Panzer III - stavba
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Praha 9, Horní Počernice
Re: Panzer III - stavba
sháním nějakou dobrou fotku úchytek schuerzen na Pz III... mám pouze tuto
[/url
mám super na Pz IV, ale nebylo to shodné provedení
[url=https://postimg.cc/pm9xc9Sn]
[/url
mám super na Pz IV, ale nebylo to shodné provedení
[url=https://postimg.cc/pm9xc9Sn]
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
tak jsem zatím nikde nic v dobrém rozlišení nenašel co se týká uchytek schürzen...
vím, že v DE v Lipsku jsem kdysi viděl za cca. 100,- € knihu... asi 5cm silnou a tam byly neuvěřitelné detaily, ale nemůžeme nyní nikam
kresby mám, ale není to ono... rád bych fotku, kde si dopočítám vzdálenosti a velikosti...
vím, že v DE v Lipsku jsem kdysi viděl za cca. 100,- € knihu... asi 5cm silnou a tam byly neuvěřitelné detaily, ale nemůžeme nyní nikam
kresby mám, ale není to ono... rád bych fotku, kde si dopočítám vzdálenosti a velikosti...
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
a zde zase kousek...
pár detailů výroby předního blatníku...
svar ... bude vidět pouze v čelní, pohledu při otožených předních štítkách blatníků
ještě tam bude představný pncíř střelce a řidiče
výroba přední konzole... byla opravdu z trubky a ukotvena nad odlitkem přídavného ozubení hnacího kola
... vytknutý nosník ... z důvodu opět pevnosti konzole
přírubu konzole jsem nakonec místo šroubu se šestihrannou hlavou přitáhl imbusem M 1,6mm (zde ještě je pouze zkoška a není proveden otvor šroubku
pár detailů výroby předního blatníku...
svar ... bude vidět pouze v čelní, pohledu při otožených předních štítkách blatníků
ještě tam bude představný pncíř střelce a řidiče
výroba přední konzole... byla opravdu z trubky a ukotvena nad odlitkem přídavného ozubení hnacího kola
... vytknutý nosník ... z důvodu opět pevnosti konzole
přírubu konzole jsem nakonec místo šroubu se šestihrannou hlavou přitáhl imbusem M 1,6mm (zde ještě je pouze zkoška a není proveden otvor šroubku
No prostě paráda
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
Hurá... už je hotov i druhý... osobně jsem měl docela strach jestli se to celé nerozpadne... to pájení složitějších věcí (jsou zde odborníci co pájeli třeba celou motorku) fakt není sranda.
Některé věci a díly jsem musel trochu chladit kvůli odvodu tepla... třeba přicvaknutím svorkovacích nůžek. A jiné zase stahovat dřevěnými kolíčky, aby naopak teplo procházelo dál.
A hrozná piplačka s měřením... ale i tak to číňan nemá všude ok... není to Trumpeter nebo Tamiya .
tak zde jsou dvě fotky ze dneška... ještě je sundám a budu pájet pantíky...
Některé věci a díly jsem musel trochu chladit kvůli odvodu tepla... třeba přicvaknutím svorkovacích nůžek. A jiné zase stahovat dřevěnými kolíčky, aby naopak teplo procházelo dál.
A hrozná piplačka s měřením... ale i tak to číňan nemá všude ok... není to Trumpeter nebo Tamiya .
tak zde jsou dvě fotky ze dneška... ještě je sundám a budu pájet pantíky...
A jak se to z té fotky dá spočítat?mrst píše: ↑25 dub 2021, 23:11 tak jsem zatím nikde nic v dobrém rozlišení nenašel co se týká uchytek schürzen...
Mám dojem že jsem viděl na Facebooku model StuGa 3 který měl shurzeny, ale nevím jestli je to stejné jako na Panzer 3
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
Útočné dělo mělo jiné uchycení... bývalý koleg Láďa B. mi poslal video a dá se určit alespoň vzdálenost od hrany blatníku
Jinak dá se to spočítat... trojčlenkou, za podmínky, že na fotografii je vidět jiný díl či vzdálenost, která ti je známá z jiného modelu.... ještě lépe z originálu (resp. měřitelný rozměr).
Bohužel monografiím už moc nevěřím, protože se dost upravují potřebám
Jinak dá se to spočítat... trojčlenkou, za podmínky, že na fotografii je vidět jiný díl či vzdálenost, která ti je známá z jiného modelu.... ještě lépe z originálu (resp. měřitelný rozměr).
Bohužel monografiím už moc nevěřím, protože se dost upravují potřebám
Aha, tak nic, jinak díky