StuG IV asiatam
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Re: StuG IV asiatam
V kabelu to nejspíš nebude, i když čert ví. Taky se mi to stalo, že kabel nebyl přímo datový, ale pouze napájecí, jako k nabíječce k telefonu, který pochopitelně fungovat nebude. Ale předpokládám, že používáš kabel dodaný s Elmodem a ten by měl být fajn.
Takže bych spíše tipoval na ovladače k Elmodu. Při instalaci Elmod App se instralátor ptá, zda chceš instalovat ovladače. Udělal si to?
Mohl by být také problém ve verzi operačního systému. V desítkách to běží v pohodě, ale předpokládám,. že při tvrzení, že máš 8 let starý počítač, tak tam asi desítky nemáš. I když můj notebook je z roku 2015 a desítky na něm běží a ovladače jsou správně. Jaký máš operační systém? Myslím, že i v "sedmičkách" to běželo v pohodě. U starších verzí operačních systémů si nejsem jist.
Jinak je třeba, aby Elmod deska byla napájena ještě před tím, než ji přes USB připojíš k počítači. Pak by operační systém měl reagovat na nově připojené zařízení a pokud nemá ovladače, tak by je měl dohledávat (teoreticky)
Takže bych spíše tipoval na ovladače k Elmodu. Při instalaci Elmod App se instralátor ptá, zda chceš instalovat ovladače. Udělal si to?
Mohl by být také problém ve verzi operačního systému. V desítkách to běží v pohodě, ale předpokládám,. že při tvrzení, že máš 8 let starý počítač, tak tam asi desítky nemáš. I když můj notebook je z roku 2015 a desítky na něm běží a ovladače jsou správně. Jaký máš operační systém? Myslím, že i v "sedmičkách" to běželo v pohodě. U starších verzí operačních systémů si nejsem jist.
Jinak je třeba, aby Elmod deska byla napájena ještě před tím, než ji přes USB připojíš k počítači. Pak by operační systém měl reagovat na nově připojené zařízení a pokud nemá ovladače, tak by je měl dohledávat (teoreticky)
Mám Windows 8, můžu to zkusit i na Windows 10, ale ten je taky na starším počítači a Windows 7 můžu zkusit taky. V pátek to zkusím na nich, a zkusím to zapojit jak jste psali.
Ovladače zkontroluji
Edit: elmod je fusion pro rev. B
Ovladače zkontroluji
Edit: elmod je fusion pro rev. B
nainstalovat kompletni SW, dle verze modulu bud stary config, nebo nove APP
zapnout napajeni elmod modulu
spustit na pc program pravym tlacitkem jako spravce
pockat az program nabehne
pripojit usb kabel (ten co sem ti poslal sem sice nezkousel, ale z te stejne varky sem mel jeste jeden a ten valil)
pak se nactou data z modulu a je mozne s nim pracovat
-
ve spravi zarizeni windows by se mel ten prevodnik zobrazovat, nemel by tam byt zadny neznamy HW
zapnout napajeni elmod modulu
spustit na pc program pravym tlacitkem jako spravce
pockat az program nabehne
pripojit usb kabel (ten co sem ti poslal sem sice nezkousel, ale z te stejne varky sem mel jeste jeden a ten valil)
pak se nactou data z modulu a je mozne s nim pracovat
-
ve spravi zarizeni windows by se mel ten prevodnik zobrazovat, nemel by tam byt zadny neznamy HW
Já už nevím, pořád to nejde, počítač nic nevidí (ani jeden počítač), aplikace píše disconnected přitom je vše připojené.
a tu aplikaci pouštíš přes pravý tlačítko "jako správce", jak psal Kulda?
ono se to pustí i bez toho, ale chová jinak...
ve správci zařízení není žádný neznámý zařízení bez ovladače?
Spouštim jako správce, ve správci zařízení nic nevidím
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Taky mě napadlo, že některé verze ElmodApp nabízely dvě verze ovladačů. Jedny pro 32-bitový systém a druhé pro 64-bitový systém. Máš tam ty správné podle operačního systému?
Ja tam neměl na výběr jestli 64 nebo 32 bit verzi, jediné čeho jsem si ještě všiml je že tam to bylo od Windows xp po 7 další už ne
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
A jakou verzi ElmodApp používáš? Jestli ne poslední, tak bych to doporučil. Já používám tuhle aplikaci ve verzi 1.10, ale nejsem si jist, zda bude fungovat s deskou Elmod Fusion Pro verze B. Já mám Elmod Fusion Pro verze F
Nevím jaká je to verze aplikace, stáhl jsem tu co je na stránkách elmodu, stáhl jsem i konfigurátor elmod. Ale spíš mi přijde divné že počítač nic nevidí, jestli to nebude v něm nebo v kabelu