Výběr tanku

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
Olap
PzKpfw I
PzKpfw I
13
Lokalita: Bratislava, Trencin, Belgicko

Re: Výběr tanku

Příspěvek od Olap »

Profil som doplnil ;)

Pri realizacii zaklzu cez ELMOD sa da nastavit aj rychlost toho zaklzu (pripadne obe rychlosti zvlast - vystrel a navrat hlavne)?
Na par videach 1/16 tankov sa mi ten zaklz pacil, ale zda sa mi ze najma ta faza vystrelu je dost pomala. Ked by tam bolo klasicke servo tak to by mohlo ist tam a naspat vzdy inymi rychlostami.

ELMOD asi nesimuluje obmedzene mnozstvo streliva, pripadne rozne druhy streliva?

ELMOD simuluje aj preradenie. Kolko je tam stupnov? Ked sa preradi, tak je to poznat aj na "trhnuti tanku", podradi sa ak ide napriklad tank do kopca, da sa pripadne radit rucne cez vysielacku...? (zial nenasiel som
nijake video, kde by to bolo vidiet). Radi sa aj pri cuvani?

Skusali ste uz jazdit s jednym tankom dvaja - jeden vodic a druky zvlast ako velitel/strelec?
sourekv
Administrátor
Administrátor
15
Lokalita: Praha

Příspěvek od sourekv »

Olap píše:Profil som doplnil ;)

Pri realizacii zaklzu cez ELMOD sa da nastavit aj rychlost toho zaklzu (pripadne obe rychlosti zvlast - vystrel a navrat hlavne)?
Na par videach 1/16 tankov sa mi ten zaklz pacil, ale zda sa mi ze najma ta faza vystrelu je dost pomala. Ked by tam bolo klasicke servo tak to by mohlo ist tam a naspat vzdy inymi rychlostami.

Rizeni serva na elmodu je. Chodi to jinou rychlosti tam a jinou zpet. Jestli se da naprogramovat jak rychle zjistim behem pristiho tydne kdy se v tom budu vrtat.

ELMOD asi nesimuluje obmedzene mnozstvo streliva, pripadne rozne druhy streliva?
Omezeny pocet naboju pokud vim ne. Ruznou munici taky ne.

ELMOD simuluje aj preradenie. Kolko je tam stupnov? Ked sa preradi, tak je to poznat aj na "trhnuti tanku", podradi sa ak ide napriklad tank do kopca, da sa pripadne radit rucne cez vysielacku...? (zial nenasiel som
nijake video, kde by to bolo vidiet). Radi sa aj pri cuvani?

"Razeni" spociva v zmene prehravaneho vzorku zvuku pri zmene rychlosti. Da se naprogramovat kdy radi, ale neda se to manualne ridit.

Skusali ste uz jazdit s jednym tankom dvaja - jeden vodic a druky zvlast ako velitel/strelec?
Teoreticky to asi mozne je, ale pokud vim tak nezkouseli.
Vlada
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
MiK
PzKpfw III
PzKpfw III
13
Lokalita: Žatecko

Příspěvek od MiK »

Mám plnou hlavu a chaos.
Prosím o vysvětlení, případně radu, v čem je rozdíl, tedy nemyslím typ tanku, ale vnitřnosti, případně zda je to koupě zajímavá.
http://www.beami-trade.eu/index.html?pod=/205x0.htm panter

http://www.beami-trade.eu/index.html?pod=/_rct043.htm PZ Iv airbrus

http://www.beami-trade.eu/ Tigr airbrus
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Příspěvek od Milan »

Chlape neblázni.Beami je pasé.Tam se snad dá koupit pouze poškozený tank se slevou ( velkou ) na přestavbu.
Viz. T-34 s vyhořelou elektronikou do dvou tisíc....
MiK
PzKpfw III
PzKpfw III
13

Příspěvek od MiK »

Milan píše:Chlape neblázni.Beami je pasé.Tam se snad dá koupit pouze poškozený tank se slevou ( velkou ) na přestavbu.
Viz. T-34 s vyhořelou elektronikou do dvou tisíc....
Dobře. Doporučil bys teda pouze Asiatam? Nebo je i v Čr něco zajímavého? Co tady čtu, nejsem jedinej kdo asi trochu tápe a neorientuje se.
zdenislav
PzKpfw II
PzKpfw II
13
Lokalita: Moravská Třebová

Příspěvek od zdenislav »

Tápeš, tápem, tápeme. Nejsi sám :-) Vydrž, taky řeším co a za kolik. Du vybírat na ten německej Asiatam.
PS: peněženko třez se :D
Su blbej, proto se furt ptám
pajak7

Příspěvek od pajak7 »

Já osobně bych je nechal ať si koupěj tank tady v čechách a potom konečně pochopěj proč to tady píšeme že ten servis na tanky a zboží co se tu prodává se prodával na západě před dvěma až třema lety.

No a potom snad pochopí že v zemi kde se snaží každý druhý obchodník být co nejrychleji MILIONÁŘ to je riziko.
pajak7

Příspěvek od pajak7 »

Nenaděláš nic :roll: :roll: :roll:
MiK
PzKpfw III
PzKpfw III
13

Příspěvek od MiK »

pajak7 píše:Já osobně bych je nechal ať si koupěj tank tady v čechách a potom konečně pochopěj proč to tady píšeme že ten servis na tanky a zboží co se tu prodává se prodával na západě před dvěma až třema lety.

No a potom snad pochopí že v zemi kde se snaží každý druhý obchodník být co nejrychleji MILIONÁŘ to je riziko.
Díky tedy za ochotu a radu. Nevím jak ten druhý, já se ale tedy zařídil nakonec podle svého. Ono je to asi podobné, pokud by ses rozhodl že si pořídíš dostihového koně. Když ti o tom budu týden povídat a ty budeš týden číst, nebudeš vědět vůbec nic, jen to že chceš dostihového koně.

Ono vysvětlit třeba co je proporcionální řízení a v čem je lepší ta, nebo ona převodovka a proč. Jestli pásy, kola a podobně takový a nebo makový, To fakt nic nestojí. Někdy nestačí říct, protože proto, nebo protože to tak děláme všichni.
Nejlepší cesta jak zavřít dveře potencionálním zájemcům.
Milanovi děkuju za trpělivost, toleranci a snahu poradit. Díky.
Olap
PzKpfw I
PzKpfw I
13
Lokalita: Bratislava, Trencin, Belgicko

Příspěvek od Olap »

MiK ale tazko ti niekto vysvetli nieco na co sa neopytas. Ja sice viem, ze ak ide clovek od absolutnej nuly (vid aj moje vlastne otazky vyssie) tak ani nevie naco sa ma pytat, ale asi nikto tu 100 raz nebude pisat ucebnicu (doslova a dopismena ucebnicu) "preco a aky tank". Ja tiez na mnohe veci neviem odpovede a o dalsich veciach ani len netusim ze ich este neviem, ale treba len zatnut zuby a pomaly to prekusavat. To "svetlo" sa postupne rozsvieti viac a viac. Ja osobne idem cestou, ked je nieco dobre pre uz skuseneho znalca, tak to bude dobre aj pre mna.

Mimochodom ked uz tu ludia spominaju ten asiatam a rc-tank. Mne sa zda ze tam maju dost obmedzeny vyber. To nie je kritizovanie, ale prekvapenie. Ak som teda nieco neprehliadol, tak kovovych podvozkov tam maju len zopar a to ani nie na vsetky tanky, osobne som si myslel ze akykolvek tank v ponuke bude mat moznost dotiahnut sa aj "do plne kovovej podoby". Okrem toho predsa asiatam aj rctank su len internetovy predajcovia a nie vyrobcovia, nie? Krajina/firma povodu je zrejme vsade rovnaka a presne ta ista ako v CZ, ci nie?

Otazka o prevodovkach: sakulajda spominal 3:1 prevodovky
- kovove (pracovne to nazvem standard kovove)
- a kovove frezovane, tie by mali byt najlepsie
Ako tieto dve kovove rozpoznam, ak teda nepouzijem metodu zrejme drahsia je lepsia? Naseil som jednu kde predajca vychvaloval ako je dobre, ze je vyrobena z hrubeho hlinikoveho plechu (tusim 2mm). To bola ta spicka? Podla obrazkov som si myslel, ze ti lepsie by mohli mat napriklad gul. loziska na vystupnej osi.
Daju sa prevodovky aj nejako zamienat alebo pre uz vybrany podvozok musim kupit len jeden urcity typ prevodovky? Koncova - pohonna vystupna hriadel je ukoncena rovnako u vsetkych prevodoviek, alebo podla typu tanku/hnacieho kolesa?

Je standard ze kovove podvozky maju osadene vsetky kolesa/hriadele v loziskach? Pri niektorych podvozkoch to bolo napisane a pri niektorych nie, ale podla prilozenych fotiek vyzerali tie podvozky rovnako. Co sa standardne dava na loziska pri kovovom podvozku a co len niekedy, pripadne nikdy? (nap. Pri RC autach je napr. kazda cast co sa toci ulozena v loziskach).
Kolko je vlaste na Aiatame ci rc-tank vyrobcov kovovych podvozkov? Niektore podvozky ktore som predpokladal ze su od rovnakeho vyrobcu maju dost odlisne prevedenie. Tusim "najkovovejsi" sa mi zdal na KV1.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“