T-72M1, 1:16, vlastní výroba
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Re: T-72M1, 1:16, vlastní výroba
Tak postupuji jen o pár kroků. Musím modelovat v 3D. Celé druhé dno je prakticky hotovo. Dobastlil jsem i vypínač, který bude pod poklopem střelce. Ještě pár zpevňujících žeber a budu moci tisknout. Už podle výkresu to vidím na několik hodin:
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
A první pokus o zapojení elektroniky:
[youtube]p9BV7U6hvyE[/youtube]
[youtube]p9BV7U6hvyE[/youtube]
Pěkná a čistá práce Je v tom hodně znát ( jako ostatně v celém tanku ) promyšlenost konstrukce
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Peťo, děkuji. Ovšem "promyšlenost" sice jakáž takáž je, ale občas výsledek není k použití. Je to holt prototyp, tak se snažím dodržovat aspoň základní myšlenku a občas se to nepovede. Teď jsem třeba s hrůzou zjistil, že reproduktor od Tamyie, který má 4 ohmy a 3 waty je sotva slyšitelný, takže musím laborovat dál. Podle rady zdejších modelářů (moc díky), lze modul ElMod Fusion Pro osadit reprákem až 8 ohmů 15 watů. Mám pocit, že tenhle reprák by pod horní částí korby vůbec nebyl slyšet, protože "řev" kovových převodovek a pásů by to celé přehlušil, takže to musím polepšit a tím pádem i přemodelovat a tisknout znova. Nu což, o tom to je
Jsi k sobě hodně přísný ...... Není to bastl a rozhodně něco umíš
přesně tak, metoda pokus / omyl je celkem běžná praxe, holt všechno se vždycky na první dobrou nepovede... a ty máš navíc výhodu v tom digitálním modelování před vlastní realizací, tak si díky tomu pár omylů odchytíš už v této fázi...
pokud jde o reprák, tak doporučení zní Visaton 8ohm, konkrétně FRS8
např. zde https://www.reproobchod.cz/visaton-frs-8-8-ohm-p3101
pokud se ti vejde, není co řešit...
Naopak 4 ohmy by elmodu nemusely delat dobre, rozhodne 8ohm, 16ohm by to pak zase hlasove utlumilo. Frs8 visaton je supr volba. Ma pekne basy a v bedne bude hrat luxusne.
Nekde sem videl tabulku kolik watu ze zesaku dostanes na ruzna napajeci napeti. A z 7,2 voltu stejne vic nedostanes. Pokud by to melo vic rvat, musel bys napajet 12v, ci vic.
Nekde sem videl tabulku kolik watu ze zesaku dostanes na ruzna napajeci napeti. A z 7,2 voltu stejne vic nedostanes. Pokud by to melo vic rvat, musel bys napajet 12v, ci vic.
Ten Visation FRS8 je super volba, taky ho mám na Kuldíkovo doporučení v Pantheru, jen jak koukám jak máš udělané vnitřní uspořádání tak to budeš muset trochu předělat, FRS8 s bedýnkou je docela macek, momentálně nemám tank po ruce abych Ti přeměřil rozměr. Ale na stránkách výrobce je rozměr příruby a kolem toho se musí udělat bedna. Teď nechci hádat, ale minimální velikost byla tuším 85x85mm a výška minimálně 55mm.....zítra to můžu přeměřit.
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Moc díky za doporučení. Pořídil jsem tedy reprák VISATON SC 5.9, ale má jen 10W. Nicméně ten kulatý by se mi tam nevešel, takže tohle považuji za určitý kompromis a doufám, že výkon bude stačit. No a celé jsem to musel upravit, takže výsledek vypadá takto:
Až udělám první zapojení, tak pošlu video, jak to "řve"
Až udělám první zapojení, tak pošlu video, jak to "řve"