Tak jsem měl dnes trochu času (mám sice dovolenou, ale včerejšek a část dneška jsem musel obětovat administrativním záležitostem kolem práce), tak jsem trochu modelařil a z kousku balzového prkénka o tloušťce 1,5 mm jsem slepil zkušební vzorek bedny na munici. Zítra ji trochu vylepším a jestli bude zájem, pustím i plánek.
Bedny na munici
-
- PzKpfw II
- 15
- Lokalita: Březová alej 1305/4, Staré Město, 460 01 Liberec
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Praha 9, Horní Počernice
Re: Bedny na munici
milan také vyráběl.....ale chtělo by to ještě nějaké popisky beden a orlici
mrst
mrst
-
- PzKpfw II
- 15
- Lokalita: Březová alej 1305/4, Staré Město, 460 01 Liberec
Se znaky a popiskami to bude trochu déle trvat, musím vymyslet nějaký fígl, jak to udělat co nejjednodušším způsobem.
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
dávám jsem bedny profi kvality od verlindenu
včetně přepravní bedýnky na pivo nebo víno ...vše je možné rozmnožit
včetně přepravní bedýnky na pivo nebo víno ...vše je možné rozmnožit
Já jsem vyráběl bedny ze zbytků plastových koryt pro elektroinstalaci. Jsou vhodná ta se sílou stěny kolem 1 mm. Dají se stříhat nůžkami na plech. Jako lepidlo se mi osvědčil Cyanofix od firmy Soudal. Je sice dražší než klasické tubičky, ale vydrží dlouho na mnoho lepení a na rozdíl od některých levných epidel skutečně lepí.
Rozhodl jsem se pro bednu jakou prodává Aber. Doporučuji všem nejdříve vymyslet z čeho budou náboje a teprve pak dělat bednu tak, aby tam náboje vlezly.
Náboje jsem vyrobil z bombiček pro plnicí pero. Inkoust šel ven, vyloupl jsem spodní dno, uřízl vršek, dovnitř nacpal elektrikářskou dutinku s plastovým nástavcem a střelu jsem vyrobil z obdoby moduritu, který tuhne na vzduchu bez pečení. Z tenkého plechu jsem vysekl kulaté plíšky průměru 8 mm a ty jsem nalepil na dno bombičky.
Nátěr zlatou barvou od Rewellu, černou a stříbrnou plus červený pruh na střele dal věrohodný vzhled náboji.
Bednu jsem vyrobil z výše uvedených koryt tak, že jsem nastříhal jednotlivé díly, na jedné straně o centimetr delší, ty jsem potom u dolního dílu a víka nastřihl na čtyři, u bočních stěn na dva díly, ale tak, aby mi zůstaly pohromadě. Udělal jsem příčné spojovací desky, ty jsem nalepil na příč a po zaschnutí odstřihl přebytečný centimetr. Tím jsem dostal desky požadovaných rozměrů. Zbývalo dodělat desky na nesení truhlíku, desky na zasunutí horního víka, z plechu jsem udělal uzávěr, vše slepil, ověřil, že to funguje, nátěr vnitřku žlutou v barvě dřeva a z venku na šedo.
Já jsem udělal chybu s náboji a tak mi tam ideálně nevlezou, ale mám bednu skoro stejně pěknou jako od Aberu a vlastně z ničeho za hubičku. Doporučuji rozjet výrobu více beden a pak vybrat tu lepší, zbytek vyhodit, já tak dělám všechno, nějaký kus se mi vždy nepovede a tan vyhodím.
Radek
Rozhodl jsem se pro bednu jakou prodává Aber. Doporučuji všem nejdříve vymyslet z čeho budou náboje a teprve pak dělat bednu tak, aby tam náboje vlezly.
Náboje jsem vyrobil z bombiček pro plnicí pero. Inkoust šel ven, vyloupl jsem spodní dno, uřízl vršek, dovnitř nacpal elektrikářskou dutinku s plastovým nástavcem a střelu jsem vyrobil z obdoby moduritu, který tuhne na vzduchu bez pečení. Z tenkého plechu jsem vysekl kulaté plíšky průměru 8 mm a ty jsem nalepil na dno bombičky.
Nátěr zlatou barvou od Rewellu, černou a stříbrnou plus červený pruh na střele dal věrohodný vzhled náboji.
Bednu jsem vyrobil z výše uvedených koryt tak, že jsem nastříhal jednotlivé díly, na jedné straně o centimetr delší, ty jsem potom u dolního dílu a víka nastřihl na čtyři, u bočních stěn na dva díly, ale tak, aby mi zůstaly pohromadě. Udělal jsem příčné spojovací desky, ty jsem nalepil na příč a po zaschnutí odstřihl přebytečný centimetr. Tím jsem dostal desky požadovaných rozměrů. Zbývalo dodělat desky na nesení truhlíku, desky na zasunutí horního víka, z plechu jsem udělal uzávěr, vše slepil, ověřil, že to funguje, nátěr vnitřku žlutou v barvě dřeva a z venku na šedo.
Já jsem udělal chybu s náboji a tak mi tam ideálně nevlezou, ale mám bednu skoro stejně pěknou jako od Aberu a vlastně z ničeho za hubičku. Doporučuji rozjet výrobu více beden a pak vybrat tu lepší, zbytek vyhodit, já tak dělám všechno, nějaký kus se mi vždy nepovede a tan vyhodím.
Radek
Ještě jeden obrázek:
Radek
Radek
- Milan
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov
Máš to moc pěkně udělaný.Má to jen malou chybu.Schází popis jak jsi vystínoval nápisy na sudech,kanystru a jak děláš leta na dřevě .
Olejovkama ?
Olejovkama ?
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
to po mailu nemá cenu....spec oleje, ředidla, štětce, poměry atd...a 6 vrchních laků
až se trefneme vemu vzorky...teď to budu učit kolegu v práci
až se trefneme vemu vzorky...teď to budu učit kolegu v práci