Stridsvagn 103 B ( S tank)
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
- Lokalita: Dobruška a okolí...
Re: Stridsvagn 103 B ( S tank)
miki7277 - Děkuji za odpověď.
- Ivan
- PzKpfw VI - Tiger
- 11
- Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno
Je to nádhera. Tento se mi vždy líbil.
Řešíš tam naklánění tanku dopředu a dozadu? Jak?
Díky.
Ivan
Řešíš tam naklánění tanku dopředu a dozadu? Jak?
Díky.
Ivan
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Ahoj Ivane ,děkuji za lichotku a přiznám se že se mi tento tank také líbí a proto jsem jej postavil . Nevím zda se známe osobně ale jsem vyhlášen že stavím atypické modely .Jsem fanda Britské armády a tak stavím Britské tanky ( Matilda, Churchill , Cromwell) .... Tento tank v Anglii testovaly a tak jsem jej zařadil do své sbírky.
Naklánění tanku je funkční což můžou účastníci akce potvrdit ,Proto je i nenastříkaný aby jsem zjistil jízdní vlastnosti. A jak ?Přes dvě sériově zapojená serva a osy ke krajním ramenům. Foto dodám jak se k tomu dostanu ... Krásný den přeje Milan
Naklánění tanku je funkční což můžou účastníci akce potvrdit ,Proto je i nenastříkaný aby jsem zjistil jízdní vlastnosti. A jak ?Přes dvě sériově zapojená serva a osy ke krajním ramenům. Foto dodám jak se k tomu dostanu ... Krásný den přeje Milan
Tak jsem se po půl roce dostal k modelařině a dokončil model ( pár drobností ještě musím dodělat )...
Nejdříve odpověď pro Ivana , naklánění je provozováno 2 servama s tahem 15 kg .
A v praxi to vypadá takto :
[rajce]https://www.rajce.idnes.cz/f1482740536][/rajce]
A takto jsem se trápil se stříkáním modelu :
A výsledek vypadá takto ,není to ono ale mne se to líbí :
Snad se bude model líbit a bude možnost jej letos představit na některé akci . A teď kluci do mně ,
na páni modeláře nemám .....
Nejdříve odpověď pro Ivana , naklánění je provozováno 2 servama s tahem 15 kg .
A v praxi to vypadá takto :
[rajce]https://www.rajce.idnes.cz/f1482740536][/rajce]
A takto jsem se trápil se stříkáním modelu :
A výsledek vypadá takto ,není to ono ale mne se to líbí :
Snad se bude model líbit a bude možnost jej letos představit na některé akci . A teď kluci do mně ,
na páni modeláře nemám .....
Krásná práce
Pěkná práce ....
zajímavej a povedenej kousek, pěkný to máš!
k tomu naklánění dotaz.. za co to servo tahá, za rameno pojezdovýho kola, nebo jak?
a s jízdou a houpáním stroje v pohybu to nijak nesouvisí předpokládám, nebo jo?
k tomu naklánění dotaz.. za co to servo tahá, za rameno pojezdovýho kola, nebo jak?
a s jízdou a houpáním stroje v pohybu to nijak nesouvisí předpokládám, nebo jo?
Ahoj , serva jsou napojená na táhla které jsou napojená na krajní ramena ... Za jízdy lze též pohybovat s tankem ,jinak všechny ramena jsou odpružená . Krajní přes tlumice na kamión ,střední jsou ramena na Pz III s pružiny . Bohužel fotky nemám ,krásný den přeje Milan
Parádní práce a hlavně neobvyklá, netradiční a neokoukaná mašina
krajní ramena... podle toho co vidím tak teda asi jen přední, tj. první pojezdové kolo na každé straně?miki7277 píše: ↑06 dub 2021, 19:07 Ahoj , serva jsou napojená na táhla které jsou napojená na krajní ramena ... Za jízdy lze též pohybovat s tankem ,jinak všechny ramena jsou odpružená . Krajní přes tlumice na kamión ,střední jsou ramena na Pz III s pružiny . Bohužel fotky nemám ,krásný den přeje Milan
docela mě právě překvapilo, že to stačí přitáhnout a zbytek pojezdu to nedrží pořád nahoře...
no a za jízdy myslíš jak? Že to servo můžeš ovládat z vysílačky, nebo že to nějak samo reaguje na rozjezd resp. brždění?