sakulajda píše:Jarin píše:prosim o radu,prestalo mi fungovat otaceni veze kabely jsou v poradku a vsechny ostatni funkce jsou taky ok. motorek jsem zkusil vyzkouset samostatne na baterii a funguje. Muze byt chyba v jednotce? ale jak rikam vse ostatni funguje v pohode Diky za rady
jestli je to řídící jednotka HengLong RX18 je odprásklý odpor (číňani ho použili jako pojistku)
nutno zbytky odstranit a nahradit novým
dělal jsem to už na třech deskách
Nechci machrovat, ale torráci u T-34 varují před déledobějším chodem motorků ovládání v "báni "tanku, aby údajně nedošlo ke spálení oněch motorků..Mám totiž dojem, že jsou tam použity motorky o přípustném napětí 3V.Takže okamžitě najedou na příšerné otáčky a ampéry jen tečou, jiskří komutátor a zatěžuje se spínací obvod RX.Proto ten výstup asi sprostě podepřeli odporem, aby neodešel motor.Nechápu proč to tam cpou, u nás jsou k mání ty samé na 4,5 a 6 V a taky z číny za 60 kč.Navíc pokud neodejde ani odpor ani motor, může se odpravit výkonový stupeň obvodu spínání těch pohonů.U Téčka jsou všechny výkonové součástky seřazeny těsně vedle sebe a není na nich ani chladič.Myslím že jedna s těch součástek mi odešla, poněvadž mi přestal fungovat pohyb vzad na levém pásu
.Vysilačem to není ,ten kanál normálně vysílá.A to tank nejezdím zatím venku, jen v tělocvičně po rovině
Ono nezbyde než neřešit asi poruchy, ale načas vysadit prachy do oprav a rovnou jít na dospělou RC + Tuzemské regly a spiny z Brna a nebo od Budínského z Belu. A kdyby něco, tak reklamuješ v tuzemsku.Navíc ti chlapi reagují okamžitě protože jsou pod tlakem levných "shitů"bez servisu Z Hobby kingu apod.pravda je,že tam na letadla kupuju taky a něco fuguje excelentně za třetinu ceny u nás a něco shoří už po zaplacení na poště...
nejde li o život, jde o hov .......