Torro Panther Ausf.G
Re: Torro Panther Ausf.G
Teď provokuju , ale třeba něco takového:
Peťo, vůbec neprovokuješ, teď jsem to řešil i s Janem, samo každá rada se hodí a šikmé zuby toho unesou více. .
Tak oprava Panthera víceméně skončila........když jsem opravil hřídel koncového náhonu a zkompletoval to tak mi v jednom ložisku "házela" , vymontoval jsem celou převodovku (cemuž jsem se od začátku vyhýbal) a koukám chybí tam ložisko, když už jsem měl vanu z části odstrojenou tak jsem to rozebral celý a zbytky ložiska byly pod plátem na kterým jsou namontovaný převodovky, našel jsem tři kuličky, vnitřní klec, vodíci kroužek na kuličky a asi dva kousky vnější klece........prolez jsem doma všechny šuplíky s náhradníma dílama a takhle prťavý kuličkový ložisko fakt nemám, vnitřní kroužek má průměr 4,9mm je tam odhadem asi 12 kuliček a vnější kroužek dle díry v plátu ložiska má průměr 7mm s osazením na 7,3mm, tloušťka ložiska je 2,2mm.....tvl nechápu jak to ten číňan skláda
Tak nadešel čas velkého pitvání mého starého Panthera.......díly byly doma už dva roky a teprve teď je konečně vůle a chuť.
Panther tak nějak přijel pod záminkou lehkého servisu na pitvací stůl........tank, posádka ani granátníci netuší nic zlého
Panther tak nějak přijel pod záminkou lehkého servisu na pitvací stůl........tank, posádka ani granátníci netuší nic zlého
Jako za těch tuším šest let tank i figurky chytily pěknou přirozenou přírodní patinu
Najednou se přiblížila velká ruka se šroubovákem.....kuch, kuch a kuch a tank byl na spoustu dílů.
Odstrojená korba
Kyblíček s drobnejma dílama, příslušenstvím a bižuterií
Korba čekající na vrtání a řezání, zde ještě s neoddělenou věží
Odstrojená korba
Kyblíček s drobnejma dílama, příslušenstvím a bižuterií
Korba čekající na vrtání a řezání, zde ještě s neoddělenou věží
Posádka pro jistotu zaujala obranné postavení v modelářském bordelu aby nepřišla o ručičky, nožičky a hlavičky
Do nové vany jsou mkontované převodovky už s motorama Krick
Torro zadní čelo je o cca. 5mm kratší než Taigen tak do vany nepasuje, ale úpravu mám už vymyšlenou
Do nové vany jsou mkontované převodovky už s motorama Krick
Torro zadní čelo je o cca. 5mm kratší než Taigen tak do vany nepasuje, ale úpravu mám už vymyšlenou
Zkušebně složený tank při testu pásů, hnacích a napínacích kol na nové vaně, zadní čelo je upraveno, odstrojená korba nasazena vše pasuje.........ale je tam jeden velký průser
Tyhle napínací kola ze starého Panthera mi nepasovaly a nové s krátkou hřídelí o větším průměru nemají momentálně ani na Beami, ani MojeRC apod.......
Tyhle napínací kola ze starého Panthera mi nepasovaly a nové s krátkou hřídelí o větším průměru nemají momentálně ani na Beami, ani MojeRC apod.......
Kola budou až tak za 14 dní, takže se zatím bude dělat přepážka mezi motopřevodovým prostorem a elektronikou, bude se instalovat elmod a krabička s Visation repráčkem, zadní konvojové světýlko jsem udělal včera.
Korba dostane nové modelové střeliště trupověho kulometu, tj. musím odvrtat díru a odstanit staré střeliště, novou přepravní oporu kanonu, velitelské věžička a prostor radisty dostanou nové krásné periskopy a pak přijde vykuchání BB systému z věže a instalace kanonu se zákluzem a zábleskem......ještě hodně práce tak snad do té doby dojdou ty napínací kola
Korba dostane nové modelové střeliště trupověho kulometu, tj. musím odvrtat díru a odstanit staré střeliště, novou přepravní oporu kanonu, velitelské věžička a prostor radisty dostanou nové krásné periskopy a pak přijde vykuchání BB systému z věže a instalace kanonu se zákluzem a zábleskem......ještě hodně práce tak snad do té doby dojdou ty napínací kola
Ještě video nekuchnutého tanku.....snad to vložím dobře.
https://www.rajce.idnes.cz/otzdrake/alb ... 1622407515
https://www.rajce.idnes.cz/otzdrake/alb ... 1622407515