Výběr tanku

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Re: Výběr tanku

Příspěvek od Milan »

Liší se v typu.Jeden je časná verze a druhý je pozdní.Poznáš to na pojezdových kolech a jiných detailech.
Jeden má zimerit a druhý ne.
pixi
PzKpfw II
PzKpfw II
13
Lokalita: Velké Hamry Gross Hammer! Big city u Tanvaldu.

Příspěvek od pixi »

Koukal jsem,co to ten Zimmerit je a to bych i oželel. Ale ta Late verze se mi zamlouvá.
Olap
PzKpfw I
PzKpfw I
13
Lokalita: Bratislava, Trencin, Belgicko

Příspěvek od Olap »

Zdravim tankistov,
nechcel som zakladat nove vlakno a tak to pisem sem a dufam ze to tu nejaky expert najde a bude mi ochotny poradit. Vopred sa ospravedlnujem, ze sa pytam aj na veci co sa tu stale opakuju, ale po prechadzani fora som sa nielenze v niektorych veciach zorientoval ale zial aj trocha stratil.
V problematike RC tankov som novacik, aj ked s inou modelarcinou mam uz bohate skosenosti (RC lietadla - spalovacie motory, elektro, RC auta-cestne1/10 elektro aj spalovacie).
Rad by som si zadovazil nejaky tank tak, aby som s nim mohol jazdit bez problemov aj vonku a aj simulovat tankovu bitku s kamaratmi (ti cakaju ze ja rozhodnem ake tanky). Povodne som chcel nieco vacsie 1/8, ale to co som zatial nasiel ma odradilo cenou. Nasiel som len vyrobcu co to ponuka za cca 1800 libier a to uz je asi vela (aj ked asi kvalita bude na dost vysokej urovni).
Takze aky tank 1/16 by ste mi poradili (vyrobcu, prip. obchod)? Nie je problem ked to bude Nemecko, alebo hociktora karajina EU. Povedzme, ze cena nie je obmedzujuca, ide mi najme o vysoku kvalitu tanku, predpokladam ze najlepsie s kovovymi castami. Predpokladam ze nejake plasticke dielce nie su na skodu, najme ak by sa na tanku robili nejake dodatovcne zmeny. Rad by som zobral nieco co ma len motor a prevodovku, bez akejkolvek elektroniky, prijmaca a vysielacky. Radio, serva, regulator ... nie su problem, vsetko mam a rad by som to aj pouzil. Aj ked Tiger I a pod. je krasny tank, tak osobne by som skor uprednostnil nieco ruske (T34/85, KV2, IS), pretoze sa mi zda ze tych Tigrov je predsa len nejako vela (ale samozrejme ze ak to bude Tiger tak to prezijem...) :D

Aky IR system? To co som zatial pochopil tak airsoft strelba je vlastne zbytocnost a skor je lepsie pouzit IR system. Cital som o ELMODe. Ak sa nemylim, tak dokaze dokonca simulovat miesto zasahu, rozne druhy poskodenia, vyhodnocuje hrubku panciera ako aj vzdialenost z ktorej sa striela.
Ako je to realizovane? IR led dioda v kanone vysle signal a detektor na zasiahnutom tanku vyhodnoti zasah. Ten zablesk IR diodou je "len zablesk", alebo je v nom aj nieco zakodovane? Ako zisti snimac na tanku vzdialenost z ktorej sa strielalo?

Vopred dakujem za kazdy zmysluplny tip na tank, pripadne odkaz kde by som sa dozvedel nieco viac...
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15
Lokalita: Dolní Kounice

Příspěvek od sakulajda »

Olap píše:Zdravim tankistov,
nechcel som zakladat nove vlakno a tak to pisem sem a dufam ze to tu nejaky expert najde a bude mi ochotny poradit. Vopred sa ospravedlnujem, ze sa pytam aj na veci co sa tu stale opakuju, ale po prechadzani fora som sa nielenze v niektorych veciach zorientoval ale zial aj trocha stratil.
V problematike RC tankov som novacik, aj ked s inou modelarcinou mam uz bohate skosenosti (RC lietadla - spalovacie motory, elektro, RC auta-cestne1/10 elektro aj spalovacie).
Rad by som si zadovazil nejaky tank tak, aby som s nim mohol jazdit bez problemov aj vonku a aj simulovat tankovu bitku s kamaratmi (ti cakaju ze ja rozhodnem ake tanky). Povodne som chcel nieco vacsie 1/8, ale to co som zatial nasiel ma odradilo cenou. Nasiel som len vyrobcu co to ponuka za cca 1800 libier a to uz je asi vela (aj ked asi kvalita bude na dost vysokej urovni).
Takze aky tank 1/16 by ste mi poradili (vyrobcu, prip. obchod)? Nie je problem ked to bude Nemecko, alebo hociktora karajina EU. Povedzme, ze cena nie je obmedzujuca, ide mi najme o vysoku kvalitu tanku, predpokladam ze najlepsie s kovovymi castami. Predpokladam ze nejake plasticke dielce nie su na skodu, najme ak by sa na tanku robili nejake dodatovcne zmeny. Rad by som zobral nieco co ma len motor a prevodovku, bez akejkolvek elektroniky, prijmaca a vysielacky. Radio, serva, regulator ... nie su problem, vsetko mam a rad by som to aj pouzil. Aj ked Tiger I a pod. je krasny tank, tak osobne by som skor uprednostnil nieco ruske (T34/85, KV2, IS), pretoze sa mi zda ze tych Tigrov je predsa len nejako vela (ale samozrejme ze ak to bude Tiger tak to prezijem...) :D

Aky IR system? To co som zatial pochopil tak airsoft strelba je vlastne zbytocnost a skor je lepsie pouzit IR system. Cital som o ELMODe. Ak sa nemylim, tak dokaze dokonca simulovat miesto zasahu, rozne druhy poskodenia, vyhodnocuje hrubku panciera ako aj vzdialenost z ktorej sa striela.
Ako je to realizovane? IR led dioda v kanone vysle signal a detektor na zasiahnutom tanku vyhodnoti zasah. Ten zablesk IR diodou je "len zablesk", alebo je v nom aj nieco zakodovane? Ako zisti snimac na tanku vzdialenost z ktorej sa strielalo?

Vopred dakujem za kazdy zmysluplny tip na tank, pripadne odkaz kde by som sa dozvedel nieco viac...
pokud není problém cena, pak
KV-1 s kovovou vanou, kovové pásy, převodovka 3:1 a elektronika El-Mod, repro VisatonFR8
Co se týče boje, já mám s klukama kvůli ceně airsoft. Ale jak píšeš El-Mod je na IR boj vymazlený.

Tento komplet v nabídce nemá ani jeden obchod, ale myslí, že se komplet a cena dá vyemailovat
http://www.rctank.de/advanced_search_re ... =2a&page=2
http://www.asiatam.com/advanced_search_ ... d=&x=0&y=0

Nebo podobným způsobem Panther (ten nový)

Další volba, která se zatím rýsuje velmi dobře je moderna T-55

T-34/85 na ježdění venku i po úpravách moc není - jedině počkat až vyjde podvozek od http://www.profiline-models.com/

O všech tancích s kovem poreferuje Milan
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Olap
PzKpfw I
PzKpfw I
13

Příspěvek od Olap »

Dakujem za odpoved.
Ak tomu spravne rozumiem tak RX-18 je nejaka nahrada ELMODu? Aky je medzi nimi rozdiel? To by potom asi stalo za uvahu kupit spodnu vanu zvlast, k tomu prevodovku a motor zvlast a elektroniku RX18 alebo ElMod? Trochu sa stracam v tom co je coho nahrada a ako su vzajomne tie sys. kompatibilne/rozdielne.
Ked sa uvadza prevodovka 3:1 alebo len "kovova prevodovka", tak to znamena co? Ze obe su kovove, ale ta ktora ma oznacenie "3:1" ma prevodovy pomer 3:1? Mne pridu tie prevodovky dost podobne (ale sudim zatial len podla obrazkov)
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Příspěvek od Milan »

Takže RX-18 je nyní standartní ovládání tanků HenLong (HL).Není to nic moc.Má to natvrdo nastavený jeden zvuk.Pokud u tebe nejsou peníze to nejhlavnější,tak hned zvol Elmod.Musíš k němu mít i vysílačku alespoň šestikanál.Převodovky 3:1 jsou lepší a pomalejší než standart.Pro kovové vany nezbytné.Napiš SZ co si představuješ a já ti navrhnu možnost,nebo co bych si vzal já.
Jo a k RX 18 potřebuješ taky vysílačku a přijímač ale HL.
http://www.asiatam.com/umbausatz-sound- ... p-656.html
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15

Příspěvek od sakulajda »

Olap píše:RX-18 je nejaka nahrada ELMODu?
RX18 je čínská řídící jednotka, která pracuje pouze s vysílačem HengLong na 27 MHz. Vše je na tvrdo nastavené. Vlastní kódování přenosu dat, atd..
El-Mod je elektronika pro použití s dospělou RC soupravou (záleží jakou máš doma). Připojíš svůj přijímač a můžeš se vyblbnou s hromadou funkcí.
Na ElMod není nutná 6 kanál souprava. Pro základní funkce stačí 4CH. Další dva kanály (např. 5 a 6) jsou vhodné třípolohové a to pro přehrávání dalších 4 uživatelem definovaných zvuků. Můžeš zapojit ještě další dva (např. 7 a 8) a tam se ti pak rozloží ovládání viz manuál.

El-Mod je uplně někde jinde než elektronika HengLong. Pokud tě zajímá více, ptej se.
Olap píše:3:1 ma prevodovy pomer 3:1? Mne pridu tie prevodovky dost podobne (ale sudim zatial len podla obrazkov)
-jsou v prodeji kompletně plastové převodovky
-pak jsou obyčejné kovové (takové bahno moc nevydrží)
-3:1 lepší kovové převodovky s převodem navíc a tím pádem jede tank realističtěji
-3:1 frézované jsou pak ty nejlepší na trhu jak píše Milan pro kovový tuning nutné
Články:
Olap
PzKpfw I
PzKpfw I
13

Příspěvek od Olap »

Dakujem za Vas zaujem a odpovede.
S RC supravou problem nevidim. Mam 10kanal 2,4Ghz, 8kanal 35Mhz(ale to na pozemnu techniku nebudem riskovat, kvoli leteckym modelarom). Prave ze by som uvital, keby k tomu tanku nijaka suprava nebola.
Ak to chapem tak ELMOD (respektive system od fy ELMOD) ma v podstate tri casti (ktore sa daju skombinovat)
-ThinkTank Tank Module - zebezpecuje riadenie motorov, otacanie veze, namer kanona, spetny raz... pre pohon potom uz neni pouzity nijaky regulator
-ThinkTank Blaster - zvuk
-Think Tank CSI - prijmac/vysielac IR
Ak to z popisov a manualov dobre chapem tak vzdy potrebujem "ThinkTank Tank Module" - bez neho sa tie ostatne nedaju pouzit. A potom ak chcem zvuk tak "ThinkTank Blaster" a ak aj IR bojovy system tak + Think Tank CSI. K tomu celemu este bud konfigurator, alebo aspon USB adapter, aby sa to dalo nastavit cez PC.
Chapem to spravne?
Na ten ThinkTank Tank Module mozem pripojit lubovolny prijimac - pouziva ako vstupy klasicky servosignal???
Zaklz kanonu sa realizuje beznym servom, alebo pre ELMOD musim mat nejaky ich "recoil" system?

Je niekde nejaky detailnejsi popis toho ako ten CSI IR modul funguje, napriklad ako vyhodnocuje vzdialenost z ktorej sa stirelalo, pripadne signal ktory posle IR vysielac?
Aky je priblizne rozptyl IR luca (ako presne musim zamierit) ?
Ako zisti co som vlastne trafil (korbu, vezu, pas). ked to ma len 4 snimace v specialnom "hribe" namierene na 4 rozne strany? Robi len nejaky nahodny vyber miesta zasahu?
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15

Příspěvek od sakulajda »

Olap píše: S RC supravou problem nevidim. Mam 10kanal 2,4Ghz,.
Tak to je ideál
Olap píše:Prave ze by som uvital, keby k tomu tanku nijaka suprava nebola.
Není problém koupit tank bez elektorniky - němci je v nabídce mají. A taky není problém koupit tank s HengLong elektronikou a pak ji tady na fóru nabídnout - spousta lidí zde ji používá (právě proto, že předělávka na dospělou soupravu s ElMod je drahá). Asi neprodáš vše, ale je to lepší než drátem do oka.
Olap píše: Ak to chapem tak ELMOD (respektive system od fy ELMOD) ma v podstate tri casti (ktore sa daju skombinovat)
-ThinkTank Tank Module - zebezpecuje riadenie motorov, otacanie veze, namer kanona, spetny raz... pre pohon potom uz neni pouzity nijaky regulator
-ThinkTank Blaster - zvuk
-Think Tank CSI - prijmac/vysielac IR
Ak to z popisov a manualov dobre chapem tak vzdy potrebujem "ThinkTank Tank Module" - bez neho sa tie ostatne nedaju pouzit. A potom ak chcem zvuk tak "ThinkTank Blaster" a ak aj IR bojovy system tak + Think Tank CSI.
Přesně tak to je
Olap píše:K tomu celemu este bud konfigurator, alebo aspon USB adapter, aby sa to dalo nastavit cez PC.
Chapem to spravne?
Konfigurátor není potřeba, pokud tank nehodláš nějak speciálně programovat.
Převodovky nastavíš na desce modulu dle manuálu
K Blasteru je dodávána karta microSD včetně redukce na SD, tu strčíš do noťasu (pokud nemáš v PC čtečku karet, pak se musí koupit) a zvuky si v klidu nastavíš. Vrátíš zpátky do modulu, zjistíš chyby a znova. Já zvuky šteloval asi na 10krát.
Olap píše: Na ten ThinkTank Tank Module mozem pripojit lubovolny prijimac - pouziva ako vstupy klasicky servosignal???
Zaklz kanonu sa realizuje beznym servom, alebo pre ELMOD musim mat nejaky ich "recoil" system?
Přesně - běžné respektive standartní servosignály (1 - 1,5 - 2 ms) a v tom je to kouzlo
Zákluz můžeš provést pomocí motorku a převodů viz systém HengLong a nebo jakékoliv servo co se ti válí doma.
Olap píše: Je niekde nejaky detailnejsi popis toho ako ten CSI IR modul funguje, napriklad ako vyhodnocuje vzdialenost z ktorej sa stirelalo, pripadne signal ktory posle IR vysielac?
Aky je priblizne rozptyl IR luca (ako presne musim zamierit) ?
Ako zisti co som vlastne trafil (korbu, vezu, pas). ked to ma len 4 snimace v specialnom "hribe" namierene na 4 rozne strany? Robi len nejaky nahodny vyber miesta zasahu?
Tento modul doma nemám a i kdybych měl, nemá ho nikdo v okolí, takže ti tvé otzázky nejsem schopen zodpovědět.
Jediné co můžem poradit, nedělá li ti problém němčina, nebo angličtna, napiš přímo na ElMod (jsou ochotní - teda aspoň když jsem si s nima psal já), nebo prolez zahraniční diskuse.
Co jsem vyčetl v manuálu, zásahy dle nastavení vybírá náhodně, např. zpomalí se jízda tanku, nebo znemožní otáčet věž a podobně. Taky je tam pěkně propracovaný systém životů.
Články:
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15

Příspěvek od sakulajda »

Olap píše:Dakujem za Vas zaujem a odpovede.
Napiš si do profilu odkud jsi ;)
Články:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“