Zdravím

,
řešíme podobný problém s broukem od Revellu . Chtěli bychom z něho postavit válečnou tzv. štábní verzi. Existovali v menším množství (asi 600 ks.) na podvozku kdf.82 a 92- hnaná jen zadní náprava , nebo kdf.87 - pohon všech kol.
Na kdf.82 - 92 je asi idealní budˇ zadní náprava z motorizované verze Tamiya , nedávno jsem tuším na ebay našel starší inzerát na samostatně prodávanou převodovku Tamiya . Další cesta je jakýkoliv proporcioání model s hnaným zadkem. Je potřeba dodržet světlost - originál měl koncové převody v kolech (nemá osu náprav ve středu kola) , podobně jako později Praga V3S.
Asiatam bohužel prodává u kdf.82 z náhradních dílů jen kola s disky a to ještě na můj vkus i dost draho

. Možná by stálo za vyzkoušení je kontaktovat a přeptat se na případný prodej některých dalších komponentů do kdf.
V každém případě s jen jednou hnanou nápravou to nebude moc do terénu. To originál řešil právě převody v kolech.
Kdf.87 by šlo postavit na podvozku Carisma GT16 desert beetle 4WD - to je model brouka s pohonem všech kol v měřítku 1:16.
V každém případě se nebráním žádné výměně zkušeností a technologií

. Když jsme asi před měsícem pořídily stavebnici brouka, tak jsem o jejím zprovoznění mluvil s PETREM NC , ten měl nápad se zprovozněním pomocí motorků ze serv.
V každém případě přeju , atˇ se s kdf. daří