Li-pol
Re: Li-pol
taky přemýšlím o přechodu na li-pol.. Ale prodejce mi řekl, že nevidí problém při provozu na Li-XX, ale pouze při dodržení 7,2V a Li-Pol mají psáno 7,4... jak to mam chápat? protože při plném nabití už starší baterie Nosram 7,2 Ni-MH 4200mAh má přes 9,2V.. nevíte co s tím?? To mam užít nejaký konvertor na ze 100% na 97% voltáže?
Tamiya: Leopard 2A6 Full-Option Kit >> Hitec: Laser 4 FM
To je naprostá blbost s tím přesným dodržením napětí! Ani jeden z používáných akumulátorů(NiMH, NiCD, LiPol, LiFe) není tvrdý zdroj napětí.
Pro zajímavost, vysílačky by se měli napájet z 8 AA článků o napětí 1,5V. Většina z nás do ní dává akumulátory, které mají ale jen 1,2V. A funguje to. Jak je to možné? Právě proto, že obvody fungují v určitém rozsahu napětí.
Pro zajímavost, vysílačky by se měli napájet z 8 AA článků o napětí 1,5V. Většina z nás do ní dává akumulátory, které mají ale jen 1,2V. A funguje to. Jak je to možné? Právě proto, že obvody fungují v určitém rozsahu napětí.
-
- PzKpfw III
- 14
- Lokalita: Sedliště u Nepomuka,Plzen-jih
NiMH aku nacyklovat,vybít/nabít větším proudem a ona se srovná.
Jinak ta konečná voltáž při nabíjení neni zase tak relevantní,jak by se mohlo zdát.
Jinak ta konečná voltáž při nabíjení neni zase tak relevantní,jak by se mohlo zdát.
M41 Buldog prodán,v okolí nejsou lidi na blbnutí.
- Rudyn
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.
Nazdar klucí tankoví.
Chci se jen zeptat. Ten starší akublok Nosram 7,2 Ni-MH 4200mAh jste měřili napětí při zátěži, nebo jen bez zátěže (tzv. naprázdno) ?Vazyxx píše:taky přemýšlím o přechodu na li-pol.. Ale prodejce mi řekl, že nevidí problém při provozu na Li-XX, ale pouze při dodržení 7,2V a Li-Pol mají psáno 7,4... jak to mam chápat? protože při plném nabití už starší baterie Nosram 7,2 Ni-MH 4200mAh má přes 9,2V.. nevíte co s tím?? To mam užít nejaký konvertor na ze 100% na 97% voltáže?
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
Zravím
Lipolka super.Nic neshořelo a tank je o proti původní baterce opravdu živější. Zkoušel jsem prohazovat baterky a otočit se na trávě a jízda v terénu je s lipolkou o 100% lepší. Mohu tedy jenom doporučit.
Lipolka super.Nic neshořelo a tank je o proti původní baterce opravdu živější. Zkoušel jsem prohazovat baterky a otočit se na trávě a jízda v terénu je s lipolkou o 100% lepší. Mohu tedy jenom doporučit.
Naposledy upravil(a) Luboš dne 20 led 2011, 20:54, celkem upraveno 1 x.
Tak to jsou dobre zpravy! V.Luboš píše:Zravím
Lipolka super.Nic neshořelo a tank je o proti baterce opravdu živější. Zkoušel jsem prohazovat baterky a otočit se na trávě a jízda v terénu je s lipolkou o 100% lepší. Mohu tedy jenom doporučit.
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
Zdravím pánové!
Mám takový dotaz?Zakoupil jsem Li-Pol Turnigy 2S 7.4V a při balancování baterie mi jeden z článků nabije na 4.20 V a na druhém článků je 4.06 V.Je to v pořádku?Druhou baterii ,taky novou 3S nabil všechny články na 4.20V.Ptam se proto,že všude píší, že rozdíl má být maximálně 0.01
Mám takový dotaz?Zakoupil jsem Li-Pol Turnigy 2S 7.4V a při balancování baterie mi jeden z článků nabije na 4.20 V a na druhém článků je 4.06 V.Je to v pořádku?Druhou baterii ,taky novou 3S nabil všechny články na 4.20V.Ptam se proto,že všude píší, že rozdíl má být maximálně 0.01
To je špatně. Jakým proudem nabíjíš a jakou máš nabíječku ?
Nabíječ je nějakej klon Turnigy Accucel-6 50W a baterie má 5000mAh,tak to nabíjíme 5A.Zkousel jsem ji i vybít na ten uskladňovací mód a napětí bylo na obou článcích shodne 3.80 V.
Takhle malá nabíječka to nepořídí při takovém proudu ubalancovat. Nabij proudem 2A na 4,05V a pak proud sniž na 1A. Také si dobrým multimetrem kontrolně změř, kolik Ti ukazuje napětí na článku nabíječka a kolik na článku skutečně naměříš. Mám zkušenost, že některé nabíječky proměřují a můžou i přebíjet a baterie se pak nafukují.