Stug IV ze Zásmuk
Stug IV ze Zásmuk
Přátelé modeláři, po letech sledování fóra vkládám pár fotek ze starší stavby Stug IV. Nejprve model popíšu - použil jsem kovovou vanu od Taigen, převodovky jsou 4:1 a ještě zpomalené redukcí 3:1. Blatníky jsou z plechu z čtyřhraných plechovek od ředidla a panty jsem udělal z mědi. Horní část je konverzní sada od Asiatam.de. Držáky schurzen na tanku jsou z pozinkovaného plechu na okapy. Dlouhý L profil je z plastu. Schurzen jsou z 0,6mm plastových destiček a držáky na nich jsou z hliníku, aby se daly snadno přihnout. Kanonem hýbou tři serva - zákluz, nahoru, dolu a do stran. Elektronika je ,,putovní" Elmod Fusion Pro. Model je nastříkaný šedým základovým sprejem na kov, potom přebroušený 3000 modelářskou houbičkou. Na stříkání používám barvy Vallejo air. Odřeniny jsou vytvořené převážně houbičkovou metodou. A teď pár fotek, vkládám poprvé tak snad se mi to povede..
Naposledy upravil(a) Dafo dne 02 dub 2022, 14:48, celkem upraveno 1 x.
- Rudyn
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.
Re: Stug IV ze Zásmuk
Ahoj!
Moc pěkná práce !!! Potěšil jsi mé stárnoucí oči!!! Tvůj stroj bude ozdobou na každé modelářské akci!!!
R.R.R.
Moc pěkná práce !!! Potěšil jsi mé stárnoucí oči!!! Tvůj stroj bude ozdobou na každé modelářské akci!!!
R.R.R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
A pak že nikdo nic nedělá, je to nádhera Jen tak dál s takovýma mašinama na bojištích jich jezdilo více než Tigerů a Kingtigerů
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 11
- Lokalita: Krásná u Aše
Paráda Dane!!! Klidně sem dej tvé starší kousky, plno lidí je nezná a je na co koukat!
- Jarin
- PzKpfw VI - Tiger
- 14
- Lokalita: Kobylisy Prag 8
To je těžký když někdo takový kousky tají... Viděl jsem kolegy další kousky na youtube a ten stug 3 ten je taky pecka...
https://www.youtube.com/watch?v=QrBHgUgoRCg
Krásnej kousek
https://www.youtube.com/watch?v=QrBHgUgoRCg
Krásnej kousek
Kingtiger Sd.kfz. 182
A ty toho stuga jeste mas? Videl jsem ho kdysi na nekolika bazarech ze jsi ho prodaval ...
Parádní model, je pro mě velikou inspirací