Představení s Moravy
Představení s Moravy
Zdravím všechny modeláře a příznivce modeláření v jaké koliv podobě. Jmenuju se Franta 44let, ale dlouhá léta mám přezdívku Dux. Pocházím z malé vesnice u Litovle v okrese Olomouc.Věnuju se převážně plastikovemu modelářství. Začínal sem jako většina v dětství na letadlech za minulého režimu docela v omezené produkci a kvalitě. Teď už je to něco jiného. Postupně čím dál víc mě lákají modely vojenské techniky převážně s druhé světové. A poslední dobou přemýšlím o pořízení nějakého slušného RC tanku kterým bych mohl zařádit i venku a trochu si to osahat. Přece jen plastikáče jsou křehká stvoření a chlap potřebuje nějakou hračku aby se odreagoval. Vždycky mě tohle bavilo a tady bych rád hledal rady a inspiraci, člověk hold není vševědoucí Takže zdar všem zapálencům. Dux
Re: Představení s Moravy
Zdravím nového uživatele, já jsem z druhého konce Moravy, ale v "Dlážděné dědině" (Olomouci) jsem studoval. Někteří mí spolužáci pracovali v Tesle Litovel. Bohužel už jsou z nás všech důchodci.
Pro začátek bych doporučil, aby jsi neudělal tu samou chybu jako většina z nás a nevrhl se hned na Pantera nebo Tigra - komplikovaný podvozek s mnoha překrývajícími koly. Pro začátek bych vzal T 34 - velká kola, snese zemědělské vůle, vydrží skoro všechno. Nevo také Panzer IV - nemusíš hned řešit vodotěsnost vany. Dobrý pro začátek je též KV-1 - také ruská robustní konstrukce. Až získáš zkušenosti, pak se vrhni do Tigra nebo Pantera. vše co budeš potřebovat vědět na fóru najdeš.
Radek.
Pro začátek bych doporučil, aby jsi neudělal tu samou chybu jako většina z nás a nevrhl se hned na Pantera nebo Tigra - komplikovaný podvozek s mnoha překrývajícími koly. Pro začátek bych vzal T 34 - velká kola, snese zemědělské vůle, vydrží skoro všechno. Nevo také Panzer IV - nemusíš hned řešit vodotěsnost vany. Dobrý pro začátek je též KV-1 - také ruská robustní konstrukce. Až získáš zkušenosti, pak se vrhni do Tigra nebo Pantera. vše co budeš potřebovat vědět na fóru najdeš.
Radek.