T-72M1, 1:16, vlastní výroba
Re: T-72M1, 1:16, vlastní výroba
Super bedna a bez bedny to nejde, ale co váha?
Ptám se, protože dost často se to kurevsky pronese
Ptám se, protože dost často se to kurevsky pronese
V týmu s Drozd60,
IS-7, T-10, Kraz 255V + podval; IS-3; KV-85; T-90; Faun; MAZ
IS-7, T-10, Kraz 255V + podval; IS-3; KV-85; T-90; Faun; MAZ
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Díky za ohlasy. Zámek tam asi dám, snad nějakou tu petlici doma ještě vyhrabu. Bedna je z překližky tl. 9 mm a má necelých 10 kg, tak to snad i s modelem, kde předpokládám cca 7 kg včetně baterie, unesu na nějakou vzdálenost. A snad trasy z auta do cílového umístění nebudou dlouhé
Naštěstí to má 2 uši, takže když nebudu moci, tak snad někdo vypomůže, když pěkně poprosím
Naštěstí to má 2 uši, takže když nebudu moci, tak snad někdo vypomůže, když pěkně poprosím
- rmichalbarna
- PzKpfw VI - Tiger
- 8
- Lokalita: Most
Miro moc pěkný. Dej tam kolečka na jednu stranu a na druhou nožičky. Pojede za tebou.
Já na tahání beden koupil tohle https://www.lidl-shop.cz/POWERFIX-Sklad ... p100268097
Měli to v akci za 250,-
Měli to v akci za 250,-
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Díky, zvážím ten vozík. Mají ho dnes za 299,-Kč, což se asi dá vydržet.
A protože u nás prší, tak nemůžu natírat bednu, tak jsem dodělal lano na předním horním pancíři. Zatím je jen narafičeno, páč ještě dozná drobných změn, ale výsledek je tady:
Už se začíná podobat čumáku tanku, který se snažím stavět
A protože u nás prší, tak nemůžu natírat bednu, tak jsem dodělal lano na předním horním pancíři. Zatím je jen narafičeno, páč ještě dozná drobných změn, ale výsledek je tady:
- Rudyn
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ahoj !
Když zakryješ horní třetinu tvé poslední fotky, tak Ti uvěřím, že jde o skutečný tank v 1:1.
P.S. Koncovky na lanu máš 3D tisk, nebo kovové ???
R.R.R.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ahoj !
Když zakryješ horní třetinu tvé poslední fotky, tak Ti uvěřím, že jde o skutečný tank v 1:1.
P.S. Koncovky na lanu máš 3D tisk, nebo kovové ???
R.R.R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
vždyť to říkám pořád, že sem dáváš fotky skutečnýho tanku a teď vidím, že asi ne...
to lano vypadá taky moc pěkně
to lano vypadá taky moc pěkně
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Pánové díky za ohlasy. Ty oka jsou 3D tisk. Jsou tištěna ze dvou půlek a pak lepena k sobě spolu i s lankem:
Ocelové lanko jsem koupil s nějakém výprodeji (mělo na sobě plastovou ochranu, asi bylo původně určeno jako šňůra na prádlo nebo na zahradní plot, nevím). Má čistý průměr 3 mm a docela slušné kroucení. Dost blbě se ohýbá, ale nakonec si dalo říct. Nicméně, díky plastovým okům zůstane lano jako imitace. Na tahání tím pádem není určeno )
Jinak by mě asi práce na reálném tanku bavila a byla by to asi podívaná u nás na zahradě. Dokonce by se tam i vešel. Musel bych teda porazit švestku, jabloň a zbourat trampolínu. Tak nevím jestli by mi to prošlo
Tak se musím spokojit s menším měřítkem, ale to mi také vyhovuje. Holt místo palice používám kladívečko a místo sikovek pinzetu
P.S.: A a ni bych nevěděl jak s tou velkou potvorou jezdit na srazy modelářů
Ocelové lanko jsem koupil s nějakém výprodeji (mělo na sobě plastovou ochranu, asi bylo původně určeno jako šňůra na prádlo nebo na zahradní plot, nevím). Má čistý průměr 3 mm a docela slušné kroucení. Dost blbě se ohýbá, ale nakonec si dalo říct. Nicméně, díky plastovým okům zůstane lano jako imitace. Na tahání tím pádem není určeno )
Jinak by mě asi práce na reálném tanku bavila a byla by to asi podívaná u nás na zahradě. Dokonce by se tam i vešel. Musel bych teda porazit švestku, jabloň a zbourat trampolínu. Tak nevím jestli by mi to prošlo
Tak se musím spokojit s menším měřítkem, ale to mi také vyhovuje. Holt místo palice používám kladívečko a místo sikovek pinzetu
P.S.: A a ni bych nevěděl jak s tou velkou potvorou jezdit na srazy modelářů
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Sem se vrátil do časů, kdy jsme stříkávali různé nápisy na trička. Zjistil jsem, že už mi to nejde jako tenkrát, ale na dřevěné bedně to písmo typu Stencil vypadá celkem dobře, i když je lehce "mázlé". Aspoň to vypadá víc vojensky
Jinak k té barvě: Asi je vidět, že jako bývalý voják dávám přednost zelené. Bílé jsou pouze obrubníky v kasárnách a stříbrné, co si pamatuji, byly akorát tryskáče MIG-21
Jinak k té barvě: Asi je vidět, že jako bývalý voják dávám přednost zelené. Bílé jsou pouze obrubníky v kasárnách a stříbrné, co si pamatuji, byly akorát tryskáče MIG-21
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Ale měl bych na znalce dotaz! Jen ze zájmu.
Snažím se dodělat poklop řidiče a pochopitelně jeho průzor. Zaujaly mě malé šroubky v krytu průzoru řidiče a naprosto netuším, k čemu jsou.
Fláknu tam části špendlíku o průměru 0,4 mm a pak po nástřiku je oškrábu, aby vynikly .
Ale ví někdo, k čemu to tam je? Že by třeba pro přichycení UV clony, aby náhodou při jasném dni řidič viděl na cestu a neoslepl? To je samozřejmě JOKE.
Tady je foto:
Snažím se dodělat poklop řidiče a pochopitelně jeho průzor. Zaujaly mě malé šroubky v krytu průzoru řidiče a naprosto netuším, k čemu jsou.
Fláknu tam části špendlíku o průměru 0,4 mm a pak po nástřiku je oškrábu, aby vynikly .
Ale ví někdo, k čemu to tam je? Že by třeba pro přichycení UV clony, aby náhodou při jasném dni řidič viděl na cestu a neoslepl? To je samozřejmě JOKE.
Tady je foto: