T-55A Žatec
T-55A Žatec
Ahoj jelikož jsem byl celý rok hodný Ježíšek mi nadělil pod stromeček nový tank.Jde o T55A od Hoobenu.Rozhodl jsem se postavit tento krásný tank,jelikož muj otec jezdil dva roky na T54 a T54M v Boru u Tachova,nastupoval v roce 1968.
Sovětské tanky T-54/55 byly vyvinuty během 40. let jako náhrada za T-34. Tanky T-54 a T-55 jsou si velmi podobné a na první pohled nerozeznatelné. Mnoho T-54 bylo přestavěno na verzi T-54M, z hlediska bojového nasazení ekvivalentní T-55. Tank má velmi nízkou siluetu, díky které je méně zranitelný, síla čelního pancíře je v rozmezí 120–200 mm. Bez přípravy se tank může brodit v hloubce 1,4 m (5,5 m s přípravou). Nevýhodou je omezený prostor pro posádku, dále řidič, střelec i velitel sedí v jedné řadě, případný zásah by tak vyřadil většinu posádky.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/T-55
Sovětské tanky T-54/55 byly vyvinuty během 40. let jako náhrada za T-34. Tanky T-54 a T-55 jsou si velmi podobné a na první pohled nerozeznatelné. Mnoho T-54 bylo přestavěno na verzi T-54M, z hlediska bojového nasazení ekvivalentní T-55. Tank má velmi nízkou siluetu, díky které je méně zranitelný, síla čelního pancíře je v rozmezí 120–200 mm. Bez přípravy se tank může brodit v hloubce 1,4 m (5,5 m s přípravou). Nevýhodou je omezený prostor pro posádku, dále řidič, střelec i velitel sedí v jedné řadě, případný zásah by tak vyřadil většinu posádky.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/T-55
Jagdtiger , Tiger I DAK, T34/85, Jagdpanzer E100 Krokodil (ve výstavbě)
Člen Ústecké jednotky
Člen Ústecké jednotky
Re: T-55A Žatec
Budu sledovat stavbu...
Více info by nebylo (cena, odkud, výbava)?
Více info by nebylo (cena, odkud, výbava)?
Nejprve jsem se pustil do podvozku a můžu říct ze Hooben to má celkem vychytané,ale jako vždy to chce úpravy.
V každém pojezdovém kole jsou bronzové futra a ložiska.
Převodovky jsou celokovová a na každé hřídeli jsou usazená v ložiscích.
Na převodovky jsem vyrobyl kryty
Celou vanu jsem vyztužil hliníkem a elektroniku usadil do plastové krabičky,repráky jsem použil ze starší televize
Na předek vany jsem vložil 6mm plech kvůli převažování,jelikož zadek tanku je těžký.Na uzavirání korby jsem použil Neodymový magnet s dírou
V každém pojezdovém kole jsou bronzové futra a ložiska.
Převodovky jsou celokovová a na každé hřídeli jsou usazená v ložiscích.
Na převodovky jsem vyrobyl kryty
Celou vanu jsem vyztužil hliníkem a elektroniku usadil do plastové krabičky,repráky jsem použil ze starší televize
Na předek vany jsem vložil 6mm plech kvůli převažování,jelikož zadek tanku je těžký.Na uzavirání korby jsem použil Neodymový magnet s dírou
Člen Ústecké jednotky
Člen Ústecké jednotky
Model jsem koupil před vánocema z modelbararu za 8tis.
Tato stavebnice je 5.generace.
Stavebnice obsahuje krom řídící jednotky,baterie a repra snad všechno.
Člen Ústecké jednotky
Člen Ústecké jednotky
- Milan
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov
A budeš velmi spokojen s jízdníma vlastnostma.Nepadají pásy a jezdí super.
Dále jsem se pustil do přídavných nadrží a došperkování zadku tanku.Jelikož ty plastové sudy nevypadali jak bych chtěl vyrobyl jsem kovové z 1mm plechu.
Dále přišlo na výrobu držáky sudu.
Dále pak uchyty na dřevěnou kulatinu.
Toto je výsledek.
Dále přišlo na výrobu držáky sudu.
Dále pak uchyty na dřevěnou kulatinu.
Toto je výsledek.
Člen Ústecké jednotky
Člen Ústecké jednotky
Hezky pekne kamarade
V týmu s Drozd60,
IS-7, T-10, Kraz 255V + podval; IS-3; KV-85; T-90; Faun; MAZ
IS-7, T-10, Kraz 255V + podval; IS-3; KV-85; T-90; Faun; MAZ
- rmichalbarna
- PzKpfw VI - Tiger
- 8
- Lokalita: Most
Nádhera .......
Jo krásná mašina. Mám ho též doma, holt až bude čas na práci.
Jinak perfektní práce.
Pepa
Jinak perfektní práce.
Pepa