T-34/85 Pavel Strakonice
Re: T-34/85 Pavel Strakonice
Super konečně zase něco od podlahy a nemyslím Přemka prkenou podlahu
- Pavel Forman
- PzKpfw II
- 9
- Lokalita: Strakonice
Spíše od vany tanku bych řeklpajak7 píše:Super konečně zase něco od podlahy a nemyslím Přemka prkenou podlahu
Ale jo je třeba to trochu vyladit a dotáhnout k jinému výsledku..
Táta si ho koupil taky a nestačí mu jeden,musel k tomu koupit ještě Tigera
- Pavel Forman
- PzKpfw II
- 9
8. Dnešní snad už předposlední práce s AL díly na vaně tanku,ještě namontovat příčnou výztuhu mezi motory aby se to nekroutilo a bude to snad vše..
2 dny práce na uchycení šroubů ramen a 100% nefunkční... Ve 2,5 mm stěně prostě M-4-ka nedržela,tak že musela být nutnost přišroubovat malé kostičky 6x18x11 asi z duralu no a za nimy bude mosazné 5 mm pouzdro na kterém bude pružina stejně jako u origo modelu.. Jen to zavěšení bude poctivější a né v plastu
Tak doufam že cca 12 mm závitu bude stačit
Závity a šroubky jsou lepené Loctitem 262 a rozebíratelným 221..
No a nečekaně jsem musel vyříznout i kousek plechu na převodovkách
9. Vyvrtany a zalepeny mosazné vložky do pojezdových kol ...
A výrobník smradu a kouře přestal fungovat ještě před prvním naplněním a proč????
Upadl knot a odporový drátek..
No stejně přijde celé toto zařízení udělat upně jinak a s malým 25x25mm ventilátorem..
2 dny práce na uchycení šroubů ramen a 100% nefunkční... Ve 2,5 mm stěně prostě M-4-ka nedržela,tak že musela být nutnost přišroubovat malé kostičky 6x18x11 asi z duralu no a za nimy bude mosazné 5 mm pouzdro na kterém bude pružina stejně jako u origo modelu.. Jen to zavěšení bude poctivější a né v plastu
Tak doufam že cca 12 mm závitu bude stačit
Závity a šroubky jsou lepené Loctitem 262 a rozebíratelným 221..
No a nečekaně jsem musel vyříznout i kousek plechu na převodovkách
9. Vyvrtany a zalepeny mosazné vložky do pojezdových kol ...
A výrobník smradu a kouře přestal fungovat ještě před prvním naplněním a proč????
Upadl knot a odporový drátek..
No stejně přijde celé toto zařízení udělat upně jinak a s malým 25x25mm ventilátorem..
Naposledy upravil(a) Pavel Forman dne 22 lis 2015, 00:35, celkem upraveno 1 x.
Pokračování se povedlo,držím palce dál a těším se na první krůčky po podlaze.
Budes to mit moc pekne, at se ti dal dari ...
- Pavel Forman
- PzKpfw II
- 9
Tak nějak přemýšlím jak uhytit horní část korby k vaně tanku..
Nápad Vepředu u řidiče to zkusit přes AL lištu zasunout do vany a přiklopit a vzadu to přišroubovat zevnitř 2 ks šroubkama přes nějakou desku.
Tak mi napadlo jestli by šlo udělat zadní část otevírací (odklápěcí viz obrázek) s horním držením na magnetky..Vzadu bych umístl veškeré vypínače,konektor nabíjení,ty dva zmiňované šroubky a plnítko na smoking machine..
A zádrhel.. Napojení výfuků na smoking machine (ta zůstane pevně mezi převodovkama) i při otevření..
Bych řekl že po odklopení by tam mohlo být místa dost
Nápad Vepředu u řidiče to zkusit přes AL lištu zasunout do vany a přiklopit a vzadu to přišroubovat zevnitř 2 ks šroubkama přes nějakou desku.
Tak mi napadlo jestli by šlo udělat zadní část otevírací (odklápěcí viz obrázek) s horním držením na magnetky..Vzadu bych umístl veškeré vypínače,konektor nabíjení,ty dva zmiňované šroubky a plnítko na smoking machine..
A zádrhel.. Napojení výfuků na smoking machine (ta zůstane pevně mezi převodovkama) i při otevření..
Bych řekl že po odklopení by tam mohlo být místa dost
- Pavel Forman
- PzKpfw II
- 9
Po dlouhé době zase hodně maličký postup
9. Přilepení bronzových pouzder na Al profil
A jelikož po vytrvrzení dvousložkového lepidla se mi povedlo jednu stranu lepeného spoje utrhnout,tak znova lepit..
Musím udělat otvory v pouzdrech trochu vetší protože jsem zjistil že hřídelky jsou trochu křivé a v přilepených pouzdrech dosti drhly, tak půjdou maličko porovnat. To vedlo k utržení jednoho pouzdra
10. A odříznutí zadní části.. Mohu říct že to šlo pěkně na ...... Člověk se bojí aby to nerozlámal,když už je to takhle chatrné..
Tato část by měla být otevírací
9. Přilepení bronzových pouzder na Al profil
A jelikož po vytrvrzení dvousložkového lepidla se mi povedlo jednu stranu lepeného spoje utrhnout,tak znova lepit..
Musím udělat otvory v pouzdrech trochu vetší protože jsem zjistil že hřídelky jsou trochu křivé a v přilepených pouzdrech dosti drhly, tak půjdou maličko porovnat. To vedlo k utržení jednoho pouzdra
10. A odříznutí zadní části.. Mohu říct že to šlo pěkně na ...... Člověk se bojí aby to nerozlámal,když už je to takhle chatrné..
Tato část by měla být otevírací
- Pavel Forman
- PzKpfw II
- 9
Po hodně hodně dlohé době zase nějaký pokrok
11. Zatím co schne tmel na vaně tanku tak jsem si v neděli odpoledne udělal aktivní chlazení řídící jednotky..
Použil jsem maličký ventilátorek 40x40 mm na 5V a stabilizátor 7805.. Držák ventilátoru a stabilizátoru je z duralového plechu.
Vedle je ještě zesilovač zvuku 2x3W taky na 5V.. To aby dělalo T-čko větší kravál
11. Zatím co schne tmel na vaně tanku tak jsem si v neděli odpoledne udělal aktivní chlazení řídící jednotky..
Použil jsem maličký ventilátorek 40x40 mm na 5V a stabilizátor 7805.. Držák ventilátoru a stabilizátoru je z duralového plechu.
Vedle je ještě zesilovač zvuku 2x3W taky na 5V.. To aby dělalo T-čko větší kravál
Naposledy upravil(a) Pavel Forman dne 17 úno 2016, 20:44, celkem upraveno 2 x.
Pekny, jsi sikula, bude to bytelny tank, co se tyce kouraku, ja porad vylepsoval atd, udelal jsem ho na ventilatorek, jiny knot atd atd , a rozkouril jsem to jak blazen... a nakonec jsem ho stejne dal pryc)) ale je to kazdeho vec , me to prijde skoda mista a i se mi to prestalo libit