Ahoj tankáni,
mám asi triviální dotaz ohledně správného připojení LEDek pro světla na Fusion PRO?
Chci to konečně dodělat v téčku, ale protože ho dělám ze statiky, tak nemám původní kabeláž, se kterou Elmod počítá a tedy ani nevím jak HL zapojení světel přesně vypadá... Předpokládám ale, že T-34 asi má 1x přední a 1x zadní v sérii, nebo třeba u Tigra jsou vpředu 2 světla, takže to samý?
Co jsem zatím zjišťoval, tak LEDky obecně povětšinou snesou dlouhodobě okolo 3-4V. Když jsem měřil výstup na konektoru, který je označen pro přední a zadní světlo, tak mi měřák ukazuje plnou voltáž akumulátoru, tzn. přes 8V v plně nabitém stavu.
Jestli jsem pochopil správně, tak při seriovém zapojení LEDek se napětí snižuje, takže pokud budou zapojeny ty 2ks, tak každá dostane mezi 3 a 4V podle stavu aku a je to cajk?
Ale pokud bych chtěl třeba připojit jen jednu samotnou a aby i nějakou dobu vydržela a neshořela, tak bych měl vložit odpor příslušné hodnoty do série s LEDkou, že jo?
Jinak jsou tam ještě další vývody na přídavný LED, ale ty jsem zatím měřit nezkoušel...
Dík předem za radu/názor