Serus,
po dlhšej dobe práce zase pokročili.
čelný pancier bude pevná súčasť vane hetzera.má to výhody aj nevýhody.pri tlači aj pri práci s tankom.dlho som nad tým rozmýšlal ale nakoniec to bude takto.
zatiaľ mám len takýto veľmi hrubý model, ktorý sa bude ešte určite dosť meniť a je to ešte celkovo neotesané, ešte len rozvrhujem prvky a vymeriavam, dá sa povedať.
návrh počíta s troma servami pre kanón - horizontálne, vertikálne (rozsah podla reálnej predlohy) a záklz.samozrejme 360° servo pre guľomet.
píšem ale hlavne preto, že som asi našiel vhodný pohon.po virtuálnom vyskúšaní značného počtu motorov mi z toho vyšlo, že najschodnejšie riešenie bude použiť motory JGA25-370
https://www.ebay.com/itm/JGA25-370-Gear ... m570.l1313
s hriadeľov pohonu budú prepojené uzavretými remeňmi GT2 a remenicami, známymi z 3D tlačiarní a široko dostupnými.napnutie remeňa sa dá samozrejme nastaviť.
nad remene bude pravdaže treba vymyslieť nejaký kryt aby to nežralo káble.som zvedavý či to bude fungovať.sú to už celkom dosť silné motory a Hetzer by s nimi mohol byť dosť svižný.zároveň sa ťažisko presunie viac do stredu vozidla a riešenie má relatívne nízku siluetu.Elmod bude ale musieť byť až nad motormi.je ťažké tam všetko napchať.je to maličké.