BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Re: BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
Konečně po dlouhé době jsem dospěl k větším výtiskům. Vrhl jsem se na blatníky. Jen jsem musel trochu upravit výkres, aby ta vnitřní neforemná část vypadala co k čemu. Tzn. aby tam byl takový pěkný obloukový podběh a nedržel se tam sajrajt:
No a pak hurá na tisk:
Je to sice časově náročné jak co do doby tisku, tak i na postprocesing. Ale aspoň to přibejvá
No a pak hurá na tisk:
Je to sice časově náročné jak co do doby tisku, tak i na postprocesing. Ale aspoň to přibejvá
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Díky, snažím se. Ale moc to nejde. Celá práce na těle blatníku byla k ničemu. Tak jsem to všechno zahodil a začal znova. Problém byl v tom, že tiskárna zkrátka nezvládla správně přemostit otvor, ve kterém je spojka blatníku. Je to vlastně vidět na předchozí fotce blatníku. Když jsem se pokusil to odbrousit, tak se to nepovedlo udělat u všech otvorů stejně, což se mi nelíbilo. Tak jsem opět pustil 3D program a celé jsem to přemodeloval:
Místo původních prohlubní pro spojky jsem tam udělal otvor skrz, což tiskárna zvládá poměrně dobře a do tohoto otvoru se po té vlepí samostatně vytištěný dílek vlastní spojky. Výsledek je znatelně lepší:
A stejným způsobem udělám i šrouby "připevňující" blatník ke korbě:
Místo původních prohlubní pro spojky jsem tam udělal otvor skrz, což tiskárna zvládá poměrně dobře a do tohoto otvoru se po té vlepí samostatně vytištěný dílek vlastní spojky. Výsledek je znatelně lepší:
A stejným způsobem udělám i šrouby "připevňující" blatník ke korbě:
Není zač, je to vážně úžasný model
Já mám zase problém s tiskárnou, dělá bloby, tisk se na rohách nedrží podložky a perimetry nechtějí držet na zbytku. Dozvěděl jsem se že to může být ucpanou ptfe trubičkou takže mám v plánu koupit heatbrake kde ta trubička jde jen na kraj a ne až k trysce
Já mám zase problém s tiskárnou, dělá bloby, tisk se na rohách nedrží podložky a perimetry nechtějí držet na zbytku. Dozvěděl jsem se že to může být ucpanou ptfe trubičkou takže mám v plánu koupit heatbrake kde ta trubička jde jen na kraj a ne až k trysce
Pěkně se to "rýsuje", co nevidět budeš model ladit a pak hurá mezi lidi....
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Mezi lidi asi ještě dlouho ne. Je tam ještě móóóc práce a jde to pomalu. O víkendu mi to moc nešlo, měl jsem v neděli den blbec, ale aspoň jsem vytvořil v Meshmixeru vyprošťovací kládu, následně vytiskl, přestříkal tmelem a narafičil na zadek modelu:
a přestala mě na chvilku bavit práce s plastem, tak jsem zbastlil z měděného plechu a špejle rýč:
a přestala mě na chvilku bavit práce s plastem, tak jsem zbastlil z měděného plechu a špejle rýč:
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Sice jsem deklaroval, že mě plast moc v tuto chvíli nebaví, ale tenhle výtvor je hlavně o plastu (minimálně v horní části korby). Tak jsem vytiskl základ přívodu vzduchu no nitra mašiny a začal jsem se zabývat mřížkou.:
Napasovat do předtisknuté drážky ten kousek ocelové síťoviny bylo docela peklo, ale snad to tak bude dobré
Napasovat do předtisknuté drážky ten kousek ocelové síťoviny bylo docela peklo, ale snad to tak bude dobré