BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
Re: BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
Ty černící přípravky pro plastikové modeláře jsou na bázi modré skalice a tuším kyseliny sírové. Nevím v jakém poměru, občas to někdo zkoušel vyrobit samodomo, ale jistější je to koupit. Používá se na pásy odlévané z bílého kovu.
Odkaz na celé album:
https://ronak.rajce.idnes.cz/Tiger_II_P ... -_RC_1_16/
https://ronak.rajce.idnes.cz/Tiger_II_P ... -_RC_1_16/
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Díky za rady. Zvážím to. Mám 190 ks článků a potřebuji jich 172, takže můžu i lehce experimentovat. Ale zatím je na to čas. Spodní část korby ještě není hotová, i když už jsem se konečně odhodlal začít vrtat. A tak se mi podařilo připevnit levý boční pancíř i s pouzdry ramen pojezdových kol:
Jak je z fotky zřejmé, tak jsem se ještě zamýšlel nad pevností celé konstrukce. K těmto myšlenkám mě přivedl Shotek. Tak jsem ty boční plastové držáky pouzder překreslil a vytiskl znova. Přidal jsem tam takové trojúhelníkové vzpěry, které by měly zamezit, aby se boční pancíř zbortil. I v těch vzpěrách jsou otvory a je to přišroubované zespoda. Šrouby jsem se snažil umístit tak, aby byly skryty pod prolisy dna, které budu teprve tisknout. Navíc budou oba boční pancíře k sobě jištěny deskou motorového lože
Jak je z fotky zřejmé, tak jsem se ještě zamýšlel nad pevností celé konstrukce. K těmto myšlenkám mě přivedl Shotek. Tak jsem ty boční plastové držáky pouzder překreslil a vytiskl znova. Přidal jsem tam takové trojúhelníkové vzpěry, které by měly zamezit, aby se boční pancíř zbortil. I v těch vzpěrách jsou otvory a je to přišroubované zespoda. Šrouby jsem se snažil umístit tak, aby byly skryty pod prolisy dna, které budu teprve tisknout. Navíc budou oba boční pancíře k sobě jištěny deskou motorového lože
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Tak jsem začal s rameny pojezdových kol. Jako základ jsem vzal kovová ramena z modelu STUG III, protože jsou rozměrově a tvarově akceptovatelná. Jsou to odlitky ze zinkoslitiny, ale to provedení není úplně dobré. Je tam toho k zabroušení poměrně hodně. Navíc na STUGu byly jen 4 tlumiče a tím pádem jsem musel k jednomu páru ramen vytvořit držák oka tlumiče, protože na BVP je jich 6. Na fotce je vlevo nahoře originální tvar, vpravo nahoře můj výtvor již zkompletovaný a dole je to ještě rozebrané:
Netušil jsem, jak blbě se tenhle materiál opracovává
Netušil jsem, jak blbě se tenhle materiál opracovává
No, hustý...
To do toho řežeš závit skrz nebo do slepý díry? Co to je za velikost?
To do toho řežeš závit skrz nebo do slepý díry? Co to je za velikost?
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Závit je skrz rameno a velikost je M1,6mm, abych neporušil pevnost ramene díky možnému zeslabení. Takhle to drží
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
A když už jsem držel ty ramena pojezdových kol v ruce, tak jsem je trochu opracoval. Šlendrján Číňan se s odléváním vůbec nese*e a přesnost odlitků je příšerná. No a když už jsem to dokončil, tak jsem ty ramena ještě trochu upravil. V hlavní ose ramena (co vede do korby) jsem čelní frézkou vyhloubil otvor a lehce navrtal střed, do nějž jsem pak vlepil malý špendlík, který má představovat šroub jistící torzní tyč k ramenu, tak jak je to v reálu:
No a můžu se dál věnovat korbě, aby už bylo na čem stavět
No a můžu se dál věnovat korbě, aby už bylo na čem stavět
Miro.....jako v březnu je už For model Olomouc.......máš co dělat aby jsi to stihl
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
To je od Tebe hezké, takhle si do mě rýpnout
Ale po pravdě do Olomouce už to mám dost daleko, takže to pro mě není. A navíc to nechci uspěchat.
Nicméně jsem připevnil ke dnu i pravý boční pancíř. A nevím kam to mám napsat. Když jsem to zkusil sesadit s horní částí korby, tak mi to sedlo jako p*del na hrnec.
Asi tam nahoře bude nějaká spřízněná modelářská duše, která mi to přála
EDIT: Ty černé "hieroglyfy", co jsou vidět na dně korby, tak to jsem tam jen narafičil zrovna dotištěný profil dna (po devíti hodinách)
Ale po pravdě do Olomouce už to mám dost daleko, takže to pro mě není. A navíc to nechci uspěchat.
Nicméně jsem připevnil ke dnu i pravý boční pancíř. A nevím kam to mám napsat. Když jsem to zkusil sesadit s horní částí korby, tak mi to sedlo jako p*del na hrnec.
Asi tam nahoře bude nějaká spřízněná modelářská duše, která mi to přála
EDIT: Ty černé "hieroglyfy", co jsou vidět na dně korby, tak to jsem tam jen narafičil zrovna dotištěný profil dna (po devíti hodinách)
Paráda, já bych že ty tištěné díly neudrží tu korbu pohromadě, že by to bylo takové chatrné
v jednom casopise modelar som nasiel chemikaliu blacken it na zaciernenie pasov
https://www.walthers.com/blacken-it-wea ... -4oz-118ml