Tak jsem konečně dokončil vzhled svého modelu tigra. Některé detaily budu ještě dolaďovat (několika detailů jsem si všiml až na fotkách ), ale celkově je myslím dojem dobrý.
Ze zásadnějších úprav jsem zatím vynechal hlavně prodlužování hlavně
Jak se mi to povedlo posuďte sami:
Tiger I č. 405 (101/501 Batalion - "LAH")
- Barraka
- Zakladatel
- 15
- Lokalita: Chrást u Poříčan (nedaleko Českého brodu)
Tiger I č. 405 (101/501 Batalion - "LAH")
----------------------------------------------------------------------------
Můj tank : Tiger I - časná verze - (101/501 Batalion "LAH")
Re: Tiger I č. 405 (101/501 Batalion - "LAH")
Jsi šikovný, jen jedna malá poznámka, není to z mé hlavy. Na německém fóru se hoši dohadovali o rezivění tanků Tiger a došli k závěru:
Tanky nebyly na frontě prakticky déle jak dva roky, pancíř byl z kvalitní oceli, která nemá tendenci k rezivění ani po odření nátěru. Nízká životnost byla dána tím, že tyto tanky byly nasazovány do nejtěžších míst střetů a proto ani dlouho na frontě nezůstávaly a byly doplňovány novými.
Jinak deformace krytů výfuků v pořádku, čepy znázorňující čepy pro zvedání hlavně byly hříbkovitého tvaru. není problém to doplnit.
Prodloužení hlavně není problém, udělal jsem to z průpisky vhodného průměru, jen je problém sehnat hliníkovou trubku správného rozměru do vnitřku hlavně. Nechal jsem tam i druhou část se závitem a tak to můžu v případě potřeby rozšroubovat.
Rozdíly Heng Longu od skutečnosti jsou tady:
http://www.rc-panzerketten-forum.com/wb ... r=0&page=1
Nejsou to všechny, některé i už Heng Long napravil.
Hoši v Německu jsou dále než my posouvají věž, ruší střelbu a místo ní dávají zákluz kanonu, ale to je věc chuti a finančních možností.
Věrnější skutečnosti než HENG LONG je určitě Tamyia nebo Matorro Tigr, případně Torro, ale ta cena.....
Tamyia je věrnější, ale zaplatit 14000 a ještě si muset koupit vysílačku....
Radek
Tanky nebyly na frontě prakticky déle jak dva roky, pancíř byl z kvalitní oceli, která nemá tendenci k rezivění ani po odření nátěru. Nízká životnost byla dána tím, že tyto tanky byly nasazovány do nejtěžších míst střetů a proto ani dlouho na frontě nezůstávaly a byly doplňovány novými.
Jinak deformace krytů výfuků v pořádku, čepy znázorňující čepy pro zvedání hlavně byly hříbkovitého tvaru. není problém to doplnit.
Prodloužení hlavně není problém, udělal jsem to z průpisky vhodného průměru, jen je problém sehnat hliníkovou trubku správného rozměru do vnitřku hlavně. Nechal jsem tam i druhou část se závitem a tak to můžu v případě potřeby rozšroubovat.
Rozdíly Heng Longu od skutečnosti jsou tady:
http://www.rc-panzerketten-forum.com/wb ... r=0&page=1
Nejsou to všechny, některé i už Heng Long napravil.
Hoši v Německu jsou dále než my posouvají věž, ruší střelbu a místo ní dávají zákluz kanonu, ale to je věc chuti a finančních možností.
Věrnější skutečnosti než HENG LONG je určitě Tamyia nebo Matorro Tigr, případně Torro, ale ta cena.....
Tamyia je věrnější, ale zaplatit 14000 a ještě si muset koupit vysílačku....
Radek
- Barraka
- Zakladatel
- 15
- Lokalita: Chrást u Poříčan (nedaleko Českého brodu)
Ano myslím že jsem na tyto informace taky někde narazil.Radek píše:Jsi šikovný, jen jedna malá poznámka, není to z mé hlavy. Na německém fóru se hoši dohadovali o rezivění tanků Tiger a došli k závěru: .....
Snažil jsem se proto dělat orezlé jen díly plechařiny a ne pancíře. Možná je to místy trochu moc, ale pocit z toho mám dobrej. V reálu vypadá lépe než na fotkách
----------------------------------------------------------------------------
Mně se líbí,hezká práce.Až se vypořádám s úpravama vnitřku mého Panthera,což už se blíží,tak dodělám korbu a začnu s si hrát s barvičkama a s finální úpravou.
Máš to dobrý,akorát bych upravil antenu je to tu někde napsano jak na to.
No já slintám Kompletní vrhače "S" min Jéje ty já rád
- honza kadrmas
- PzKpfw V - Panther
- 14
- Lokalita: Borohrádek Královehradecký Kraj
Moc pěkný já dělám tank 411 z téže jednotky máte to moc hezké líbí se mi patina kterou neumím já maximálně tank zaprášim Honza
Váš Šaryk