BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba

Odpovědět
Radek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
15
Lokalita: Hostětín

Re: BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba

Příspěvek od Radek »

Já mám ve sklepě i studánku, takže je tam přijatelně. Ale chápu, že požití výše uvedených tekutin (u mne velmi oblíbených) přestavuje riziko ztráty orientace a soudnosti. :lol:
Dnes jsem v práci zpocený, můžu se ždímat. :(

Radek
CuMeL
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
6
Lokalita: České Budějovice

Příspěvek od CuMeL »

Drake píše: 21 čer 2021, 10:23 Radku ve sklepě to nefunguje :lol: Zkoušeli jsme to s kolegou a jeho kolejištěm (dělali jsme tehdy TT vlaky) pokus skončil vypitejma 6 litrama bílého a třemi velkými katastrofami :lol:
Jsem ve sklepě a sudy vína tu fakt nemám, holt nejsem na Moravě, takže se katastrofy moc nebojím :lol:
Pod ventilátorem je tu příjemných 24°C. Jen se nesmí pustit horkovzdušná pistole. Pak je to docela peklo.
Ale zatím to jde a má snad přijít ochlazení.

Naštěstí u vrtání se člověk moc nezpotí:

Obrázek

Takhle bych si asi představoval uložení kanonu a kulometu (ten tam ještě není - čeká na výrobu)
Ještě přemýšlím, jestli mám zasáhnout do toho otvoru vrtákem, abych ztenčil stěnu
Torro T-34/85................................T-72M1 vlastní výroba
Obrázek
CuMeL
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
6

Příspěvek od CuMeL »

Tak se nakonec podařilo. Mosaznou trubičku o průměru 4 mm jsem převrtal vrtákem 3,5 mm a je to o dost lepší:

Obrázek
Obrázek
CuMeL
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
6

Příspěvek od CuMeL »

A nakonec jsem se dostal z tloušťky 0,25 mm na stěně chladiče PKT na jednu desetinu mm u tvorby kónusu tohoto kulometu . Uff

Obrázek

Je to vyrobeno z mosazné trubičky náplně krásné stříbrné čtyřbarevné propisky (kmeti mému věku podobní a si ví o čem píši, protože v mých dobách mít takovouhle "čtyřbarevnou" propisku byla velká fajnovost). No a našel jsem jen zelenou, i když se to na první pohled zjistit nedalo. Je zvláštní, že i po tolika letech, co ležela v šupleti, tak tam ta náplň "potvora" zůstala a nezaschla. No a já jsem celej zelenej, a jak jinak - nejde to kupodivu umejt
Obrázek
romann
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
12
Lokalita: Nitra

Příspěvek od romann »

akym lepidlo su lepene plastove diely?
Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
7
Lokalita: Kyjov

Příspěvek od Drake »

Miro, jak jsi prosím Tě dělal tu hlaveň PKT s tlumičem výšlehu? Já si teď točil hlaveň na M2HBQCB a popravdě podařila se mi až na třetí pokus :?
CuMeL
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
6

Příspěvek od CuMeL »

romann píše: 22 čer 2021, 07:00 akym lepidlo su lepene plastove diely?
Nemám moc rád vteřinové lepidlo a proto radši lepím lepidlem od Henkelu LOCTITE 60 sec universal glue, protože do té jedné minuty, než to uschne, jsem schopen ty díly správně sesadit
Drake píše: 22 čer 2021, 08:32 Miro, jak jsi prosím Tě dělal tu hlaveň PKT s tlumičem výšlehu? Já si teď točil hlaveň na M2HBQCB a popravdě podařila se mi až na třetí pokus :?
Jak jsem psal, je to z mosazné trubičky náplně z čtyřbarevné propisky, jejíž plášť je poměrně tenký. Točit na soustruhu se mi to nechtělo, je to moc práce s nejistým výsledkem, tak jsem to udělal jinak. Na soustruhu jsem si vyrobil kuželový trn, pak do sklíčidla na koníku jsem upnul trubičku a za současného otáčení trnu ve sklíčidle a nahřívání trubičky horkovzdušnou pistolí jsem opatrně natlačil trubičku na ten trn, aby se rozevřela. Takže k dostatečnému zahřívání trubičky docházelo jednal tou pistolí a jednak třením při styku trubičky s trnem. Taky se mi to nepovedlo hned na poprvé. Musí se to dělat hodně pomalu s přestávkami, aby to neprasklo. Vypadalo to takto:

Obrázek
Obrázek
Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
7
Lokalita: Kyjov

Příspěvek od Drake »

Díky, mě právě trubička do propisky nebude vyhovovat průměrem, ani v práci není moc času. Když šéf vidí kancelářskou krysu u soustruhu tak je mu hned jasné že se děje něco nelegálního :lol: Naštěstí mě to stálo kousek nerezové tyčky, 15 minut času a tři pokusy. puffy
Pancier
PzKpfw IV
PzKpfw IV
14
Lokalita: Banská Bystrica, Slovensko

Příspěvek od Pancier »

Super nápad.
CuMeL
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
6

Příspěvek od CuMeL »

Moc díky. Ale je to jen o tom, že je člověk lenivej, tak vymýšlí, jak to udělat nejsnáze ;)

Jinak, jak psal Drake, i u mě ta trubička z propisky přímo neodpovídala požadovanému rozměru, tak jsem uřízl jen ten kužel a na trubičce 2mm jsem udělal osazení a celé to sesadil. Pak ještě trochu bižuterie, kde jsem musel udělat osazení koncové části kulometu. Pravda podle výkresu má mít šířku 0,3 mm a já dnes dokázal udělat ten prstýnek jen o šířce 0,5 mm. Hanba se mnou mlátí (nevím, snad jsou nějaké skvrny na slunci nebo je to tím, že začalo léto), ale takhle to vypadá před sesazením:

Obrázek

No a pak celkově takto:

Obrázek

Takže můžu celý systém střelby odložit, neb je po mechanické části hotov. Zbývá akorát nacpat do hlavní silonový vlasec (co by světlovod) a pak dodat diody a až přijde z Číny motor, tak to celé lože usadit do ložisek a s držákem připevnit na dno věže.

P.S.: Zatím mi to dokonce hraje i s výkresem
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „BVP-1/2“