypnuto
Možnost sériové digitální komunikace s řídící deskou. Vše záleží jen na programu uvnitř.
Pěknou neděli
SR71X
Re: Moje elektronika
Procesor je vylepšené jadro Intel 51. Používám Cčko a assembler. Ke psaní zdrojáků používám Notepad++ a k překladu SDCC. Oba jsou volně šířené.sakulajda píše:SUPER
Jaký programovací jazyk používáš ?
SR71X
tak dávé průběžné info - tohle mě zajímá
Já bastlil Picaxe vBbasicu, Céčko jsem viděl naposledy na škole a asembler vůbec
Já bastlil Picaxe vBbasicu, Céčko jsem viděl naposledy na škole a asembler vůbec
Jojo, budu průběžně informovat. Chipy jsou od firmy Nordic. nRF9E5 a nRF24E1... Zatím mám v plánu dvě verze. Jedna bude mít klasické PWM (servo výstupy) a druhá bude podporovat nějaký komunikační protokol. Dělal jsem uz i pokusy s ATxmega128 se řízením serv a motorků. Zkoušel jsem řízení přes BT (BlueTooth).sakulajda píše:tak dávé průběžné info - tohle mě zajímá
SR71X
Ne že bych ze samotných švábů tolik vykoukal, ale dal by se zařídit obrázek celého zařízení nebo alespoň pokračování? Díky V.
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
- Milan
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov
A já mám nejraději,když jsou tam jenom dva dráty + a - , a v případě opačného chodu je přehodím.
To je veškerá moje znalost o elektronice.Zlatí komunisti,ti po nás nic nechtěli ......
To je veškerá moje znalost o elektronice.Zlatí komunisti,ti po nás nic nechtěli ......
Celá deska je k vidění pokud si daš zobrazit obrázek na zvlaštní stránce. Mohu samozřejmě přidat i schéma.sourekv píše:Ne že bych ze samotných švábů tolik vykoukal, ale dal by se zařídit obrázek celého zařízení nebo alespoň pokračování? Díky V.
Pokusím se dle možností pokračovat i s komentáři zde. Bohužel času je dost málo. Tento týden budu na Ampéru tak toho už vůbec moc neudělám.
SR71X
Není nad jednoduchost, ale já se tohle naučil už za komunistů na průmce...Milan píše:A já mám nejraději,když jsou tam jenom dva dráty + a - , a v případě opačného chodu je přehodím.
SR71X
To me vubec nenapadlo. Diky! Krasna cista prace.sr71x píše:Celá deska je k vidění pokud si daš zobrazit obrázek na zvlaštní stránce. Mohu samozřejmě přidat i schéma.sourekv píše:Ne že bych ze samotných švábů tolik vykoukal, ale dal by se zařídit obrázek celého zařízení nebo alespoň pokračování? Díky V.
Pokusím se dle možností pokračovat i s komentáři zde. Bohužel času je dost málo. Tento týden budu na Ampéru tak toho už vůbec moc neudělám.
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky