BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Re: BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
Tak po delší odmlce hlásím opět lehký pokrok. Děkuji za předchozí ohlasy.
Jde to pomalu a času je málo. Však to určitě znáte.
Zatím se mi podařilo dát dohromady funkční poklop střelce operátora, tzn. panty i s tím zajišťovacím trnem a "torzní tyčí":
a v otevřeném stavu:
Jinak jsou vidět i čerstvě vytištěné periskopy a základ kombinovaného zaměřovače střelce
Jde to pomalu a času je málo. Však to určitě znáte.
Zatím se mi podařilo dát dohromady funkční poklop střelce operátora, tzn. panty i s tím zajišťovacím trnem a "torzní tyčí":
a v otevřeném stavu:
Jinak jsou vidět i čerstvě vytištěné periskopy a základ kombinovaného zaměřovače střelce
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 11
- Lokalita: Krásná u Aše
Dobrá magořina naprosto parádní
- Ivan
- PzKpfw VI - Tiger
- 11
- Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Moc díky. Pokračuji dál. Řekl bych, že čím dál tím pomaleji. Snad to někdy dokončím.
Zatím jsem dodělal krytku systému ofukování kombinovaného zaměřovače střelce. Trochu pakárna, ale je tam:
a to včetně nefunkčního ofukovače:
Ono to asi v reálu moc vidět nebude, ale hřeje mě, že to tam je
Pochopitelně vlastní zaměřovač střelce je ve výrobě, ale je to s ním trochu prekérka. Je tam moc titěrností
Zatím jsem dodělal krytku systému ofukování kombinovaného zaměřovače střelce. Trochu pakárna, ale je tam:
a to včetně nefunkčního ofukovače:
Ono to asi v reálu moc vidět nebude, ale hřeje mě, že to tam je
Pochopitelně vlastní zaměřovač střelce je ve výrobě, ale je to s ním trochu prekérka. Je tam moc titěrností
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
A přátelé spolubojovníci mám problém. Jak se říká z historie "Houstone máme problém". Zatím mám tohle:
Potřebuji mřížku do otvoru na věži na otvor vedle krytu systému ofukování kombinovaného zaměřovače střelce.
To je on:
A mřížka ve výkresu vypadá takto:
Netuším, k čemu to v reálu je, ale je to tam. Tak bych v rámci věrnosti bych to tam rád dodal. Nicméně mě teď nenapadá vhodnější mřížka.
Na prvním obrázku vlevo je mřížka z tzv. "protiprskače oleje" co se dává na pánev (důvod je asi jasný) a vpravo je síťka z nějakého historického "cedítka" na čaj.
No a já bych potřeboval něco mezi tím, protože síťka na obrázku vlevo je příliš hrubá a síťka vpravo je zase moc jemná a po nástřiku barvy by otvory asi zanikly.
Poradí někdo s nějakým vhodnějším řešením?
Předem moc díky za nápady
Potřebuji mřížku do otvoru na věži na otvor vedle krytu systému ofukování kombinovaného zaměřovače střelce.
To je on:
A mřížka ve výkresu vypadá takto:
Netuším, k čemu to v reálu je, ale je to tam. Tak bych v rámci věrnosti bych to tam rád dodal. Nicméně mě teď nenapadá vhodnější mřížka.
Na prvním obrázku vlevo je mřížka z tzv. "protiprskače oleje" co se dává na pánev (důvod je asi jasný) a vpravo je síťka z nějakého historického "cedítka" na čaj.
No a já bych potřeboval něco mezi tím, protože síťka na obrázku vlevo je příliš hrubá a síťka vpravo je zase moc jemná a po nástřiku barvy by otvory asi zanikly.
Poradí někdo s nějakým vhodnějším řešením?
Předem moc díky za nápady
v domacich potrebach maju umelohnotne sitka na caj,rozne velkosti . sitka maju roznu sietovku.
v zahradkarstve maju sedu sietku proti mucham, v kvetinarstve maju sietky z ktorych robia masle na kytice
mohla by sa pouzit aj vhodna zaclona, treba ju napustit sekundovym lepidlom
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Pěkné, pěkné. Vezmeš ho do Kyjova na ukázku?
Když budem přemlouvat tak určitě veme
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Do Kyjova? No nevím, nevím. Se mi zdá, že mi to chcete "vykoukat" i když je to nehotové a vůbec to není pěkné
Jedině snad při dodržení pravidel stanovených ministerstvem zdravotnictví,
tzn. respirátor minimálně FFP2 a 2 metry odstup
Jinak jsem dodělal světlomet střelce operátora (zatím nesvítí, ale do budoucna možná ano), pak na pravé části věže krytku ofukovacího systému periskopu velitele:
No a vrhl jsem se asi na nejhorší část věže - PTŘS Konkurs. Teda zatím jen základ konzole a lafety:
Snad ještě něco dodělám, abyste měli v Kyjově na co koukat. Ale jedu ještě na týden na Šumavu na kola, abych prej byl zdravější. Já vím Kremák mi už říkal, abych se podíval do občanky
Jedině snad při dodržení pravidel stanovených ministerstvem zdravotnictví,
tzn. respirátor minimálně FFP2 a 2 metry odstup
Jinak jsem dodělal světlomet střelce operátora (zatím nesvítí, ale do budoucna možná ano), pak na pravé části věže krytku ofukovacího systému periskopu velitele:
No a vrhl jsem se asi na nejhorší část věže - PTŘS Konkurs. Teda zatím jen základ konzole a lafety:
Snad ještě něco dodělám, abyste měli v Kyjově na co koukat. Ale jedu ještě na týden na Šumavu na kola, abych prej byl zdravější. Já vím Kremák mi už říkal, abych se podíval do občanky