Ahoj panceřníci...
RX-18, je plně proporcionální (myslím pojezdy).S jakým vysilačem ji lze proporcionálně provozovat? Na beami trade nabízí náhr. přijimače včetně RX-18, ovšem vysilač mají jeden, pákový, který jsem viděl u všech HL tankú, včetně těch se skokovým rozběhem motorů.Je to on, nebo vypadaá stejně, ale je osazen otočnými potenciometry a prop.systémem?. Chci to koupit vše zvláště a dát do T-34..
diky..
RX-18
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
RX-18
nejde li o život, jde o hov .......
- Milan
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov
Re: RX-18
RX-18 se dá provozovat pokud je mi známo jen s vysílačem k tomu určeným ,tedy HL.Jsou pro RX -18 určeny ty s krystalem a ne s přepínačem A-B-C v pravém dolním rohu vysílačky.
Nejlevnější volba pro T-34 je tahle
http://www.asiatam.com/umbausatz-sound- ... p-656.html
Mám to v tomto tanku a jezdí to dobře.Na Beami teď mají T-34 s poškozenou elektronikou za 1950 Kč.
Stejně se komplet vyhazuje a nahrazuje elektronikou HL.
Mám to v tomto tanku a jezdí to dobře.Na Beami teď mají T-34 s poškozenou elektronikou za 1950 Kč.
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
Jo to téčko mi nabízeli na úpravu a i Tigera, každý za 1700,-Já to mám ještě v záruce, tak se nechám odškodnit, pojezdím (snad) jednu sezonu na předváděčkách pro agitaci náboru do kroužku děcek, kde budeme jezdit a hrát si s cenově dostupnými VS tančíky 1:70 nebo 43.(soubojové sety..Je třeba ty kluky zvednout od počítačů, i když jakmile je to chytne, skončí o PC na podobných stránkách jako my... No a potom půjdo do mého Graupnera MC-12 a dospělé elektroniky, nebo do RX-18.Mimochodem jak je to s tou proporcionalitou chodu pohonu RX-18 tky? Buď ty záběry na You tubu ukazují skutečnost, anebo ti chlapi mají tvrdou ruku na kniplech (zdá se mi to dost trhané)...Milan píše:RX-18 se dá provozovat pokud je mi známo jen s vysílačem k tomu určeným ,tedy HL.Jsou pro RX -18 určeny ty s krystalem a ne s přepínačem A-B-C v pravém dolním rohu vysílačky.
Samozřejmě že Dospělá elektronika je úplně něco jiného ale jak píše Milan když se tančík vybaví dobrýma převodovkama a človek má cit tak i s Heng Long (RX18) dá jezdit slušně.Mimochodem jak je to s tou proporcionalitou chodu pohonu RX-18 tky? Buď ty záběry na You tubu ukazují skutečnost, anebo ti chlapi mají tvrdou ruku na kniplech (zdá se mi to dost trhané)...
Já osobně čínu mám jen v jednom tanku a nikde bych jí už nechtěl protože Dospělá RC souprava je uplně oněčem jiném .
Patřím totiž k lidem co si rádi vychutnávají realističnost jízdy 30 až 50 tunového kolosu v našem měřítku samozřejmě.
A když budu chtít závodit tak budu jezdit Bugyny.
Ovšem jestli máš doma dospelou RC soupravu tak bych nic neřešil.
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
pajak7 píše:Samozřejmě že Dospělá elektronika je úplně něco jiného ale jak píše Milan když se tančík vybaví dobrýma převodovkama a človek má cit tak i s Heng Long (RX18) dá jezdit slušně.Mimochodem jak je to s tou proporcionalitou chodu pohonu RX-18 tky? Buď ty záběry na You tubu ukazují skutečnost, anebo ti chlapi mají tvrdou ruku na kniplech (zdá se mi to dost trhané)...
Já osobně čínu mám jen v jednom tanku a nikde bych jí už nechtěl protože Dospělá RC souprava je uplně oněčem jiném .
Patřím totiž k lidem co si rádi vychutnávají realističnost jízdy 30 až 50 tunového kolosu v našem měřítku samozřejmě.
A když budu chtít závodit tak budu jezdit Bugyny.
Ovšem jestli máš doma dospelou RC soupravu tak bych nic neřešil.
...Tak, tak...jsem maketář a taky mi vadí když někdo má Pipera J-3 Cub, rozpětí cca 2,5 M (mám taky) a i když ho při své hmotnosti kolem 5 kg v pohodě potáhá Náš MVVS-12,7 ccm, tak tam někteří cpou motory benzíňáky 26 a více ccm.Naprosto zbytečně...Benziový motor je o polovinu i více těžší než žhavík (díky zapalování nebo dokonce magnetu) a výkon je řádově o 4-5 ccm menší než stejna kubatura na metylovém motoru.Vypadá to sice efektně když v tom modelu bublá třeba čtyřtakt, ale realisticky pomalý let je díky vyššímu plošnému zatížení moc rychlý a simulovat minimálku znamená létat na hranici pádové rychlosti.Pokud tam mám motor lehčí a skoro stejně výkonný dvoutakt , který točí s maketovou vrtulí sice nerealistickm zvukemrozjeté Husquarny taky to vadí, ale jen uchu.výkon je dostatečný na to ,aby se model po řádném rozjezdu odlepil a kultivovaně stoupal a byl schopen jen těch věcí jako skutečný Piper, včetně velmi nízké min.rychlosti.Holt někdo toto nechápe a dělá pak z Piperů raketa země vzduch s vertikálním startem a sedají ve 110 km/h Na tohle jsou jiné sorty letadel. Sakra to jsem si odbočil Máš pravdu, tank v drtivé většině pojížděl v boji terénem v průměru asi 20-30 km/h, aby stihla posádko kromě mlácení hlavama o vnitřní pancíře taky sledovat boj a nepřítele ze všech stran i ze vzduchu.Myslím proto, že by ty převody už od výrobce měly být zkrocené do měřítka modelu a pasovat spíš na rychlost v terénu.No uznejme, koho bude dlouho bavit leštit doma s tankem lino....aby využil tu příšernou rychlostovládanou navíc mnohdy neprop.systémem. Každé takové náhlé zabrání naplno do pásů, ty pásy a kolečka milujou .Tak i tak každý jak jsme tady, vzdor výrobci tank položí do trávy a pokud nelze řídit plynule a hlavně velmi pomalu, ztrácí realita celého modelu víc jak polovinu dojmuChápu že téčko jelo po asfaltu až 60 kou, a toho se v Torru asi chytli, jenže se systémem ovládání jaké v něm je, je to jen na parkety. Tam se ten tvrdý záběr do pásu spotřebuje prokluzem po parketě.Do terénu nelze použít...teda bez úprav a to i podvozku.Na druhou stranu je to překrásný kousek tanku, bohužel osamocený ve svém jak měřítku tak počtu výrobců---HOWGH
Kalkulacka meritkove rychlosti
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
Re: Kalkulacka meritkove rychlosti
Špica tabulečka....No a jakou převodovku teda použít na T-34 chci li dodržet maximálku 60 km/h na plný plyn-cca 1,5 m/s? Ta dodaná s modelem je tak asi 1,8-2 m/s:Reduktory na motory používám ravněž. Platí i zde že 1:3 znamená 3 otáčky motoru na jednu otáčku výstupního hřídele z převodovky?sourekv píše:http://www.nhsouth.com/crafts/workbench/ssc.htm