RX-18

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov

RX-18

Příspěvek od spitfiremk1 »

Ahoj panceřníci...
RX-18, je plně proporcionální (myslím pojezdy).S jakým vysilačem ji lze proporcionálně provozovat? Na beami trade nabízí náhr. přijimače včetně RX-18, ovšem vysilač mají jeden, pákový, který jsem viděl u všech HL tankú, včetně těch se skokovým rozběhem motorů.Je to on, nebo vypadaá stejně, ale je osazen otočnými potenciometry a prop.systémem?. Chci to koupit vše zvláště a dát do T-34..

diky..
nejde li o život, jde o hov .......
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Re: RX-18

Příspěvek od Milan »

RX-18 se dá provozovat pokud je mi známo jen s vysílačem k tomu určeným ,tedy HL.Jsou pro RX -18 určeny ty s krystalem a ne s přepínačem A-B-C v pravém dolním rohu vysílačky.
Nejlevnější volba pro T-34 je tahle
http://www.asiatam.com/umbausatz-sound- ... p-656.html
Mám to v tomto tanku a jezdí to dobře.Na Beami teď mají T-34 s poškozenou elektronikou za 1950 Kč.
Stejně se komplet vyhazuje a nahrazuje elektronikou HL.
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

Milan píše:RX-18 se dá provozovat pokud je mi známo jen s vysílačem k tomu určeným ,tedy HL.Jsou pro RX -18 určeny ty s krystalem a ne s přepínačem A-B-C v pravém dolním rohu vysílačky.
Nejlevnější volba pro T-34 je tahle
http://www.asiatam.com/umbausatz-sound- ... p-656.html
Mám to v tomto tanku a jezdí to dobře.Na Beami teď mají T-34 s poškozenou elektronikou za 1950 Kč.
Stejně se komplet vyhazuje a nahrazuje elektronikou HL.
Jo to téčko mi nabízeli na úpravu a i Tigera, každý za 1700,-Já to mám ještě v záruce, tak se nechám odškodnit, pojezdím (snad) jednu sezonu na předváděčkách pro agitaci náboru do kroužku děcek, kde budeme jezdit a hrát si s cenově dostupnými VS tančíky 1:70 nebo 43.(soubojové sety..Je třeba ty kluky zvednout od počítačů, i když jakmile je to chytne, skončí o PC na podobných stránkách jako my... :mrgreen: No a potom půjdo do mého Graupnera MC-12 a dospělé elektroniky, nebo do RX-18.Mimochodem jak je to s tou proporcionalitou chodu pohonu RX-18 tky? Buď ty záběry na You tubu ukazují skutečnost, anebo ti chlapi mají tvrdou ruku na kniplech (zdá se mi to dost trhané)...
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Příspěvek od Milan »

S RX-18 se dá jezdit velice plynule,ale chce to ještě převodovky 3:1 nebo redukce.A dále ještě několik drobných úprav,jako jsou ložiska na výstupních hřídelích ....atd.
pajak7

Příspěvek od pajak7 »

Mimochodem jak je to s tou proporcionalitou chodu pohonu RX-18 tky? Buď ty záběry na You tubu ukazují skutečnost, anebo ti chlapi mají tvrdou ruku na kniplech (zdá se mi to dost trhané)...
Samozřejmě že Dospělá elektronika je úplně něco jiného ale jak píše Milan když se tančík vybaví dobrýma převodovkama a človek má cit tak i s Heng Long (RX18) dá jezdit slušně.
Já osobně čínu mám jen v jednom tanku a nikde bych jí už nechtěl protože Dospělá RC souprava je uplně oněčem jiném .
Patřím totiž k lidem co si rádi vychutnávají realističnost jízdy 30 až 50 tunového kolosu v našem měřítku samozřejmě.
A když budu chtít závodit tak budu jezdit Bugyny.
Ovšem jestli máš doma dospelou RC soupravu tak bych nic neřešil.
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

pajak7 píše:
Mimochodem jak je to s tou proporcionalitou chodu pohonu RX-18 tky? Buď ty záběry na You tubu ukazují skutečnost, anebo ti chlapi mají tvrdou ruku na kniplech (zdá se mi to dost trhané)...
Samozřejmě že Dospělá elektronika je úplně něco jiného ale jak píše Milan když se tančík vybaví dobrýma převodovkama a človek má cit tak i s Heng Long (RX18) dá jezdit slušně.
Já osobně čínu mám jen v jednom tanku a nikde bych jí už nechtěl protože Dospělá RC souprava je uplně oněčem jiném .
Patřím totiž k lidem co si rádi vychutnávají realističnost jízdy 30 až 50 tunového kolosu v našem měřítku samozřejmě.
A když budu chtít závodit tak budu jezdit Bugyny.
Ovšem jestli máš doma dospelou RC soupravu tak bych nic neřešil.

...Tak, tak...jsem maketář a taky mi vadí když někdo má Pipera J-3 Cub, rozpětí cca 2,5 M (mám taky) a i když ho při své hmotnosti kolem 5 kg v pohodě potáhá Náš MVVS-12,7 ccm, tak tam někteří cpou motory benzíňáky 26 a více ccm.Naprosto zbytečně...Benziový motor je o polovinu i více těžší než žhavík (díky zapalování nebo dokonce magnetu) a výkon je řádově o 4-5 ccm menší než stejna kubatura na metylovém motoru.Vypadá to sice efektně když v tom modelu bublá třeba čtyřtakt, ale realisticky pomalý let je díky vyššímu plošnému zatížení moc rychlý a simulovat minimálku znamená létat na hranici pádové rychlosti.Pokud tam mám motor lehčí a skoro stejně výkonný dvoutakt , který točí s maketovou vrtulí sice nerealistickm zvukemrozjeté Husquarny taky to vadí, ale jen uchu.výkon je dostatečný na to ,aby se model po řádném rozjezdu odlepil a kultivovaně stoupal a byl schopen jen těch věcí jako skutečný Piper, včetně velmi nízké min.rychlosti.Holt někdo toto nechápe a dělá pak z Piperů raketa země vzduch s vertikálním startem a sedají ve 110 km/h :roll: Na tohle jsou jiné sorty letadel. Sakra to jsem si odbočil :oops: Máš pravdu, tank v drtivé většině pojížděl v boji terénem v průměru asi 20-30 km/h, aby stihla posádko kromě mlácení hlavama o vnitřní pancíře taky sledovat boj a nepřítele ze všech stran i ze vzduchu.Myslím proto, že by ty převody už od výrobce měly být zkrocené do měřítka modelu a pasovat spíš na rychlost v terénu.No uznejme, koho bude dlouho bavit leštit doma s tankem lino....aby využil tu příšernou rychlostovládanou navíc mnohdy neprop.systémem. Každé takové náhlé zabrání naplno do pásů, ty pásy a kolečka milujou ssad .Tak i tak každý jak jsme tady, vzdor výrobci tank položí do trávy a pokud nelze řídit plynule a hlavně velmi pomalu, ztrácí realita celého modelu víc jak polovinu dojmuChápu že téčko jelo po asfaltu až 60 kou, a toho se v Torru asi chytli, jenže se systémem ovládání jaké v něm je, je to jen na parkety. Tam se ten tvrdý záběr do pásu spotřebuje prokluzem po parketě.Do terénu nelze použít...teda bez úprav a to i podvozku.Na druhou stranu je to překrásný kousek tanku, bohužel osamocený ve svém jak měřítku tak počtu výrobců---HOWGH ;)
sourekv
Administrátor
Administrátor
15
Lokalita: Praha

Kalkulacka meritkove rychlosti

Příspěvek od sourekv »

Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

Re: Kalkulacka meritkove rychlosti

Špica tabulečka....No a jakou převodovku teda použít na T-34 :?: chci li dodržet maximálku 60 km/h na plný plyn-cca 1,5 m/s? Ta dodaná s modelem je tak asi 1,8-2 m/s:Reduktory na motory používám ravněž. Platí i zde že 1:3 znamená 3 otáčky motoru na jednu otáčku výstupního hřídele z převodovky?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“