Nový Taigen
Nový Taigen
Narazil jsem na ukázku nového řízení Taigen:
https://www.youtube.com/watch?v=8jX2BIEEt98
Moc mě to nenadchlo. Je to nějaká kombinace něčeho, není mi moc jasné proč to vzniklo. Nechápu proč dělají zapínání kouřáku z ovládače a hlaveň jezdí nahoru a dolů po staru v cyklu. Kdyby změnili ovládání hlavně bral bych to jako pokrok, ale takto asi moc ne. Také zvuky jsou sice bohatší, ale moc nevyznívají. Třeba si to někdo pořídíte a vyvedete mě z omylu.
Radek
https://www.youtube.com/watch?v=8jX2BIEEt98
Moc mě to nenadchlo. Je to nějaká kombinace něčeho, není mi moc jasné proč to vzniklo. Nechápu proč dělají zapínání kouřáku z ovládače a hlaveň jezdí nahoru a dolů po staru v cyklu. Kdyby změnili ovládání hlavně bral bych to jako pokrok, ale takto asi moc ne. Také zvuky jsou sice bohatší, ale moc nevyznívají. Třeba si to někdo pořídíte a vyvedete mě z omylu.
Radek
Re: Nový Taigen
Oni v novej verzii spravili osobitne zvukový modul, takže sa dá predpokladať, že budú rôzne verzie zvukového modulu pre rôzne tanky, takže nebude už len jeden/dva zvuky motora pre všetko. A ďalší bonus je, že už by to malo fungovať aj s klasickou 2,4Ghz vysielačkou, teda nie len s tým, s čím to dodávaju oni. Aspoň to som sa dočítal.
To máš pravdu, určitě to bude o něco lepší. Pro mě by bylo ale asi zajímavé, kdyby upravili i regulátory pojezdu, jenže toho se asi v této verzi nedočkáme. Uniká mi proč bych to měl ovládat přes dospělou RC soupravu když zbytek je "Nedospělý". Ale třeba jsem jen škarohlíd. Zkrátka inovaci bych uvítal, ale asi v jiných směrech. Zvukový modul bych potom bral jako bonus.smaily píše:Oni v novej verzii spravili osobitne zvukový modul, takže sa dá predpokladať, že budú rôzne verzie zvukového modulu pre rôzne tanky, takže nebude už len jeden/dva zvuky motora pre všetko. A ďalší bonus je, že už by to malo fungovať aj s klasickou 2,4Ghz vysielačkou, teda nie len s tým, s čím to dodávaju oni. Aspoň to som sa dočítal.
Radek
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 11
- Lokalita: Krásná u Aše
Plný souhlas, konečně základní jednotka s normálním zvukem, taky si myslím že to chce jen lepší repropechy píše:Tak zvuk jisté vylepší dobrý reproduktor. Jisté je to dost velký skok ku předu . Ted ještě cena a bude to pro začátek velice dobrý počin . A pro toho kdo koupi nebude nutnosti hned měnit celou řídící jednotku.
Ja mám momentálne len starú jednotku 27Mhz s výmenným kryštálmi a momentálne si neviem dovoliť vysoliť 300€ za IBU2/3 (keďže mám Panther G a Pz III - ale oba v plastovom základe), skôr chcem investovať do podvozku, potom do výzoru a až nakoniec niekde do poriadnej riadiacej jednotky. Pre mňa by teoreticky bolo fajn, ak by som dostal ich jednotku so zvukmi práve pre rôzne tanky (so zvukom aký tam má byť - aspoň približne) s možnosťou ovládania s normálnym 2,4Ghz vysielačom/prijímačom. Dokonalé to nebude, ale myslím, že oproti starým jednotkám je to celkom fajn krok vpred.
Naposledy upravil(a) smaily dne 10 dub 2017, 10:35, celkem upraveno 1 x.
otázka je jak dlouho jim bude trvat udělat jednotky pro ostatní tanky-zvuky, a s tím , že bude kamarádit s jinou vysílačkou /dospělou / si nejsem tak jistý
Já pokud si pamatuji video, tak je tam napravo konektor, který stávající jednotky nemají a ten by měl sloužit pro připojení k dospělé jednotce. Takže to asi půjde.LK88 píše:otázka je jak dlouho jim bude trvat udělat jednotky pro ostatní tanky-zvuky, a s tím , že bude kamarádit s jinou vysílačkou /dospělou / si nejsem tak jistý
Radek.
Asi to budeš řešit jako já, já mám v pěti tancích Taigen a vždy při zapnutí vysílače to musím napřed spárovat. Není to ale nikterak levné. Jeden vysílač + 5 přijínacích jednotek. Zapomeň na to, že budeš přehazovat jednotku z tanku do tanku.smaily píše:Ja mám momentálne len starú jednotku 27Mhz s výmenným kryštálmi a momentálne si neviem dovoliť vysoliť 300€ za IBU2/3 (keďže mám Panther G a Pz III - ale oba v plastovom základe), skôr chcem investovať do podvozku, potom do výzoru a až nakoniec niekde do poriadnej riadiacej jednotky. Pre mňa by teoreticky bolo fajn, ak by som dostal ich jednotku so zvukmi práve pre rôzne tanky (so zvukom aký tam má byť - aspoň približne) s možnosťou ovládania s normálnym 2,4Ghz vysielačom/prijímačom. Dokonalé to nebude, ale myslím, že oproti starým jednotkám je to celkom fajn krok vpred.
Je to ekonomické řešení, ale má své nedostatky.
Mám 2 jednotky v šuplíku, které odmítají komunikovat. U jedné z těch pěti co provozuji dochází nevím proč k rušení, systém sám o sobě 2,4 GHz by to měl vyloučit. Jenže na setkání ve Strážnici a Ořechově mi někdo cizí točil věží.
Jinak pokud budeš řešit vše přes Taigen jedno doporučení: Vše kupuj nové, nic na internetu v bazaru. Obě jednotky co mi nyní leží v šuplíku jsem takto koupil. Jedna nešla hned a druhá po krátkém čase. A také jsem novou jednotku u jednoho českého dodavatele reklamoval. Obchodník se kroutil jak had, ale nakonec jednotku vyměnil. Pokud budeš kupovat něco jetého, tak jedině z ruky do ruky a hned vyzkoušet.
Přeji Ti aby jsi měl více štěstí než já.
Radek
Ja ešte sám nie som rozhodnutý ako ďalej, čo sa týka riadiacej jednotky (a vlastne ani skoro asi nebudem), kým sa budem musieť rozhodnúť, určite budeme vedieť oveľa viac o tej novej Taigen jednotke. No a samozrejme, že ako sa len rozhodnem, tak elektroniku budem kupovať novú. O prehadzivaní jednotky hore dole moc nerozmýšľam, lebo ak by som niekde bral oba, nebudem to celé rozoberať a prekáblovávať, prehrávať soft (napr. v prípade IBU) a pod. Momentalne to vidím na HL/Taigen 2,4Ghz jednotku (aspoň jednu - na tank, ktorý budem upravovať ako prvý - asi Pz. III) a časom sa snáď dostanem k IBU (tie mi prídu podľa manuálov super v pomere cena-výkon). Ak by som mal napr. Tigra alebo LEOša, tak by som určie skúsil tú novú HL jednotku.
Tak už je to i k mání, cena není oproti původnímu až tak zdrcující:
https://heng-long-panzer.de/de/HENG-LON ... sound.html
Takže pokud by jste někdo chtěli pořídit Taigen bude lepší už jít asi do toho nového.
Radek
https://heng-long-panzer.de/de/HENG-LON ... sound.html
Takže pokud by jste někdo chtěli pořídit Taigen bude lepší už jít asi do toho nového.
Radek