BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
Re: BVP-2 ČSLA 1/16 vlastní výroba
To je hezke vysvetleni 3D tisku, ale Vitkovi to bude stejne jedno, po ruznych radach a doporucenich stejne bude letovat tubu od Pikao pajkou a cinem ))))
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
- Lokalita: České Budějovice
Maníci z VOP by měli nastoupit na stáž aby věděli jak udělat od základu BVP......je to parádička
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Jo. S vypínačem místo člena roje.
CuMeL píše: ↑20 kvě 2021, 17:47 PLA v žádném případě. Výtisky sice vypadají tvarově mnohem lépe než u odolnějších materiálů, ale bohužel tento filament má nízkou teplotu tavení, takže by model na sluníčku mnoho nevydržel a zkroutil by se. Já používám filament PETG, který se taví o mnoho stupňů výše a zatím s modelem na sluníčku (i za oknem auta) jsem problém neměl. Taky je vhodný materiál ASA, ale ten zase potřebuje vyšší teplotu na tisk. S materiálem ABS nemám zkušenosti, ale co jsem slyšel nebo četl, tak má tendenci se kroutit a praskat už při tisku, pokud nemá homogenní teplotní prostředí a bez průvanu.
Jinak se mrkni do vlákna 3D tisk, tam třeba něco najdeš.
Jasně, tak nějak jsem si to myslel, ale za zeptání nic nedám že
Já jsem si objednal kilo šedého petg a kilo modrého PLA na nějaké kalibrační výtisky nebo nějaké blbiny, věšáky, šuplíky atd.
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Tak další velký díl vytištěn. Po čtrnácti hodinách očekávání se to podařilo:
Do modelování podvozku se mi stále nechce, ale snad se jednou přemluvím, ale to až mi přijdou pásy. Objednal jsem si je na jakémsi portugalském serveru a stále čekám na dodávku. Už je to více jak měsíc a vůbec mi nepotvrdili objednávku. Holt na jihu se moc nemaká. Pak jsem si ale uvědomil, že když dávají poštovné zdarma, že to nebude tak ízy. Tak jsem jim napsal a ejhle, poslali mi trakovací číslo, kde jsem zjistil, že to snad půjde čínskou normální poštou, takže na podzim to snad dorazí. A to ještě asi budu muset zaplatit clo
Do modelování podvozku se mi stále nechce, ale snad se jednou přemluvím, ale to až mi přijdou pásy. Objednal jsem si je na jakémsi portugalském serveru a stále čekám na dodávku. Už je to více jak měsíc a vůbec mi nepotvrdili objednávku. Holt na jihu se moc nemaká. Pak jsem si ale uvědomil, že když dávají poštovné zdarma, že to nebude tak ízy. Tak jsem jim napsal a ejhle, poslali mi trakovací číslo, kde jsem zjistil, že to snad půjde čínskou normální poštou, takže na podzim to snad dorazí. A to ještě asi budu muset zaplatit clo
Přeju hodně štěstí, mě též jde z dalekého východu zbraňová stanice s půlpalcovým Browningem, pásy a sady ložisek pro novej projektík......už 3 dny to vše vězí v nějakým centru kde žlutí mužíci zjišťují kde leží kráter uprostřed Evropy kam to maj poslat
- CuMeL
- PzKpfw V - Panther
- 6
Děkuju "Drejku". To štěstí asi budu potřebovat, protože to trakovací číslo dosud není v systému. Jen je tam vidět doručovatel "China Post" No snad se dočkám.
Zatím ale pokračuji. Dal jsem se do příšerné práce - vybroušení věže. Mám už ošmirglovaná bříška prstů tak, že už mě čtečka otisků na telefonu nechce poznat
Ale výsledek už je docela uspokojivý:
A mezitím, co to schne, tak tisku už nějakou bižuterii:
Zatím ale pokračuji. Dal jsem se do příšerné práce - vybroušení věže. Mám už ošmirglovaná bříška prstů tak, že už mě čtečka otisků na telefonu nechce poznat
Ale výsledek už je docela uspokojivý:
A mezitím, co to schne, tak tisku už nějakou bižuterii:
Paráda, už se to krásně rýsuje