Dotaz na převodovky.

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov

Re: Dotaz na převodovky.

Příspěvek od spitfiremk1 »

U nás snad jen v nějaké speciální prodejně, nebo vzít ložisko, změřit a hledat v ND. na RC bugyny atd, Popřípadě najít E-sop s ložisky na netu..Určitě na nějaký trefíš..
nejde li o život, jde o hov .......
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

Beru taky z beami, i když dráž, ale kup rovnou 5:1, tento poměr je nejvhodnější pro Tigery, zvláště, když ztěžknou...a mají se stávající RX-18 slušně citlivý rozjezd a plynulost ovládání..Pužívám je rovněž a jiní zde také..No a pokud budeš časem měnit elektroniku za profi, tak budeš unešen citlivostí na plyn..Myslím dlouhodobou jízdou na minimální rychllosti, bez cukání a zastavování..Já třeba dám trimem pohyb pomalinku vpřed, trochu do zatáčky a tank ujede kruh o průměru 5m sám bez řízení za půl hodiny... ;)
wotan500
PzKpfw II
PzKpfw II
10
Lokalita: Hradec Králové

Příspěvek od wotan500 »

Koukal jsem,ale 1:5 mají pouze takovou stavebnici převodovky s 3 možnými poměry.Má mosazná kola,nejsou ta ocelová lepší?I když má poměr 1:4?Taky nevím,jak je stavba náročná.Máte s tím někdo zkušenosti a taky pochopitelně s kvalitou.Dík
Jarin
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Kobylisy Prag 8

Příspěvek od Jarin »

Stavba čeho? Převodovky přijdou sestavené jen máš možnost měnit rychlost dle potřeby a přiložených ozubených koleček které sundáš dodávaným příslušenstvím
Nejsou špatné...
Kingtiger Sd.kfz. 182
wotan500
PzKpfw II
PzKpfw II
10

Příspěvek od wotan500 »

Nevíš prosím Tě,v jakém poměru jsou sestavený?Koukal jsem na obrázek a jsou tam přiložený i nějaky plast.kola.Snad se nebudou michat plast. a mosazná kola na změnu poměru.Sory,že se tak ptám,ale jsem prostě uplný začátečník. puffy
Jarin
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Kobylisy Prag 8

Příspěvek od Jarin »

Jaký máš na mysli ty převodovky? Myslíš ty s náhradními ozubenými koly na beamitrade? Aby jsme byli všichni v obraze protože u těch co myslím já žádný plastový kola nejsou
Kingtiger Sd.kfz. 182
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

Ty co jsou na Beami, jsou převodovky Walterssons a ta výměnná kola jsou nikoliv plast, ale mosaz..Mosaz je vhodnější, kvůli samomazací schopnosti mosazi, oproti ocelovým. Stojí tuším 1800,-Chtějí malinko vymezit axiální vůle hřídelů a jsou v pohodě.
wotan500
PzKpfw II
PzKpfw II
10

Příspěvek od wotan500 »

ahoj.ano myslím přesně ty.stojí 1850kč.na jednom z obrázku jsou v pytlíku kolečka.mě připadají jako plast.ne jako mosaz.mají uplně jinou barvu.proto se pořád ptám a otravuji. :D .jaký tam je převod netušíte?
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13

wotan500 píše:ahoj.ano myslím přesně ty.stojí 1850kč.na jednom z obrázku jsou v pytlíku kolečka.mě připadají jako plast.ne jako mosaz.mají uplně jinou barvu.proto se pořád ptám a otravuji. :D .jaký tam je převod netušíte?

Rozhodně tam bude 5:1 (asi ten nejpomalejší) a můžeš vkládáním jiných kol měnit poměr dle toho, co ti bude vyhovovat.V tom pytlíku se to jedno kolečko víc leskne, je světlejší, proto vypadá jako silonové.Mám dojem, že zkušenosti s těmito převody má Vojtiš, má je v Tigeru(?)
Vojtiš
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
13
Lokalita: Přerov

Příspěvek od Vojtiš »

Ano mám je v Tigru, ale jsou to taigen a jsou úplně stejné jako ty waltersons, protože ty mám zase v KV-2, však si projdi vlákno Tiger-I Vojtiš, tam jsou fotky těch převodovek taigen a ve vláknu KV-1 tam mám KV-2 Vojtiš a tam jsou opět fotky převodovek waltersons a pak ti musí bejt vše jasné, čau Vojtiš. ;)
KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“