CC-01 8x8 ,FUNKČNÍ POHON 8X8
Re: CC-01 8x8 ,FUNKČNÍ POHON 8X8
Mám tyto serva/nebo 996/ ve dvou modelech a zatím žádný problém nebyl.Někde na netu jsem ale narazil na anketu o jejich spolehlivosti a tam se podobné problémy zmiňovaly.
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
- Lokalita: Dobruška a okolí...
Uvidím jak to s nima pujde dál a budu referovat jak ta serva fungují.
Prehľadal som moje staré objednávky a našiel sem označenie serva ktoré mám teraz viacmenej najpoužívanejšie na RC auta.
JX PDI-6221MG 20KG Large Torque Digital Standard Servo 120 Degree For RC Model
Veľkosťou je to toto isté ako ten číňan. Sila odpovedá popisu, rýchlosť tiež a presnosť oproti číňanovi je uplne brilantná. Som s ním neskutočne spokojný. Ale potrebuje správne napájanie ako som písal v predchádzajúcom príspevku.
AK by si nechcel platit 15€ z bighobby tak ho nájdeš aj na banggood kde je o trochu lacnejšie. Ja som nakupoval z banggood lebo keď si kúpiš ,,pack 4ks,, tak máš ešte lepšiu cenu.
odkaz na pack (kus za 10€ )
https://www.banggood.com/4X-JX-PDI-6221 ... rehouse=CN
JX PDI-6221MG 20KG Large Torque Digital Standard Servo 120 Degree For RC Model
Veľkosťou je to toto isté ako ten číňan. Sila odpovedá popisu, rýchlosť tiež a presnosť oproti číňanovi je uplne brilantná. Som s ním neskutočne spokojný. Ale potrebuje správne napájanie ako som písal v predchádzajúcom príspevku.
AK by si nechcel platit 15€ z bighobby tak ho nájdeš aj na banggood kde je o trochu lacnejšie. Ja som nakupoval z banggood lebo keď si kúpiš ,,pack 4ks,, tak máš ešte lepšiu cenu.
odkaz na pack (kus za 10€ )
https://www.banggood.com/4X-JX-PDI-6221 ... rehouse=CN
moje stavby: https://kocina148.rajce.idnes.cz/
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
Děkuji ti za název. Podívám se na to a seženu ty co jsi poslal jejich název. Když ty co mám koupené odešli a ebo to nefungovalo jak má tak je předělám na něco jiného.
Musím se mrknout zde v ČR, na Banggood to neumím koupit.
Ze zahraničí jsem nikdy nic nekupoval tak si ani na ten Banggood netroufám.
Dneska chvíli po noční směně jsem se v tom vrtal než jsem šel spát a dopadlo to takto.
[youtube]DxJJvm-IUPA[/youtube]
Musím se mrknout zde v ČR, na Banggood to neumím koupit.
Ze zahraničí jsem nikdy nic nekupoval tak si ani na ten Banggood netroufám.
Dneska chvíli po noční směně jsem se v tom vrtal než jsem šel spát a dopadlo to takto.
[youtube]DxJJvm-IUPA[/youtube]
Naposledy upravil(a) Max dne 04 bře 2020, 20:20, celkem upraveno 1 x.
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
Po delší době je vše jak má být a přední kola fungují ve stejném směru a na obě strany totožně.
Obě serva zatačí jak mají,ale rádius je malý.
Tak to musím rozebrat aby byl větší vytočení kol do strany..
Občas se něco nepovede tak se to musí doladit.
[youtube]LQbd03ZPoeE[/youtube]
Obě serva zatačí jak mají,ale rádius je malý.
Tak to musím rozebrat aby byl větší vytočení kol do strany..
Občas se něco nepovede tak se to musí doladit.
[youtube]LQbd03ZPoeE[/youtube]
a otom modelařina je já jsem taky málo kdy jsem spokojen hned na první dobrou a většinu věcí taky předělávám několikrát.
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
Tak to jsem rád, že nejsem sám komu se to nepovede hned napoprvé.
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
Jsem v práci na noční a fabrika jede bez zastavení a ani Covid 19 ji nezastaví. Proto jsem zatím moc nepostoupil v úpravě řízení, které aktuálně řeším jak jsem byl upozorněn, že při zatáčení druha náprava musí zatáčet méně. Tak hledám informace všude po netu.
Yany z jiného fóra má vyřešené také dobře řízení podvozku CC-01. Jak se říká v jednoduchosti je síla. Já vzhled nijak neřeším, pro mě k důležitá funkčnost.
Četl jsem příspěvek od Kuba93 na jiném fóru někdy z roku 3/2012 a tam nedoporučuje tuningové hliníkové řízení od GPM a jeho vlastní špatnou zkušenost.
Nedalo mi to a rozdělal jsem spodek auta a souhlasim s Kuba93.
Mám na obou předních nápravách toto hliníkové řízení GPM a pěkně vylagrovane a vyrobené z nekvalitního materiálu
https://feliciaman.rajce.idnes.cz/CC-01 ... x8pedn.jpg
https://feliciaman.rajce.idnes.cz/CC-01 ... 8zadni.jpg
Bude další prácička.
Yany z jiného fóra má vyřešené také dobře řízení podvozku CC-01. Jak se říká v jednoduchosti je síla. Já vzhled nijak neřeším, pro mě k důležitá funkčnost.
Četl jsem příspěvek od Kuba93 na jiném fóru někdy z roku 3/2012 a tam nedoporučuje tuningové hliníkové řízení od GPM a jeho vlastní špatnou zkušenost.
Nedalo mi to a rozdělal jsem spodek auta a souhlasim s Kuba93.
Mám na obou předních nápravách toto hliníkové řízení GPM a pěkně vylagrovane a vyrobené z nekvalitního materiálu
https://feliciaman.rajce.idnes.cz/CC-01 ... x8pedn.jpg
https://feliciaman.rajce.idnes.cz/CC-01 ... 8zadni.jpg
Bude další prácička.
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
CC-01 8x8,FUNKČNÍ POHON 8X8
Stavba pokračuje dál.
Aktuální stav modelu CC-01 varianty 8x8 je stále plně funkční podvozek bez horní nástavby (kabinka,ložná plocha atd.).
Pro funkčnost podvozku není nástavba nutná a proto ji budu dodělávat později až po dokončení přestavby předních náprav.
Momentálně probíhá koordinace s firmou Loops Model o přestavbě obou předních řídících náprav a přestavbě řízení.
Další postup a změny i úpravy modelu zde bude zveřejněn včetně videi z venkovních terénních jízd.
Pokud to zde někdo ještě sleduje a někoho něco zajímá tak se optejte buď zde ve vláknu a nebo v zaslaní SZ .
Buďte příznivě naladěni.
Aktuální stav modelu CC-01 varianty 8x8 je stále plně funkční podvozek bez horní nástavby (kabinka,ložná plocha atd.).
Pro funkčnost podvozku není nástavba nutná a proto ji budu dodělávat později až po dokončení přestavby předních náprav.
Momentálně probíhá koordinace s firmou Loops Model o přestavbě obou předních řídících náprav a přestavbě řízení.
Další postup a změny i úpravy modelu zde bude zveřejněn včetně videi z venkovních terénních jízd.
Pokud to zde někdo ještě sleduje a někoho něco zajímá tak se optejte buď zde ve vláknu a nebo v zaslaní SZ .
Buďte příznivě naladěni.
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
Čekám na díly tak je na přestavbu modelu více času a tak jsem rozložil celý předek A ŘEŠÍM REJD VŠECH PŘEDNÍCH KOL..
Při detailním prohlédnutí jsem našel kde je problém s větším rejdem kol. Všichni co CC01 z vás jezdily to znají a tak asi nic nového to pro ně není.
Při vytažení nápravy z rámu a pohledu na závěs je v originálu také hodně vykloněný a bude potřeba poladit.
A další detail je v C v originálu od výrobce.
Není to upravované a předci je to rozdílné.
Při vybroušení jde rejd více a kolo by mělo větší úhel
Když to mám rozhozené tak jsem vybrousil i spodní část závěsu k ramenu a má lepší uhel a při složení a propružení to sedne více do ramena a i tím dolu.
Při detailním prohlédnutí jsem našel kde je problém s větším rejdem kol. Všichni co CC01 z vás jezdily to znají a tak asi nic nového to pro ně není.
Při vytažení nápravy z rámu a pohledu na závěs je v originálu také hodně vykloněný a bude potřeba poladit.
A další detail je v C v originálu od výrobce.
Není to upravované a předci je to rozdílné.
Při vybroušení jde rejd více a kolo by mělo větší úhel
Když to mám rozhozené tak jsem vybrousil i spodní část závěsu k ramenu a má lepší uhel a při složení a propružení to sedne více do ramena a i tím dolu.