Něco pro informace
Re: Něco pro informace
Zajímavý článek, zajímalo mě jak k němu Angličani přišli. Kdo ví jak Rusové přišli ke svému kousku, který je sice nepojízdný, ale myslím si, že kdyby o to stáli, asi by ho dokázali rozchodit.
Radek
Radek
OMG četl jsi ten článek? Je to tam napsaný....Druhý den na to se Gudgin vydal na ono místo, aby se mu naskytl překvapivý pohled.Radek píše:Zajímavý článek, zajímalo mě jak k němu Angličani přišli.
- pokud se nepletu tak uvíznul v terénu, nemohli ho odtáhnout, tak tam nahazely granáty...Radek píše: Kdo ví jak Rusové přišli ke svému kousku, který je sice nepojízdný, ale myslím si, že kdyby o to stáli, asi by ho dokázali rozchodit.
Asi jsem to nenapsal dost dobře, je to první článek, kde jsem se dozvěděl, jak k němu Angličani přišli, proto mě to zaujalo.mladas píše:OMG četl jsi ten článek? Je to tam napsaný....Druhý den na to se Gudgin vydal na ono místo, aby se mu naskytl překvapivý pohled.Radek píše:Zajímavý článek, zajímalo mě jak k němu Angličani přišli.- pokud se nepletu tak uvíznul v terénu, nemohli ho odtáhnout, tak tam nahazely granáty...Radek píše: Kdo ví jak Rusové přišli ke svému kousku, který je sice nepojízdný, ale myslím si, že kdyby o to stáli, asi by ho dokázali rozchodit.
V Rusku to je popsané na Panzernet.net
První zničený ženisty jak píšes padl do rukou Rusům hned na začátku u Lenigradu. Druhý v roce 1943 ke popsán na Panzernet,net takto:
Tiger ale nakonec do rukou nepřítele stejně padl. Dne 16. ledna 1943 byly ustupující německé jednotky v severním Rusku nuceny za sebou nechat jeden znehybněný tank. Sovětští ženisté jej posléze vyprostili a stroj putoval do Moskvy k podrobnému prozkoumání. V květnu téhož roku byl potom Tiger v Moskvě vystaven na přehlídce ukořistěné nacistické techniky.
Radek
Velice zajímavé je tohle:
https://www.securitymagazin.cz/historie ... 55037.html
https://www.securitymagazin.cz/historie ... 55037.html
- Max
- PzKpfw V - Panther
- 7
- Lokalita: Dobruška a okolí...
Koukal jsem na fotky toho vyproštováku na tom podvalníku a nebyl na tom špatně. Kdo ví zda ho srovnali jeřábem a nebo nastartoval tank a cuknul sebou na podvalníku?
Mimo téma.:
Na Kutnohorsku jsem byl u jednoho sběratele vojenské techniky (nechce být jmenován)a to je pro milovníka vojenské techniky ráj a velmi důkladně zajištěný objekt. Měl jsem domluvený čas jen na 2.hod.ale zůstal jsem u něj skoro 6.hod a prolezl jsem i ruské stroje.
Tento vyprošťovák měl za halou ve 3x kusech a pojízdný byl dle slov majitele jen 1x kousek.
O to větší je to nádhera si do stroje sednout,se všim zahejbat prostě nasát atmosferu.
Před cca.4x rokama se podobným vyproštovákem vytahovala T-34. Nevidět to na vlastní oči tak neuvěřím. Ten stroj na vyproštění jiného vozidla má ukrutnou sílu. Když drží tažné lano tak je naviják nezastavitelný.
Mimo téma.:
Na Kutnohorsku jsem byl u jednoho sběratele vojenské techniky (nechce být jmenován)a to je pro milovníka vojenské techniky ráj a velmi důkladně zajištěný objekt. Měl jsem domluvený čas jen na 2.hod.ale zůstal jsem u něj skoro 6.hod a prolezl jsem i ruské stroje.
Tento vyprošťovák měl za halou ve 3x kusech a pojízdný byl dle slov majitele jen 1x kousek.
O to větší je to nádhera si do stroje sednout,se všim zahejbat prostě nasát atmosferu.
Před cca.4x rokama se podobným vyproštovákem vytahovala T-34. Nevidět to na vlastní oči tak neuvěřím. Ten stroj na vyproštění jiného vozidla má ukrutnou sílu. Když drží tažné lano tak je naviják nezastavitelný.
musel sis to hodně užít, jen škoda, že je ten sběratel tajný, to by mě taky moc zajímalo..Max píše: ↑14 zář 2020, 10:00 Koukal jsem na fotky toho vyproštováku na tom podvalníku a nebyl na tom špatně. Kdo ví zda ho srovnali jeřábem a nebo nastartoval tank a cuknul sebou na podvalníku?
Mimo téma.: