Něco pro informace
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
- Lokalita: Dobruška a okolí...
Re: Něco pro informace
Bohužel jsem Petrovi slíbil, že o jeho sbírce ve středních Čechách neřeknu a nebudu ho jmenovat.
Až po té mě pak pustil na svoji dobře hlidanou parkovací plochu. Jen celou dobu okolo mě lítal velký černý rotvajler. Nic příjemného to nebylo a mít hlavu vedle funiciho psa to také nebylo nic příjemného.
Další dva psi byli v druhém oplocení okolo areálu.
Zní to hloupě, ale je to tak jak píšu. Nezapomenu na ty chvíle mezi těmi stroji. To byl super den.
Pak s odstupem času jsem ho kontaktoval znova a už mě tam nepustil.
Jeho kolega jezdí skutečný truck trial v týmu s ruským žlutým Zilem 6x6.
[youtube]BsKSvKbBM9A[/youtube]
Až po té mě pak pustil na svoji dobře hlidanou parkovací plochu. Jen celou dobu okolo mě lítal velký černý rotvajler. Nic příjemného to nebylo a mít hlavu vedle funiciho psa to také nebylo nic příjemného.
Další dva psi byli v druhém oplocení okolo areálu.
Zní to hloupě, ale je to tak jak píšu. Nezapomenu na ty chvíle mezi těmi stroji. To byl super den.
Pak s odstupem času jsem ho kontaktoval znova a už mě tam nepustil.
Jeho kolega jezdí skutečný truck trial v týmu s ruským žlutým Zilem 6x6.
[youtube]BsKSvKbBM9A[/youtube]
Peťo my jsme měli u útvaru baterii Gradů, víš jaký byl důvod pro zrušení? Nám řekli (já teda už před vyřazením odešel od armády) že to je brutální a demoralizující vliv na vojáky kteří jsou cílem střelby.........ano to je pravda ale politici si musí uvědomit že na opačným konci trubky stojí nepřítel. Jinak ty kecy o úsporách jsou opravdu jen kecy. Celej RM-70 se vyráběl u nás včetně munice a nároky na početnost obsluhy taky nebyly vysoký......vlastně viz ten článek co jsi napostoval. Človek je docela smutnej co se všechno udělalo za kroky špatným směrem.
Proto jsem to sem dal ...... Kde asi mohli euros.....zi udělat chybu ......Drake píše: ↑02 led 2021, 10:35 Peťo my jsme měli u útvaru baterii Gradů, víš jaký byl důvod pro zrušení? Nám řekli (já teda už před vyřazením odešel od armády) že to je brutální a demoralizující vliv na vojáky kteří jsou cílem střelby.........ano to je pravda ale politici si musí uvědomit že na opačným konci trubky stojí nepřítel. Jinak ty kecy o úsporách jsou opravdu jen kecy. Celej RM-70 se vyráběl u nás včetně munice a nároky na početnost obsluhy taky nebyly vysoký......vlastně viz ten článek co jsi napostoval. Človek je docela smutnej co se všechno udělalo za kroky špatným směrem.
Peťo....armádní zpravodaj bych nebral jako bernou minci píšou ho neuvěřitelní amatéři, kteří se kolikrát z hovna snaží uplést bič. K těm mostům.....ono přes většinu mostů nebo propustků u nás na moravě by nemohla přejet ani T-72M1 jejich nosnost je mnohdy mezi 18 až 25 tunami dle značky, nicméně jednou mi to vysvětloval bývalý spolužák stavař a ten řekl že pokud obrazně řečeno přes mosty Abramsy nepojedou v řadě a nebudou u toho rytmicky dupat tak nic nespadne. Nevíc zmiňovaní poláci provozují Leopardy a navíc kupují cca. 250ks Abramsů M1A2 SEP3 což je sedumdesátinuvé monstrum a nějak mosty neřeší Ale vzhledem k tomu že se směješ tak vidím že to bereš jako já
Přesně tak ....Drake píše: ↑28 zář 2021, 20:19 Peťo....armádní zpravodaj bych nebral jako bernou minci píšou ho neuvěřitelní amatéři, kteří se kolikrát z hovna snaží uplést bič. K těm mostům.....ono přes většinu mostů nebo propustků u nás na moravě by nemohla přejet ani T-72M1 jejich nosnost je mnohdy mezi 18 až 25 tunami dle značky, nicméně jednou mi to vysvětloval bývalý spolužák stavař a ten řekl že pokud obrazně řečeno přes mosty Abramsy nepojedou v řadě a nebudou u toho rytmicky dupat tak nic nespadne. Nevíc zmiňovaní poláci provozují Leopardy a navíc kupují cca. 250ks Abramsů M1A2 SEP3 což je sedumdesátinuvé monstrum a nějak mosty neřeší Ale vzhledem k tomu že se směješ tak vidím že to bereš jako já
Trochu OT, ale u tohodle mi slza ukápla .......
-raz som mal moznost debatovat s rusnovodicom parnej lokomotivy usata. povedal ze na trase z prievidze do nitry ma spotrebu cca 8 ton uhlia. kuric to vsetko nahadze rucne lopatou.
- na nemeckej stanici swr ,na satelite chodila relacia eisenbahn romantik, ukazovali aj jazdy parnych lokomotiv,nieco je tu
https://www.youtube.com/c/eisenbahnromantik/videos
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
- Lokalita: Dobruška a okolí...
Jak koukám na ta videa s parním vlakem tak to musí být člověk velký fanoušek aby se pustil do oprav parní lokomotivy. Našel jsem článek o renovaci parní lokomotivy a velký problém jsou kvalitní šoupátka na rozvody.