Oprava mého Téčka
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Oprava mého Téčka
Před lety jsem koupil T-34/85 od firmy Torro. Již tenkrát jsem ho předělával. Airsoft šel do kopru a byl nahrazen systémem náměru a zákluzu od DKLMRC spolu se zábleskem při výstřelu. Když už jsem to tenkrát měl rozebrané, tak jsem předělal i vnitřek korby. Tehdy to vypadalo takto:
Nebylo to šťastné řešení ale chvilku to fungovalo.
No během provozu došlo k tomu, že se mi ulomil držák štítu kanonu. Hledal jsem příčinu a nakonec jsem na to přišel. Ten držák byl stavěn pouze na plastový airsoft a nový systém zákluzu a náměru je celokovový, přičemž jsem špatně nastavil na Elmodu zákluzové servo, takže při pohybu směrem dopředu zkrátka narážel kanon i s unašečem do plastu tak dlouho, až se to ulomilo
Nebylo to šťastné řešení ale chvilku to fungovalo.
No během provozu došlo k tomu, že se mi ulomil držák štítu kanonu. Hledal jsem příčinu a nakonec jsem na to přišel. Ten držák byl stavěn pouze na plastový airsoft a nový systém zákluzu a náměru je celokovový, přičemž jsem špatně nastavil na Elmodu zákluzové servo, takže při pohybu směrem dopředu zkrátka narážel kanon i s unašečem do plastu tak dlouho, až se to ulomilo
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Re: Oprava mého Téčka
Tak jsem se dal do opravy. Vymodeloval jsem nový robustní držák a k tomu ještě i "jakési" lože kanonu:
Takže oprava je hotova, ale...
Když už jsem to celé musel rozebrat, tak jsem si řekl, že předělám i vnitřek korby, z několika důvodů:
- hlavní vypínač byl od výrobce na dně korby, což nebylo šŤastné řešení
- reproduktor neodpovídal požadavkům Elmodu
Takže oprava je hotova, ale...
Když už jsem to celé musel rozebrat, tak jsem si řekl, že předělám i vnitřek korby, z několika důvodů:
- hlavní vypínač byl od výrobce na dně korby, což nebylo šŤastné řešení
- reproduktor neodpovídal požadavkům Elmodu
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Tak jsem sedl k počítači a začal hloubat na novým vnitřním uspořádáním. Dalo mi to trochu zabrat, ale nakonec si myslím, že se povedlo:
Měl jsem trochu problémy s umístěním reproduktoru, takže nakonec jsem vlastní bednu musel upravit tak, aby se dovnitř vešla:
Bednu jsem "vykrojil", aby ji bylo možno zešikma zasunout mezi kryty pérování.
Navíc jsem na tuto bednu připevnil i hlavní vypínač tak, aby byl dostupný po pouhém zvednutí poklopu řidiče:
Holt se tam žádný komsomolec už nevejde
Měl jsem trochu problémy s umístěním reproduktoru, takže nakonec jsem vlastní bednu musel upravit tak, aby se dovnitř vešla:
Bednu jsem "vykrojil", aby ji bylo možno zešikma zasunout mezi kryty pérování.
Navíc jsem na tuto bednu připevnil i hlavní vypínač tak, aby byl dostupný po pouhém zvednutí poklopu řidiče:
Holt se tam žádný komsomolec už nevejde
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
No a při tomto uspořádání jsem musel řešit systém otáčení věže o 360°, který jsem tenkrát taky implementoval, ale při tomto uspořádání by to nefungovalo.
Původní ozubené kolo věže, které vypadalo takto:
Musel jsem držák segmentu otáčení odbrousit a přesunout doprostřed ozubeného kola, čímž jsem dosáhl toho, že se již nepohybuje po kružnici, ale hezky sedí uprostřed, čímž nepřekáží vnitřním dílům ve spodní části korby. Musel jsem však vymodelovat kompletní vnitřek ozubeného kola:
Musel jsem tam udělat i výřez, aby systém náměru a zákluzu byl schopen pohybu do maximální elevace:
Původní ozubené kolo věže, které vypadalo takto:
Musel jsem držák segmentu otáčení odbrousit a přesunout doprostřed ozubeného kola, čímž jsem dosáhl toho, že se již nepohybuje po kružnici, ale hezky sedí uprostřed, čímž nepřekáží vnitřním dílům ve spodní části korby. Musel jsem však vymodelovat kompletní vnitřek ozubeného kola:
Musel jsem tam udělat i výřez, aby systém náměru a zákluzu byl schopen pohybu do maximální elevace:
sakra Cumelíne, kdes tam našel tolik místa?
já to tam sotva poskládal...
já to tam sotva poskládal...
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Pěkná a čistá práce jako vždy ....
jenže mi furt neprozradil, jak se mu to povedlo to tam tak hezky všechno nacpat...
a to se tváří jako kamarád
a to se tváří jako kamarád